Keşfet

Üstadlar Yardım Lütfen

Fuatckmk

Üye
Ad Soyad
Fuat Çakmak
Hayırlı geceler herkese, akvaryumda herhangi olumsuz durumda uykular kaçabiliyor :)

birkaç sorunla karşılaştım ve sizlerin yardımına ihtiyacım var şimdiden teşekkürler,

Yosunlaşmaşar şiddetini arttırmaya başladı. Diatom atlatmıştım.

neler yapmalıyım ?

DDkiee.jpeg

BiM6lV.jpeg

HWH794.png

JcaoXA.png

Moderatör tarafında düzenlendi:
Fosfat artmış olabilir fosfat tutucu kullanıyormusun ?

Fosfat artmış olabilir fosfat tutucu kullanıyormusun ?
Kullanmıyorum ilk yapacağım şey onu edinmek olacak sanırım. Reaktör kullanmadan yapmam mümkün mü? Fosfat testimde yok direkt uygulamam zararıma olur mu?

Öncelikle geçmiş olsun,

Bende sürekli cyano, sakal ve kahverengi yosunlarla dertteydim.Çok ahkam kesmek veya kesin çözüm olarak demiyorum ama bunlar için denemedim temizleme yöntemi ve veya ilaç kalmamıştı- dediğim gibi bu konuda ne ustayım ne expert ne de Prof - fakat gene forumda bir arkadaştan grotech reef clear kullanın diye bir yazı okumuştum ona istinaden söylüyorum benim akvaryumlara resmen sihirli dokunuş oldu ama tekrar belirtiyorum benimki naçizane tavsiyedir bir deneyin derim 2. kullanımda cyano belasından da sakaldan da kurtuldum.

Öncelikle geçmiş olsun,

Bende sürekli cyano, sakal ve kahverengi yosunlarla dertteydim.Çok ahkam kesmek veya kesin çözüm olarak demiyorum ama bunlar için denemedim temizleme yöntemi ve veya ilaç kalmamıştı- dediğim gibi bu konuda ne ustayım ne expert ne de Prof - fakat gene forumda bir arkadaştan grotech reef clear kullanın diye bir yazı okumuştum ona istinaden söylüyorum benim akvaryumlara resmen sihirli dokunuş oldu ama tekrar belirtiyorum benimki naçizane tavsiyedir bir deneyin derim 2. kullanımda cyano belasından da sakaldan da kurtuldum.
Dikkate alacağım teşekkürler

Merhaba,

Akvaryumunuzun büyüklüğünü bilmiyorum ama tatlı su akvaryumlarında kullanılan iç filtreyi kullanabilirsiniz. Sünger olan hazneye, süngeri çıkartıp kese içine doldurulmuş fosfat tutucuyu yerleştirip çalıştırın. 

Kolay gelsin. 

bi kadın corabı içine fosfat tutucuyu koy ağzını bağla sump inişine at 20 günde bir değiştir tutucuyu ben oyle yapıyorum.

Fuat bey öncelikle geçmiş olsun,

Gördüğüm kadarıyla anlık çözüme odaklanmışsınız fakat olayın sebinini öğrenip çözmezseniz bir süre sonra tekrar aynı filmi izleyeceksiniz. Benim fikrim aşağıdaki basamakları kontrol edip yol almanızdır;

Nitrat ve Fosfat ı test etmek,

Kullandığınız tatlı suyun tds sini ölçmek,

Sumpta çorap elyaf vs kullanıyorsanız kullanım süresi,

Kullandığınız aydınlata,

Yem verme miktarınız,

Fuat bey öncelikle geçmiş olsun,

Gördüğüm kadarıyla anlık çözüme odaklanmışsınız fakat olayın sebinini öğrenip çözmezseniz bir süre sonra tekrar aynı filmi izleyeceksiniz. Benim fikrim aşağıdaki basamakları kontrol edip yol almanızdır;

Nitrat ve Fosfat ı test etmek,

Kullandığınız tatlı suyun tds sini ölçmek,

Sumpta çorap elyaf vs kullanıyorsanız kullanım süresi,

Kullandığınız aydınlata,

Yem verme miktarınız,
Nitrat 0

fosfatı ölçme şansım olmadı. 

Tds 001

2 gün elyaf kullandım sonrasında çıkarttım.

aydınlatma aqua reef x2 pro

Şuanlık durum bu

Ben bu cyano belasından çok çektim, ne yaptıysam geçmedi antibiyotikler chemiclean kullandım banamısın demedi ,

çözümü şu şekilde buldum , rowaphos ekledim sumpa , conch hiç yoktu bende ve kumun üstü yosun oluodu kahverengi vb , 

5 tane conch aldım ve kum karıştıran deniz yıldırları  , ekledim

Sonra bi doz chemiclean kullandım ve akabinde iki hafta ciddi ölçüde su değiştim , tank 200 litre , 40 ar litre olmak üzere iki kere , 

sonra tanka biodigest kırdım - 15 gün sonra bir tüp daha kırdım,

ve ogünden beri cyano derdim kalmadı , kumun altında var kenarlardan görüyorum ama başka hiç bir yere çıkmıo olay tamamen fosfat ile ve bakteri dengesi ile alakalı olduğunu düşünüyorum.

fosfat testlerinde hanna fosfatımı ölçemiyor artık , buda normal değil bence ama bişey fosfatı tüketiyor :)

bence ana çözüm bakteri popülasyonu ,

ekipmanlarla ilgili yorum yapmıycam ro dan 0 tds vb su aldığınızı düşünerekten.

Ben bu cyano belasından çok çektim, ne yaptıysam geçmedi antibiyotikler chemiclean kullandım banamısın demedi ,

çözümü şu şekilde buldum , rowaphos ekledim sumpa , conch hiç yoktu bende ve kumun üstü yosun oluodu kahverengi vb , 

5 tane conch aldım ve kum karıştıran deniz yıldırları  , ekledim

Sonra bi doz chemiclean kullandım ve akabinde iki hafta ciddi ölçüde su değiştim , tank 200 litre , 40 ar litre olmak üzere iki kere , 

sonra tanka biodigest kırdım - 15 gün sonra bir tüp daha kırdım,

ve ogünden beri cyano derdim kalmadı , kumun altında var kenarlardan görüyorum ama başka hiç bir yere çıkmıo olay tamamen fosfat ile ve bakteri dengesi ile alakalı olduğunu düşünüyorum.

fosfat testlerinde hanna fosfatımı ölçemiyor artık , buda normal değil bence ama bişey fosfatı tüketiyor :)

bence ana çözüm bakteri popülasyonu ,

ekipmanlarla ilgili yorum yapmıycam ro dan 0 tds vb su aldığınızı düşünerekten.
Önemli bilgiler için teşekkürler dikkate alacağım 

Konu görüntüleyen kullanıcılar