Keşfet

UV hakkında

Malitan

Yeni Üye
Ad Soyad
Mehmet
selam,

Arkdaşlar bu UV lambaları yalın halde sumpın içine koyacagımız şekilde yok mu ? yani illaki hortum mu baglamam gerekiyor ? zaten sumpda bir akış var direk lamba koyamıyormuyum ?

Egerki mutlaka hortum baglamam gerekiyorsa kendinden motorlu uv modelleri varmıdır acaba ?

TŞK.

Öyle olanları var ve ben kullanıyorum ama sumpa direkt koyarsanız etkisi çok az olur, hiçbir faydasını göremezsiniz çünkü UV ışık çok dağılır ve bakterileri öldüremez. Ben nasıl kullanıyorum? Benim kullandığım cihaz 15 watt, 35cm gibi bir ürün (max 15 watt var bu tiplerde) ve aynen ısıtıcıya benziyor, hatta birebir aynı diyebilirim. Ben cihazı akvaryumdan geri dönüş PVC borucu içine soktum ve su boru içinden sumpa dökülürken ısıtıcı şeklinde olan UV nin etrafından geçiyor. Boru içinde olan UV cihazında ışık dağılması olmuyor çünkü boru içinde ve saatte net 4000 lt su UV nin etrafından sumpa geliyor, etkisi çok artıyor. Diğer türlü ayrı bir motora bağlanan UV lerden olsa max. 1000 lt lik motor bağlarsınız ve benim sistemime göre 4 kat daha düşük verimli olur...

Konu görüntüleyen kullanıcılar