Keşfet

UPS Seçimi?

bayram11

Üye
Ad Soyad
bayram
Arkadaşlar 

Kesintisiz Güç Kaynağı (UPS) almak istiyorum ama ney göre alacağımı bilmiyorum elektrik kesildiğinde ilk öncelik kafa motoru ve ps yi bağlamak yeterlimi ?

bendeki ürünler ps 20w kafa motoru 25w tüketiyor 4-5 saat yetecek güçte hangi model özelikli UPS Almam gerek 

çok bilgim yok bildiğim kadarı ile yorum yapıyorum ps ve kafa motorunuz 1 saat'de 45 watt tüketiyor bir gün 24 saat olduğuna göre 45×24=1080 watt yapar yani 24 saat'de 1 kw yakar internetten bakarsanız ups ozelliklerinde kaç kw olduğu yazar 2 veya 3 kw olandan alsanız dediğiniz ps ve kafa motorunu 2 güne kadar çalıştırır tecrübeli arkadaşlar yorum yapacaklardır saygılar.

Yapılan hesap çok doğru değil, UPS lerin kullandıkları akülerin Ah denilen amper hr a denk gelen bir bilgi var nekadar süreceği onla ilgili. Sizin örnekte 45 watt cihaz çekiyor kullandığınız UPS 12V luk ve 9Ah lık akü kullanıyorsa 12x9/45= 2.4 hr yani yaklaşık 2 saat idare etmesi lazım. Ah arttıkca zaman artacaktır. Yanlız eğer motorlar AC motor ise UPS tam sinüs çıkışlı olmalı modifiye sinüs bazen AC motorları çalıştırmıyor. DC de sorun yok sanırım denemedim. 

Motor dc sonuç olarak nasıl bir ups olacak örnek link var mı?  5-6saat yeterli olsa ideal  

Tunçmatik ve en az 3 kw alın derim elektrik gittiginde jebao dct 4000 geri dönüş motorumu 6 saat felan götürüyordu ups sıfırdı aküleri tam fulken sadece geri dönüşü bağlasanız yeter.

3 Kw biraz fazla gelir bence, bende 1 kw var NewJet 6000 ve Red Dragon mini 200 bağlı bir satten fazla gidiyor. UPS in Kw sından ziyade kaç akü var ve kaç Ah o önemli. UPS in Kw değeri taktığınız cihazın watt ı ile ilgili yani 3Kw demek aslında 2000-2500 watt cihaz bağlayabilirsiniz demek. Tabi bu kadar büyük cihaz bağlarsanız süre çok kısalır. Genel kanı yüksek Kw uzun süredir ama aslında çok direk alakası yok. Sadece Yüksek Kw cihazlara doğal olarak yüksek Ah lı akü kullanıyorlar. Size 1Kw altındaki cihazlar da olur ama aküleri genelde çok küçük olduğundan sizi uzun süre götürmez akü değişimi yapabilirseniz aslında ucuza bu işi çözebilirsiniz. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar