Keşfet

Tuzluluk oranı ve yoğunluk ne olmalıdır?

henüz tuz ölçerim yok, sormak istediğim soru 10 lt su için kaç gram tuz konulmalı, su değişimi için

Bu arada kulanmış olduğunuz tuza göre 3-4 gr farkedebilir.Tuz markasına göre değişebiliyor,

benim kullandıgım tuza göre 20lt'ye 700gr denk geliyor  1025

Arkadaşlar tuzluluk oranı su sıcaklığına göre değişiyormu.

Tuzluluk oranı, yoğunluk sıcaklığa göre değişir. Tuzların üstünde yazan mesela 36gr/lt = 1025 hesabı genelde 25C su için yapılmıştır.

Peki Tuzun son kullanma tarihi varmıdır?

1,5 yıldır yarım kalmış ve ağzı kapalı tuzum var. Sertleşmiş kullanabilirmiyim?

Ben 10 litreye 350 380 gram arası atıyorum

Ben 10 litreye 350 380 gram arası atıyorum

Gram hesabı tuzdan tuza değişir, her tuzun üstünde kendi önerilen gramajı yazar ve genelde 25C su için formüller yazar. Her tuzdan aynı gramaj olmaz. Sağlam bir refraktometre veya bommetre ile ölçmenizi öneririm. RO dan çıkmış 15C veya 20C veya 25C sular arasında tuzluluk ölçümleri 1-2 puan oynar, buna da dikkat etmeniz lazım.

Ben reef crystal kullanıyorum 20 litreye 700 gram yetiyo

merhabalar benim bi sorum olacak 60L bir nanom var suanki degerleri gayet normal ve canlilar cok iyi sorum su %25 lik su degismi yapmam gerekiyorumu cevap evetse ne sklikla yapmaliyim ve neden yapmaliyim.tesekkurler

ideal tuzluluk oranı 1025/1026 dır.düşük tuzlulukta degerleri sabitlemek biraz zordur.

merhabalar benim bi sorum olacak 60L bir nanom var suanki degerleri gayet normal ve canlilar cok iyi sorum su %25 lik su degismi yapmam gerekiyorumu cevap evetse ne sklikla yapmaliyim ve neden yapmaliyim.tesekkurler
Nano akvaryumları yalnızca haftalık düzenli su değişimleriyle herhangi bir katkı etklemeye ve ekstra bir filtrasyona gerek kalmadan sağlıklı bir şekilde sürdürebilirsiniz. Mercan ve balık yüklü büyük akvaryumlarda element dengesini ayarlamak için birçok katkı ekliyoruz ya da kalsiyum reaktörü kullanıyoruz. Nütrientleri düşürmek için de protein toplayıcı, refigium, bakteri besini gibi çeşitli filtrasyon teknikleri deniyoruz. Nano akvaryumlar hacim olarak küçük olduğu için, eğer balık yükünüz de hafifse eğer, hiç bunlarla uğraşmadan haftalık düzenli su değişimleriyle bu iki sorunu da çözebilirsiniz. 

Nano akvaryumları yalnızca haftalık düzenli su değişimleriyle herhangi bir katkı etklemeye ve ekstra bir filtrasyona gerek kalmadan sağlıklı bir şekilde sürdürebilirsiniz. Mercan ve balık yüklü büyük akvaryumlarda element dengesini ayarlamak için birçok katkı ekliyoruz ya da kalsiyum reaktörü kullanıyoruz. Nütrientleri düşürmek için de protein toplayıcı, refigium, bakteri besini gibi çeşitli filtrasyon teknikleri deniyoruz. Nano akvaryumlar hacim olarak küçük olduğu için, eğer balık yükünüz de hafifse eğer, hiç bunlarla uğraşmadan haftalık düzenli su değişimleriyle bu iki sorunu da çözebilirsiniz. 
selim bey cok tesekkur ederim cevabiniz icin.ps olarak tunze 9004 kullaniyorum canli yuku iki karides iki salyangoz pir ciftte palyanco var 9 kg canli kaya ve 2 kg kum var.gunluk ro suyu ekliyorum azaldikca. sorum su aslinda hic su degistirmesem olmazmi eksildikce eklesem yanlismi yapmis olurum

Eğer mercan besliyorsanız, özellikle sert mercan, su değiştirmediğiniz taktirde mutlaka katkı girişi yapmanız gerek. Dediğim gibi katkı girişi yapmaktansa, su değişimi çok daha pratik olacaktır. Ayrıca mutlaka düzenli olarak en azından nitrat, pH, Ca ve alk testlerinizi yapın. 

Eğer mercan besliyorsanız, özellikle sert mercan, su değiştirmediğiniz taktirde mutlaka katkı girişi yapmanız gerek. Dediğim gibi katkı girişi yapmaktansa, su değişimi çok daha pratik olacaktır. Ayrıca mutlaka düzenli olarak en azından nitrat, pH, Ca ve alk testlerinizi yapın. 
hayir hic mercan yok belki palyacolarin ev edinmesi icin mi tane yumusak mercan dusunebilirimonuda ev edinrlermi tartisilir anemon olmadigi icin.testleri surekli takip ediyorum hersey yolunda sicaklil 24 tuz 1025 nitrat nitrit yok.dogal olmayan hic bisey kullanmiorum heleki katki asla kullanmayacagim.bilgiler icin tesekkur ederim cok sagolun selim bey

güzel çalışma elinize sağlık

Konu görüntüleyen kullanıcılar