Keşfet

Ücretsiz 20kg Kadar Kürlenmemiş Canlı Kaya

muhoni

Yeni Üye
Ad Soyad
Fırat Aslan
Kayaları kendim çıkardım. İçlerinde nitelikli şekilde sünger gibi olanlar da var, dışı gözenekli ama içi beton olanlarda. İzmir'de bir akvaryumcudan canlı kaya alınca alacaklarınız nitelik olarak daha iyi olmayacaktır. Kürlenmeden 4-5ay kadar tuzlusu akvaryumumda durdular. Sudan dışarı çıkarmadan getirdiğim için hiç sorun, ölüm vs.. olmadı.

Kürleme işlemi hakkında net bilgim yok. Kayalara hertürlü eziyeti yaptım. :D Tatlı suya atarak içindeki tüm pod, yengeç ve kurtların dökülmesini sağladım. Üzerlerini fırçaladım. 2günde bir su değişimi yaparak 1hafta kadar kova içerisinde tuttum. Son olarak bazılarını kısa bir süre kaynattım. Bildiğim kadarıyla kalan işlem çalışan bir tuzlusuya koyup bakteri yataklarının oluşmasını beklemek. Kayaları tecrubeli hobiciler alırsa daha iyi olacaktır. Sadece İzmir içi teslim. 50altı mesajı olan üyeler ulaşmasın lütfen.

img0722f.jpg

img0725x.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sizin gibi hobilciler er sayesinde deniz akv. için maddi sıkıntı çekenler biraz da olsun rahatlamış olacakktır.

Semih Bey teşekkürler ama bu kayalar maddi sıkıntıdan ziyade uğraşmak isteyen hobicilere yönelik daha çok. Bir miktar işlem yapsam da kürleme sürecini bilmiyorum ama bilgisiz birisi yaparsa kaya almaktan masraflı olacağını düşünüyorum.

Semih Bey teşekkürler ama bu kayalar maddi sıkıntıdan ziyade uğraşmak isteyen hobicilere yönelik daha çok. Bir miktar işlem yapsam da kürleme sürecini bilmiyorum ama bilgisiz birisi yaparsa kaya almaktan masraflı olacağını düşünüyorum.
50 altı mesaj lar ulasmasın demıssın sence 50 altı msj olanlar tecrubesızmı bukonularda ?

50 altı mesaj lar ulasmasın demıssın sence 50 altı msj olanlar tecrubesızmı bukonularda ?

50 üstü mesajı olanlar bu işin ilmini bilir, altı olanlar beceremez demek oluyor anladıgım kadarıyla....

50 üstü mesajı olanlar bu işin ilmini bilir, altı olanlar beceremez demek oluyor anladıgım kadarıyla....
Fırat bu kayaları ihtiyacı olan birine "HEDİYE" olarak veriyor. Satış ilanındaki gibi 50 mesaj sınırı ile sitede az da olsa kendini tanıtmış birine hediye etmek istemiş ki fırsatçının biri çıkıp bedavadan aldığı kayayı başkasına satmasın diye. Hediye balık mercanları alıp başka forumlarda satanlara rastlanmıştı.

Forumlarda kendimizi nasıl tanıtabiliriz? İnsanlar hakkında nasıl fikir sahibi olabiliriz? Mesajlarını inceleyerek. Pc karşısında olduğum her zaman resifbölgesi forumları karşımda açık olur. Belli bir mesaja ulaşmış, bu işe emek veren insanları az buçuk tanıyoruz. 50mesajın işin ilmini bilmekle alakası yok. İnsanlar hakkında fikir sahibi olmakla alakası var. Eğer ben sizin sisteminizi, bilginizi tartabilecek kadar paylaşımınızı görmezsem bu kayaları gönderince sizden kaynaklı oluşabilecek kötü bir durum pek hoşnut olmayacaktır. Vereceğim kayadır en nihayetinde. İzmir içi teslim yazdım zaten. Tanışıklığımız olmasa da İzmirli hobicilerle alışveriş yaptığımız kişilerden, yerel forumlardan bir ortak paydamız vardır zaten..

Bence olayı mesajla sınırlamamak lazım ben 3 senedir bu hobiyle ilgileniyorum ama mesaj sayım ortada.. umarım ihtiyacı olan biri alır. saygılar

Son kez güncel..

Kayalar alıcı bulmuştur..

Almak isteyen arkadaş bir ay sonra İzmir'de olacağım, o zaman dediği halde tarafıma ulaşmadığı için tekrar güncel..

Konu görüntüleyen kullanıcılar