Keşfet

tuzlu su akvaryumuna giriş

Toprak123

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba bu forumda yeniyim tuzlu su akvaryumu na başlamak istiyorum şuan hali kazırda bir discus akvaryumum var bir de çok büyük olmuycak tam ölçülere kara vermedim ama tahmini olarak 60x45x40 yada 65x45x40 olucak protein skimmer olarak fluval ps 1 düşünüyorum  akvaryumun 45 cm genişliğinin 10 cm ini arkadan sump yapmayı düşünüyorum yanı balıklara 35 cm kalıcak canlı olarak da 2 adet bebek percula palyanço balığı beslemek istiyorum yanını cleaner shrimp falan da olabilir o konuda çok bilgim yok bana şunu da besleye bilirsin diye önerirseniz sevinirim cam kalınlığı olarak 8mm düşünüyorum yeterli olur bence kafa motoru olarak eheim 600 düşünüyorum dalga motoruna gerek kalırmı tuz olarak ne önerirsiniz kaç kg almam lazım kum olarak kaç kg ve nasıl bir kum uygun olur ro su yerine hazır su olurmu olursa hangi marka kullanmalıyım mercan olark başlangıçta ne önerirsiniz oşıklandırma  olarak mygos armatür kullanmayı düşünüyorum 20000 k yeterlimi test kiti olark ne öneririrsiniz ve diyatom süreci nasıl başlar ne kadar sürer ne zaman canlı eklemeliyim sürecin bittiğini nasıl anlarım yeni başmalak istediğim için kafam da daha bir sürü soru var tüm önerilere tavsiyelere açığım şimdiden teşekkürler.

Merhabalar, kurulumunuzda kolaylıklar dılerım, ekıpmanlar ve akvaryum buyuklugu cok uygun gorunuyor, dalga motoru kafa motorunun nereden ve nasıl verdıgıne baglı, suyun her yerınde akıntı olmalı, muhtemelen ıhtıyacınız olacaktır, ancak percula bakmak ıcın basta olmasa da olur kanaatındeyım, tuzu reef ıcın olan tum markalardan alabılırsınız, bunlar cok cesıtlı ve fıyatları cok degısken, sonrada su degısımlerınde ıhtıyacınız olacagı ıcın elınızde bulunması gerek... Test kıtlerınden once tuz olcere ıhtıyacınız var.

Bunları uzatmak cok mumkun, tum bu soru ısaretlerını bır kenara bırakıp hobıyı bırakan bır arkadastan tum sıstemı hazır suyu ıle bırlıkte alın, yenı kurulum yapmak zevklı belkı ama zor, akvaryumunu kapatan bır arkadası bekleyın ve suyunu bıdonlara doldurup herseyı hazır bır sekılde almayı dusunun derım.

Merhabalar, kurulumunuzda kolaylıklar dılerım, ekıpmanlar ve akvaryum buyuklugu cok uygun gorunuyor, dalga motoru kafa motorunun nereden ve nasıl verdıgıne baglı, suyun her yerınde akıntı olmalı, muhtemelen ıhtıyacınız olacaktır, ancak percula bakmak ıcın basta olmasa da olur kanaatındeyım, tuzu reef ıcın olan tum markalardan alabılırsınız, bunlar cok cesıtlı ve fıyatları cok degısken, sonrada su degısımlerınde ıhtıyacınız olacagı ıcın elınızde bulunması gerek... Test kıtlerınden once tuz olcere ıhtıyacınız var.

Bunları uzatmak cok mumkun, tum bu soru ısaretlerını bır kenara bırakıp hobıyı bırakan bır arkadastan tum sıstemı hazır suyu ıle bırlıkte alın, yenı kurulum yapmak zevklı belkı ama zor, akvaryumunu kapatan bır arkadası bekleyın ve suyunu bıdonlara doldurup herseyı hazır bır sekılde almayı dusunun derım.
Çok teşekkür ederi öncelikle aklımda son bir soru var fuluval ps 1 10 cm arkadan sumpa sığarmı ben sıfır bir kurulum yapıcağın her malzemesini ay ay kendim alarak zamanla oluşcak yani

Olculerı nette var, 170 lıtreye kadar dıyor ama 100 lıtreyı zor kaldırır, hydor da bakabılırsınız, onun daha sessız oldugunu duymustum, ıkısını de kullanmadım. Tekrar dusunun, ıyı arastırın, arkadan sumpun avantaj ve dezavantajlatını tekrar degerlendırın. 

fluval ps1 94 litre gibi bir hacmi var kum kaya falan derken 80 anca kalıyo zaten 80 litreyi de bence döndürür bütcemi aşıyor hydor ama yine de teşekkürler

Bence de kaldırır, hayırlı olsun sımdıden, sordugunuz sorular ıle ılgılı bolca baslık var forumda epey okumussunuz anladıgım, ekıpman secımınden bellı, benım akvaryum 250 lıtre ve arkadan sumplu, bunda bıle su sevıyesı degısımı cok oluyor ve ps ya toplamıyor yada cok fazla sulu topluyor, su tamamlama ıle bu asılabılır ama onun da ayrı sıkıntıları var, bırde 80 lıtre cok kucuk, mercan koyarsanız tankınıza su degerlerını korumak cok zor olacak. Sızden rıcam bıraz daha okumanız, ıyı dusunun lutfen.

Fluval Flex 123 litre'de PS1 kullanıyorum. 10cm derinliğe sığar. Toplamasından memnunum. İlk hafta dışarıya kabarcık veriyor, sonra öyle bir şey kalmıyor. Sesi gece yan odadan duyuluyor. Tabi su köpürten bir cihaz ne kadar sessiz olabilir... Fluval akvaryumlar için yapıldığından köşeli bir tasarımı var, haznesi biraz daha büyük olabilirdi. 1 Blue tang, 4 clown ve birkaç mercan var, 2 günde bir haznenin yarısı doluyor.

1 Ay kadar Eheim Compact On 600 kullandım. Boyutu, ayarlanabilir olması ve girişine filtre takılabilmesi güzel özellikleri. Yakın kapasitedeki Fluval motor daha büyük hacimli, daha sessiz çalışıyordu. PS'in yanında ne kadar suyulacağı tartışılır, sessizlik ön plandaysa başka motor bakılabilir.

Fluval Flex 123 litre'de PS1 kullanıyorum. 10cm derinliğe sığar. Toplamasından memnunum. İlk hafta dışarıya kabarcık veriyor, sonra öyle bir şey kalmıyor. Sesi gece yan odadan duyuluyor. Tabi su köpürten bir cihaz ne kadar sessiz olabilir... Fluval akvaryumlar için yapıldığından köşeli bir tasarımı var, haznesi biraz daha büyük olabilirdi. 1 Blue tang, 4 clown ve birkaç mercan var, 2 günde bir haznenin yarısı doluyor.

1 Ay kadar Eheim Compact On 600 kullandım. Boyutu, ayarlanabilir olması ve girişine filtre takılabilmesi güzel özellikleri. Yakın kapasitedeki Fluval motor daha büyük hacimli, daha sessiz çalışıyordu. PS'in yanında ne kadar suyulacağı tartışılır, sessizlik ön plandaysa başka motor bakılabilir.
Su kopurten cihaz sessiz oluyor. Eklemek istedim.

Bence de kaldırır, hayırlı olsun sımdıden, sordugunuz sorular ıle ılgılı bolca baslık var forumda epey okumussunuz anladıgım, ekıpman secımınden bellı, benım akvaryum 250 lıtre ve arkadan sumplu, bunda bıle su sevıyesı degısımı cok oluyor ve ps ya toplamıyor yada cok fazla sulu topluyor, su tamamlama ıle bu asılabılır ama onun da ayrı sıkıntıları var, bırde 80 lıtre cok kucuk, mercan koyarsanız tankınıza su degerlerını korumak cok zor olacak. Sızden rıcam bıraz daha okumanız, ıyı dusunun lutfen.
ben böyle nano tarzı bir tank kurmak istiyorum küçük tanklar her zaman daha tatlı geliyor benim gözüme çok okudum çık da okumaya devam ediyorum çünki araştırmadan girişilecek bir iş değil bi hüsaran olur mercan zaten düşünüyorum ama soft  mercan olcak sadece zor bir türede girmem şimdilik açıkçası ilk etapta Zoanthus Star Polip mushroom vs basit başlangıça uygun türlerden başlamayı düşünüyorum daha sonrasında anemon vs de eklemek istiyorum açıkçası ama acele etmeyede gerek yokçok tehlikleri olduğunu biliyorum ve eğer güzel yürüte bilirsem bu akvaryumu seneye daha büyük bir tanka zaten geçeceğim hali hazırda tatlı su discus akvaryumum var ama deniz akvaryumuna girmek isteyince tatlı su ile alakasız bir dünya :D

ben yattığım odaya kurmayı düşünüyordum tankı çok iyi oldu uyardığınız herhalde odama kursam uyutmazdı ben zaten 2 adet clown fish besleyeceğim yanınada cleaner shrimp fire shrimp vs düşünüyorum yani canlı yoğunlunu minimum tutup göresel bişiler yapmaya çalışıcağım  eheim 600 bende araştırdım güzel bir motor ayarlanabilir olduğu için aslında istiyorum aslında 300 de herhalde benim tankım için yeterli ekstra dalga motoru olmasın diye istiyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar