Keşfet

Tuzluluk oranı ve yoğunluk ne olmalıdır?

Tebrik ederim...

birde benim akvaryumda tuzluluk oranı dalgalanıyor biraz. yani haftada bir tatlı su ekleyebiliyorum işten güçten. hafta başı 1.022 ise haftasonuna kadar 1.028 e kadar çıkabiliyor. umarım bu uzun vadede sorun yaratmaz.

birde benim akvaryumda tuzluluk oranı dalgalanıyor biraz. yani haftada bir tatlı su ekleyebiliyorum işten güçten. hafta başı 1.022 ise haftasonuna kadar 1.028 e kadar çıkabiliyor. umarım bu uzun vadede sorun yaratmaz.
:blink: binde 6 lık oynama çok ciddi bir artış her canlı bunu tolere edemez.

Beni hayret içinde bıraktın Sinan kardeş. :blink: :blink: :blink:

Gun içinde bu kadar salınım olması mantıklı değil. Bence test cihanızda problem vardır.

Ve bu durum kesinlikle sorun yaratır. Dikkatli olmakta fayda var.

Bir haftalık sürede olan bir değişim olduğu için sof tlar bundan etkilenmiyor veya hızlı bir tepki göstermiyor olabilirler ama eğer bunlar SPS olsalardı muhtemelen tamamı ölürdü.

sanırım canlılarda buna bağışıklık kazandı. ama akvaryum kurulalı 1 sene olucak, her hafta tatlı su eklemek için haftasonunu beklediğim için tuz oranında oynamalar oluyor. bari bir ro aleti alayım. çünkü işten geldiğim saatde su alabileceğim hiç bir yer açık olmuyor. ne almalıyım ro cihazı? coral life iyimidir mesela?

peki ne kadar tuz almam gerektiği konusunda nasıl bir öngörüde bulunabilirim. 470 litre tankta 1024 ü yakalamak için kaç KG tuz kullanmam gerekir...

Arkadaşlar,

Endonezya'ya yaptığım seyahatte, bizim temin ettiğimiz canlıların yaşadığı sularda su ısısı ve tuzluluk ölçümleri yaptım.

2-5 mt derinlikte ısı 24-25 derece sularında ve tuzluluk 1026 civarlarında idi.

Daha derinlerde yani 5-15 metre aralarında ısı 22 derecelere düşüyor ve azalarak devam ediyor.

27 mt'de ısı 19'un biraz altına inmişti. Buralarad tuz yoğunluğun ölçmedim ama orantısal düşdüğünü tahmin ediyorum.

Bence tankınızdaki canlı yoğunluğuna göre ortalama yaparak, doğayı taklid edebilmeliyiz.

Bütün edindiğim tecrübeler ve okuduğum kaynaklar su ısısının 25 derecede tutulması halinde 1025 tuzluluk oranının ortalama performan için yeterli olabileceğini göstermektedir.

Selamlarımla.

peki ne kadar tuz almam gerektiği konusunda nasıl bir öngörüde bulunabilirim. 470 litre tankta 1024 ü yakalamak için kaç KG tuz kullanmam gerekir...
ben 70 lt reverse suyuna bardakla (180 cc) 9 adet koyarak 1023-24 leri bulabliyorum. Ancak tuzların üzerinde ne kadar su için kullnılacağı yazmakta. Eğer basit bir tartı aletiniz varsa bunu hesplayabilirsiniz. Ama tecrübe ederek belli miktarlardaki suyu 2 veya üç kere hazırlasanız ortalama çıkıyor.

Akvaryumumu geçtiğimiz cuma akşamı kurdum.Su gayet net.Fakat tuzluluk oranı ölçtüğümde 1,028 çıkıyor.Akvaryum ısısı 28 derece.Henüz içinde canlıkaya falan yok.

Akvaryumumu geçtiğimiz cuma akşamı kurdum.Su gayet net.Fakat tuzluluk oranı ölçtüğümde 1,028 çıkıyor.Akvaryum ısısı 28 derece.Henüz içinde canlıkaya falan yok.

Birincisi ölçtüğünüz alet nedir bilmiyorum ama muhtemel 25 derecede kalibre edilmiş birşeydir.Ölçtüğünüz aletinn doğru ölçtüğünü varsaysak bile ölçtüğünüz ısıda doğru sonuç alamassınız.25 derecede ölçmeyi deneyin.Ayrıca ölçtüğünüz tuzluluk oranı değil yoğunluk.Yoğunluk tuzlu suyun kaldırma kuvvetine dayanılarak yapılan ölçüm , tuzluluk ise içindeki tuzu sayarak yapılan ölçüm..Olması gereken tuzluluk yoğunluğu 1.022 ile 1,028 ler arası olmalı.Tuzluluk ise binde 35 lerdir ortalama .

1.025 tuzluluk yoğunluğu yapmanızı tavsiye ederim.

valla ben 1 gün içinde 1.020 dden 1.023 e çıkardım tuzluluğu. bi sorun da gözlemlemedim açıkcası

Su kimyasındaki her türlü değişikliğin yavaş olanı makbuldur.

O kadar uyarıya, yaşanmış kötü tecrübelerin paylaşımına rağmen bu şekilde aksiyon almanıza ne desem bilmem ki ????????

tuzluluk oranı ps nin toplamasını etkiler mi? Aynı şartlar altında 1020 ve 1025 yogunluklarda psnin performansı değişir mi?

tuzluluk oranı ps nin toplamasını etkiler mi? Aynı şartlar altında 1020 ve 1025 yogunluklarda psnin performansı değişir mi?
mantıken değişmesi lazım, muhtemelen su çıkış ayarlarla oynanmazsa tuzluluk arttıkça daha sulu toplamaya başlar diye düşünüyorum

Elbette değişir yoğunluk ile bağlantılı..

Konu görüntüleyen kullanıcılar