Keşfet

Tuzlu su akvaryuma geçiş yapacam, tavsiye ve yardımlarını bekliyorum.

5d28aacc671ce9901afa1998edb40ab1.jpg

Bu alttan sumpli bir sistem. Hersey akvaryum sehpasinin altinda baska bir akvaryumda duruyor. Ihtiyac duydukca bu hazneye eklemeler yapiyorsunuz. Sogutucu, reaktor, su tamamlama, daha guclu ps, proplar, dozaj pompasi vs vs.

895ca5044476e87cc88e3f8a6c9cbe79.jpg

Buda arkadan sumpli bir akvaryum. Arka tarafta gordugunuz hazneye herseyi sigdirmaniz gerek.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

O is oyle olmaz. Maliyeti 50-100 bin liralara cikar. Yavas yavas kurmaninda bir baslangic seviyesi var. kafa motoru dalga motoru ps aydinlatma kayalar kum tuz ro refraktometre isitici. Bunlarin en iyisi derseniz bir metrelik albaryumda rakam cok rahat 20-30 bin

Tabi ki de öyle. Gücü neye yetiyorsa onun çerçevesinde yapmalı. Kimsenin bütçesini bilemeyiz. Benim demek istediğim o değil ki. Gitsin kafa motoruna, tuz ölçere, RO arıtmaya veya ısıtıcıya tonla para versin değil tabi ki de. Ama ps yi ve ışıklandırmayı iyi yapmalı sonra yetersiz kalınca tekrar para harcayacak bu sefer baştan almasaydı bu kadar para ve zaman harcamamış olacaktı. Kumu en uygun ne ise onu almalı. Resif yapacak ise ışıklandırma iyi olmalı. Şimdi ışıklandırma zaten bu zaman ki kurlardan uçuk rakamlar. T5 ayrı bir dert, led ayrı bir dert. bakınız bir gen 3 alsa sıfırı 4.000 Tl den başlıyor. İkinci elleri 2.000 ve 3.000 tl arası ayağı felan dünya para. Zaten ps en az o ölçülere vereceği miktar 1.500 tl. Kayayı Fiji yaparsa 1.000 tl.
Canlı yaparsa 400-600 arası. Seramik yaparsa oda 800-1.000 tl. Tuz, tuz ölçer, arıtma dalga motorları, mercanlar, kum, test kitleri, gözükmeyen küçük parça giderler (yem, maşa, terazi, vs vs) en niyetinde balıkta var. zaten 10.000 Tl yi bulacak. Göreceksiniz.
Ama yavaş yavaş zamana yayarak. İlk başta dediğim gibi bu sitedeki hobici arkadaşlardan da faydalanarak herşeyi ikinci elden bunu yarı yarıya çekebilir. Akvaryumun kendisi boş haliyle ne tutacak bir de o var. Bence Onu’da sitede takip edip koyacağınız mekana uygun seçmesi avantaj olacaktır. Evet her zaman ikinci elde risk var. Ama sıfır ürünler çok pahalı maalesef. Sıfır kurarsa çok tutar.
Hocam siz boş verin yol yakınken dönün
default_smileblue.gif

Bu siteden veya başka bir mecradan
İkinci el olarak
1- akvaryum
2-ışıklandırma
3-Ps
4-Kafa motoru
5-Dalga motoru
6-Isıtıcı
7-kaya
Yada komple devreden var internette 4.000-5.000 tl ye direk alın eve kurun. Herşey hazır. Hem hiç uğraşmadan ve beklemeden. Hazır sistem.

Buda arkadan sumpli bir akvaryum. Arka tarafta gordugunuz hazneye herseyi sigdirmaniz gerek.
yok yukarıda abi benim akvaryuma bak, göze güzel görünüyor ama bakımı zor yazmış, fotosunu merak ettim nereden bakılıyor diye ondan resim var mı diye yazdım , sump sistemini biliyorum, zaten şuan tatlı su balığı bakıyorum :D

Tabi ki de öyle. Gücü neye yetiyorsa onun çerçevesinde yapmalı. Kimsenin bütçesini bilemeyiz. Benim demek istediğim o değil ki. Gitsin kafa motoruna, tuz ölçere, RO arıtmaya veya ısıtıcıya tonla para versin değil tabi ki de. Ama ps yi ve ışıklandırmayı iyi yapmalı sonra yetersiz kalınca tekrar para harcayacak bu sefer baştan almasaydı bu kadar para ve zaman harcamamış olacaktı. Kumu en uygun ne ise onu almalı. Resif yapacak ise ışıklandırma iyi olmalı. Şimdi ışıklandırma zaten bu zaman ki kurlardan uçuk rakamlar. T5 ayrı bir dert, led ayrı bir dert. bakınız bir gen 3 alsa sıfırı 4.000 Tl den başlıyor. İkinci elleri 2.000 ve 3.000 tl arası ayağı felan dünya para. Zaten ps en az o ölçülere vereceği miktar 1.500 tl. Kayayı Fiji yaparsa 1.000 tl.
Canlı yaparsa 400-600 arası. Seramik yaparsa oda 800-1.000 tl. Tuz, tuz ölçer, arıtma dalga motorları, mercanlar, kum, test kitleri, gözükmeyen küçük parça giderler (yem, maşa, terazi, vs vs) en niyetinde balıkta var. zaten 10.000 Tl yi bulacak. Göreceksiniz.
Ama yavaş yavaş zamana yayarak. İlk başta dediğim gibi bu sitedeki hobici arkadaşlardan da faydalanarak herşeyi ikinci elden bunu yarı yarıya çekebilir. Akvaryumun kendisi boş haliyle ne tutacak bir de o var. Bence Onu’da sitede takip edip koyacağınız mekana uygun seçmesi avantaj olacaktır. Evet her zaman ikinci elde risk var. Ama sıfır ürünler çok pahalı maalesef. Sıfır kurarsa çok tutar.
default_smileblue.gif

İkinci el olarak
1- akvaryum
2-ışıklandırma
3-Ps
4-Kafa motoru
5-Dalga motoru
6-Isıtıcı
7-kaya
Yada komple devreden var internette 4.000-5.000 tl ye direk alın eve kurun. Herşey hazır. Hem hiç uğraşmadan ve beklemeden. Hazır sistem.
Reis zaten şuan dolardan dolayı fiyatlar biraz yüksek galiba....

Sorma.
300-350 TL fiyatı olan Flame angel
Şu an Akvaryumcu oda ithalatçı 585 TL.
100 TL ye aldığım torch Coralı
Şimdi hobici arkadaşlar bile 250 TL diyor.
Sarı Tang M boy 350
Mavi tang M boy 350
Percula ortalama 100 ve daha üstü
60-70 ilk balıklar 120-150 tl arası
Bir tek gromisler ucuz oda akdenizden bile geliyor o sebeple yol yakınken köprüden önce son çıkış
default_smileblue.gif

default_smileblue.gif

İkinci el olarak
1- akvaryum
2-ışıklandırma
3-Ps
4-Kafa motoru
5-Dalga motoru
6-Isıtıcı
7-kaya

Iste bu nedenle hobiye baslamadan, kisi kendine bakmak istedigi canlilardan olusan referans akvaryumlar bularak ekipmanlarini incelemeki.

Doğru, bizde sıkıntıları söylüyoruz. Günümüz koşullarında 1 m uzunluğunda bir akvaryum kurmak İçin ortalama kalitedeki sıfır ürünlerle başlamaya karar verdiğinde tahmini en düşük maliyet 5.000 tl.
Ancak bunu buradaki mecrayı kullanarak ikinci el olarak yarıdan aşağıya bile kurabilir. Şansı yaver giderse tabi.
Burada bedava ürünler de var sık sık takip etmeli. Ben geçen gün bir arkadaşa burada 110 cm akvaryum buldum, ücretsiz. Takip takip takip, sürekli okumak her türlü fayda sağlar.

Doğru, bizde sıkıntıları söylüyoruz. Günümüz koşullarında 1 m uzunluğunda bir akvaryum kurmak İçin ortalama kalitedeki sıfır ürünlerle başlamaya karar verdiğinde tahmini en düşük maliyet 5.000 tl.
Ancak bunu buradaki mecrayı kullanarak ikinci el olarak yarıdan aşağıya bile kurabilir. Şansı yaver giderse tabi.
Burada bedava ürünler de var sık sık takip etmeli. Ben geçen gün bir arkadaşa burada 110 cm akvaryum buldum, ücretsiz. Takip takip takip, sürekli okumak her türlü fayda sağlar.
sen 2. akvaryumu kurma reis 110 cm akvaryumu bana gönder ben devam ettirim. :D

default_smileblue.gif

Akvaryum Yüksekliğinin 40 cm olmasinin bana bir eksi yönü veya artı yönü olur mu aacaba

artı yönü ışık en dibe kadar ulaşır.

Eksi yönü mekan daralır. Kayaları fazla yükseltemezsin.

Zaten suyu da silme tepeye kadar çıkaramayacağından,

40 cm lik cam yüksekliği 35-37 cm e kadar düşecektir. 

tercihen 45-50 cm daha uygun olur. Ama bu Keyif ve planlama işi.

Konu görüntüleyen kullanıcılar