Keşfet

Ultra clear yada extra clear

tristan

Yeni Üye
Ad Soyad
Kutlu
Arkadaşlar deniz akvaryumu kurulumu deyince akla ilk olarak akvaryumun kendisi gelir. Bu nedenle konuyu buraya açmayı uygun gördüm, umarım doğru yerdir.

Şimdi daha önce ki akvaryumu mu Tuncay beye yaptırmış, bayağıda memnundum. Eve büyük geldiği için hüzünlü bir vazgeçiş yaşamıştım. Şimdi daha mütevazi daha küçük bir akvaryumla hobide altın vuruşu yapıp sonlandırmak istiyorum. Evet kararlıyım, bu son akvaryum olacak. Son olmasından dolayı da biraz özel olsun istiyorum. Daha önce 100 60 50h ölçülerinde sumpsız cama cam akvaryum yapıp 5 sene kadar kullanmışlığım vardır. Yani yine kendim yapmak istiyorum. Olmaz, risktir vs. gibi yorumlar istemiyorum. Mobilyasına kadar kendim yapacağım. 

Daha fazla haz almak istiyorum. Yalnız sizlerinde desteğine, yardımına ihtiyacım var. İlk sorunum tabi ki camın kendisi. İstanbul' da kaliteli öncelik ultra clear o olmasa extra celar cam tedarik edebileceğim yer bilen varsa benimle paylaşırsa sevinirim. 

Taşırma için cama delik delme yeteneği de olması önemli tabi :)  

Camları tedarik ettikten sonra sizlerinde fikirlerini değerlendire değerlendire işi nihayetine erdirmek istiyorum. akvaryum yapım aşamasına gelince günlükler kısmında paylaşım açılacaktır.

Şimdi ultra clear yada extra clear cam tedarik edebileceğim yerleri sizlerden öğrenmek istiyorum.

Şimdiden teşekkürler ...

Mr ben bursa inegöldeyim  kendim camcıyım,bu camları gebzede okan cam  var burda istedigin cam bulabilirsin 

Mr ben bursa inegöldeyim  kendim camcıyım,bu camları gebzede okan cam  var burda istedigin cam bulabilirsin 
Yanıtınız için teşekkür ederim ama Gebze'den o camın gelmesi bayağı pahalı olacaktır. Keşke imkanım olsa...

2 adet 80*45

1adet 80*60

2 adet 60*45

2 adet 10*40

1 adet 30*40

Extra clear cam, rodaj ve 3 adet delik dahil olmak üzere 375 tl fiyat aldım.  Bu normal midir? 

Moderatör tarafında düzenlendi:

bi inceleyin derim.. küçük çekmece de opsiyonları var istediğiniz ölçüde tüm camlar veya sadece ön cam şeklinde ultra clear yaptıralabilir. Sadece camları temin edebilirsiniz. Ama bursada bu işi yapan ciddi ve büyük firmalar olduğunu biliyorum baya önce araştırmıştım. Büyük cam firmaları bu işi yapmakta. 

Hayırlı ve hayırlısı olsun.. Baştan aşağı bi sistemi kendin yapmak kadar zevkli bir durum yok. Şimdiden kolay gelsin. 

Moderatör tarafında düzenlendi:

bi inceleyin derim.. küçük çekmece de opsiyonları var istediğiniz ölçüde tüm camlar veya sadece ön cam şeklinde ultra clear yaptıralabilir. Sadece camları temin edebilirsiniz. Ama bursada bu işi yapan ciddi ve büyük firmalar olduğunu biliyorum baya önce araştırmıştım. Büyük cam firmaları bu işi yapmakta. 

Hayırlı ve hayırlısı olsun.. Baştan aşağı bi sistemi kendin yapmak kadar zevkli bir durum yok. Şimdiden kolay gelsin. 
Teşekkür ederim, hayırlısı inşallah ... 

Yanıtınız için teşekkür ederim ama Gebze'den o camın gelmesi bayağı pahalı olacaktır. Keşke imkanım olsa...

2 adet 80*45

1adet 80*60

2 adet 60*45

2 adet 10*40

1 adet 30*40

Extra clear cam, rodaj ve 3 adet delik dahil olmak üzere 375 tl fiyat aldım.  Bu normal midir? 
kaç mm camlar 8,10 mm  se uygundur diyebilirim.

Ölçü sanırım 80x60x45y olacak? Yanları da 10mm yapsanız daha bir güvenli olur diye düşünüyorum.
Sadece taban camı 10 mm tercih ediyorum. Takdir edersiniz ki extra clear dahi olsa camda gözle göremediğimiz yeşillik var. Mercanların renklerini bozuyor. Bunu nasıl farkederiz derseniz akşam eve gittiğinizde şöyle yapın. Önden mercanın bir fotoğrafını çekin sonra da tüm akıntıyı kesip üstten arada cam yok iken fotoğraf çekin ve bu iki fotoğrafı karşılaştırın. Arada dağlar kadar fark olduğunu göreceksiniz.  Hem uzunluğun 80 cm yüksekliğinde 45 gibi düşük olması sebebiyle 8 mm' nin güvenlik için yeterli olduğunu düşünüyorum. Yeterli gelmese zaten 10 mm düşünürdüm. 

Kesinlikle pleksiglass (akrilik) deneyin.. Işık geçirgenliği, parlaklığı ve keyfine inanamayacaksınız. Biraz pahalıdır ama çok zevk alırsınız hobiden. Herhangi bir reklamcıya giderek lazer de istediğiniz gibi taşırma delikleri vs kesimini de profesyonel çok uygun fiyata yaptırabilirsiniz. Tabii yapıştırma konusunda muhakkak bir profesyonelden yardım alın. 

Yapıştırmak için: İnce Kloroform. 

Saygılar. 

Kesinlikle pleksiglass (akrilik) deneyin.. Işık geçirgenliği, parlaklığı ve keyfine inanamayacaksınız. Biraz pahalıdır ama çok zevk alırsınız hobiden. Herhangi bir reklamcıya giderek lazer de istediğiniz gibi taşırma delikleri vs kesimini de profesyonel çok uygun fiyata yaptırabilirsiniz. Tabii yapıştırma konusunda muhakkak bir profesyonelden yardım alın. 

Yapıştırmak için: İnce Kloroform. 

Saygılar. 
Haklısınız, düşünmedim değil. 

Yalnız bu başlık altında yardımcı olmak isteyen herkese ayrı ayrı teşekkür eder, projeyi başlamadan sonlandırdığını bildiririm :(

Konu görüntüleyen kullanıcılar