Keşfet

Ücretsiz Titanyum Tel (Aiptasia Yakıcı Veya Akvaryuma Topraklama Yapmak İçin)

kar_delen6

Yeni Üye
Ad Soyad
Eser
Merhaba;

Aiptasia yakıcı cihaz veya akvaryum suyundaki elektrik kaçakları için topraklama yapmak maksatlı Titanyum tel aldım. Fazlasını forumda dağıtırım diye 2 metre aldım, isteyene gönderebilirim. Titanyum tuzlu sudan etkilenmeyen, salınım-oksitlenme yapmayan bir metaldir.

* DIY Aiptasia Yakıcı yapmak: Benim bu telden 2 parça 2 şer cm gibi kesin. Min. 12V, tercihen 18V veya 24V bir adaptör bulun ve kablo uçlarını sıyırın. Kablo uçlarını Titanyum tellerin uçlarına bağlayıp silikon vb. ile tüm bağlantı yerlerini kapatın. Kablonun hiçbir yeri su görmesin, suya sadece Titanyumlar değmeli. Adaptörü fişe takın ve iki ucunu biribirine 2-3cm kalacak şekilde suya sokun ki arada elektrik akımı olsun. Köpük çıkan ucu Aiptasia' nın gözüne sokun ve cayır cayır yakın :) İsterseniz bu iki ucu bir plastik çubuğa vb. aralarında 2-3cm kalacak gibi sabitleyin ve elinizi suya daldırmadan çubukla Aiptasia' ları yakın.

* DIY Akvaryum topraklama yapmak: Benim telden yine 2-3cm gibi bir parça alıp bir elektrik kablosuna bağlayın, bağlantı yerlerini yine silikon vb. ile kapatın, suya kablo değil, sadece Titanyum değecek. Titanyum çubuk suda kalsın ve kablonun ucunu duvardaki topraklı bir prizin toprağına bağlayın.

İrtibat ÖM veya 0532 3667566. 10 ar cm lik boylarda isteyenlere kargo yapmayı planlıyorum, adres vermeniz yeterli. 

Selamlar herkese

Eser abi Selamlar. Bizim Doğanın aiptasia sorunu var. Ona ayır istersen :)

Onur' cuğum merhaba. Volkan' ı görürsen söyler misin bana adres yazsın. Telden isteyenler oldu, 8-10 kişi olunca toplu göndereceğim.

Volkan abiyi telefon ile arar söylerim istersen. Ve Doğana gerek kalmamış yemesi için balık almış.

Pardon ya, isimler karışmış :)

Yazdığını sonradan gördüm :) Onur

O zaman ayırıyoruz Eser abi :) ))) adresi yazarım ben sana.

İlk parti kargoları (galiba 9 kişi oldu) yarın yapıyorum. Geçen hafta çok yoğundum, hiç tel kesip paketleyip kargoya gidecek halim yoktu, tekrar özür dilerim geçen hafta için söz verdiklerimden :-(

Bunlardan sonra galiba bir 5-10 kişilik tel daha çıkar. Adres vb. detaylarınızı ÖM yaparsanız göndermeye devam ederim.

Merhaba;

Geçen hafta adres verenlerin tellerini kestim biçtim bugün gönderiyorum. Çok ÖM gönderen oluyor, elimdeki fazla teli daha fazla kişiye ulaştırayım diye 10cm x 2 parça olarak gönderiyorum lütfen beni cimri falan zannetmeyin :)

Son 3-4 kişilik daha tel kaldı elimde, ÖM ile adres gönderen ilk sıradakilere gönderip bitireceğim. Telleri alanlar yaptıkları DIY çalışmaları lütfen bu başlık altında yazıp olup olmadığını, nasıl yaptıklarını, fotoğraf ve videolarını paylaşsınlar lütfen ki uğraştığıma değsin benim de...

Arkadaşlar;

Bu telleri gittim ta anasının bilmem neresinden buldum aldım. Forumlardan en azından 20-25 kişiye ücretsiz gönderdim. Gönderirken de herkese dedim ki lütfen DIY Aiptasia yakıcı ve akvaryum topraklama projelerinizi bu başlığın altına fotoğraf vb. ile beraber çekip koyun ki herkes faydalansın, okusun. Ayıp be kardeşim, 20 küsür kişiden kimsenin mi 10 dakika fotoğraf çekip yazı yazacak zamanı yok. Gerçekten kızdım ve üzüldüm :-(

Kendi Aiptasia yakıcı resimlerimi hemen koymamıştım çünkü benim koyduğumu gören olursa kendisine gerek kalmadığını düşünür ve yazı yazmaya uğraşmazlar diye. Nasıl olsa kimse yazmadığına göre bari benimkileri koyayım diye düşündüm. 

Aiptasia' yı gayet güzel yakıyor. Hayvan kayanın içine kaçmadan yakalayıp üstüne değdirmeniz, hatta içine sokup iyice kurcalamanız gerekiyor. Hayvan eriyip gidiyor, güzel yöntem.

Ben kabarcık çıkan ucu (sanırım faz ucu odur) hayvana dokunduruyorum ve diğer ucu (sanırım nötr ucudur) boşta bırakıyorum. Kabarcık çıkmayan uçta telde bir incelme oluyor zamanla. Titanyumu ben incelme olmasın diye kullanmıştım, neden incelme oluyor acaba bilen var mı? Bu yüzden gidip bir de kalın tel aldım ve uygun olduğumda bu eriyen (kabarcık çıkmayan) ucu daha kalın telle değiştireceğim. Son gönderdiğim 10 küsür kargoya hep bir ince bir kalın tel koydum.

54z7.jpg

8tt7.jpg

n1x4.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Eset çok tşk teller için elime geçti, kafamda bir proje var en yakın zamanda yapıcam, resim eklerim, anahtarı aç kapa kırmızı kabloyamı taktın adaptörden çıkan

Ben kafama göre bir tanesine taktım Cihan, renge bakamadım çünkü zaten ikisi de siyah, hangisine taktım bilmiyorum ki.

Merhaba konuyu hortlatayım.#kar_delen6 titanium tel prob topraklamaya bağlanınca  gerçekten tankta az ya da çok olan elektriği yok edebiliyor mu.?

Evet topraklama olarak kullanabilirsiniz...

Konu görüntüleyen kullanıcılar