Keşfet

Tuzlu Su Akvaryumu Sump

ataozturk

Yeni Üye
Ad Soyad
Ata
Öncelikle herkese merhabalar,malzemeleri yaklaşık 3 4 ay önce toplamıştım ancak kurulum esnasında bir takım sıkıntılarda dolayı kurulum işlemi epey uzadı.Bu yüzden sizlere danışıp her şeyi sırasıyla ve olması gerektiği gibi yapmak istiyorum.Tank 80x60x50 dir.Malzemeler;

-Bubble Magus Hero 7 (Curve 7 nin eski modeli)

-Hsbao Ew-38

-Eheim CompactON 3000

Öncelikle ps nin ayarı nasıl yapılması gerektiği hakkında yeterli bir bilgi bulamadım yardımcı olursanız sevinirim

Herkese İyi Hobiler

Öncelikle hayırlı olsun. sumpınızda ps in koyulacağı yerdeki su seviyesinin sabit olması gerekir, bunun için gerekli bölmeler koyulmuştur. her ps markası için farklı optimal su seviyesi önerilmekle birlikte(bu bilgiyi üreticinin sayfasından öğrenebilirsiniz) genelde 20-25 cm arasıdır. ps bu su seviyesinde çalıştırıldıktan sonra, sıra ps in içindeki su seviyesini ayarlamaya gelir(ps in bulunduğu sump bölmedeki su seviyesi ile ps içi su seviyesi farklı olabiliyor yani).Ps içi su seviyesi genel olarak ps in yanından yukarı çıkan borunun sağa veya sola çevrilmesi ile ayarlanır. ps içindeki seviye toplama kabının alt kısmına ne kadar yakınsa ps o kadar sulu toplar, ne kadar aşağıda ise o kadar kuru toplar. başlangıçta ikisinin ortası bir ayarda kullanmanız iyi olur.

Konu görüntüleyen kullanıcılar