Keşfet

tuzlu su akvaryumu

muhammet ingeç

Yeni Üye
öncelikle slm  herkeze.arkadaşlar ben yeni katıldım aranıza yada katılmak zorunda kaldım :)  işki bir arkadaşım bana bir akvaryum hediye etti.ölçüleri metreyle ölçtüm 205.70.50 ebatında buyuk bir akvaryum 5 kişi üç parca halinde getirdiler ofise koydular vs ama ben hiç anlamıyorum bu akvaryum işinden derken,arastırma vs yaptım netten.bu hobi için resmen kimyacı olmak lazımmış.akvaryumu inceledim ustunden buyuk bi boru arkadan dogru dolap kısmına gidiyor dolabı açtım üç dört bölmeli bi akvaryumda dolapta var :)  hepsini bir haftadır arastırıyorum ufak ufak sistemi çözmeye basladım,kum,kaya,tuz derken,protein skımmer la karsılaştım.buyuk almak icap ediyor çok pahalı geldi.kucuk alsak olmaz derken onsuz da olabilicegini okudum dogrumu acaba?bu akvaryum cok büyük hortum takıp musluktan su doldursam olurmu?birde asıl onemli olan kaç tane su testi var ve ekipmanları nasıl kullanılıyor.deyerleri ne olmalı?yardımcı olursanız müteşekkir olurum.

O akvaryumu siz tecrübeli birine satın ya da hediye edin bişeyler yapın yani yol yakınken :)

Sonra hevesiniz varsa akvaryuma küçük bir tankla başlayın, tecrübe edin.. Ya da daha basit türler olan bir tatlı su vs.. deneyebilirsiniz..

Skimmersiz olmaz desek yeridir, olurda farklı farklı alternatiflerine girmek gerek o da epey tecrübe ister, alsaydım daha karlı olurdum dersınız sonunda.. Zaten tuzlu suda para tutan şey akvaryum değil ekipman ve canlıdır, akvaryum en basiti... Musluk suyu falan tuzlu suda aman diyim girmeyin o işlere ;)  

siz yol yakınken bu işten vazgeçin derim

Söylenenlere +1 maalesef..

Butcenizi bilemiyorum ama mercan bakmak o hacimde bir akvaryum icin cok pahaliya gelir. Marine akvaryum yapabilirsiniz. Sadece balik ve cok basit mercanlar olabilir. Bir cok ekipmana ihtiyaciniz kalmaz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bakın "çeşmeden su doldursam olur mu?" diyorsunuz, Bu gün silikat reçineli RO (Reverse Osmosis) su harici su kesinlikle tavsiye edilmiyor. Araştırmanız gereken daha onlarca ana mesele var. Sorarak yapılacak iş değil bu. Yardım isteyen birine "sen hiç yapma" diyecek en son kişilerden biriyim fakat şu anki durum bunu gösteriyor. Akvaryuma tuzlu su kurmayı heves ettiyseniz hiç başlamayın derim. Çünkü tuzlu su hobisi hevesi karşılayacak bir hobi değil. Devamlı uğraş ve emek ister, bunun için gönül vermek gerekir. Ya tecrübeniz olacak ya da periyodik olarak destek verecek profesyonel bir yardım almanız gerekiyor. Ya da uzun uzun makaleler okuyup aylarca araştırma yapmanız lazım. Yaptım oldu derseniz binlerce lira masraf ve anlarca saat emekten sonra "hobiyi bıraktığımdan dolayı satılık canlı ve ekipmanlar" başlığı açmanız kaçınılmaz olur.

Size tavsiyem bu hobiye tatlı su akvaryumu kurarak başlayın.

Yetiştirilen yada bakılanların "CANLI" olduğu ve türlerin doğada hızla yok olduğunu düşünürsek; hobinin tatlı su yada tuzlu su olması da bana göre fark etmiyor.  Çünkü "CANLININ" gerçek doğa ortamında hissetmesi için elden gelenin en iyisi yapılamıyorsa hobinin yapılmasının da pek bir önemi kalmıyor. Aynı şekilde genetiği oynanmış, farklı bir türe büründürülmüş  canlılara da lütfen para verip alarak bizlerin, cüz-i paralarla getiren olarak da ithalatçı firmaların destek  "OLMAMASI'NI" rica ediyorum.

Konu görüntüleyen kullanıcılar