Keşfet

Üzüm Alg bilgisi için yardım.

Karakurt

Yeni Üye
Akvaryum da Naso tang besliyordum. Kayalardaki oluşan ufak yosunları yendiğini gördüm. Kuru yem de pek yemeyince dedim o zaman ben üzüm alg alayım ondan yesin. Balık yedi biraz gördüm. 2nvi gün Naso öldü. Akvaryum da hala bir köşe de durmakta.

Sormak istediğim

1- Naso tang in ölümü ile üzüm alg nin bir bağlantısı var mı

2- akvaryum daki nitrat ve nitrat için faydası var diye tutuyorum. Başka bir zararı olursa eğer çıkartayım mı

Yaklaşık 1 haftadır duruyor üzüm alg. Üstüne bir kaya parçası koyup akvaryum köşesinde tutmaktayım. Askıda duruyor altından 1 karış boşluktan akıntı geçmekte.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merhaba. Naso Tang ölümünün Üzüm Alg ile ilgili olacağını düşünmüyorum. Naso Tang'lerde yem yememeye bağlı ölümler olabiliyor. İthalattan yorgun güçsüz gelmiş olabiliyor ve bu durum ani ölümlerine sebep oluyor. Alg'i çıkarmanıza gerek yok, sump'ınız var ise orada muhafaza etmenizi öneririm, üstüne basit led aydınlatma yeterli olur. Çünkü yayılım yapmaya başladığında mercan vs ayırt etmeksizin yol alacak, bu durumda hem mercan açısından hem de görsel açıdan iyi olmaz. 

Malesef dün gece sinir oldum, içindeki tüp kurtlarını (Maksat ölmesin canlı diye) tek tek ayıklamaya çalıştım ve hepsini çıkardım. sabaha kadar uyumadım. Çünkü Kum Goby nin biri de kayıp olmuştu. ölüsü de yok :(  Saat 04:30 da yattım, 07:30 da işe gittim. 

Selam Üzüm algden balık ölmez senelerce baktım hem ana tankta hem refingium da, akvaryumun özellikleri nedir? Naso tanglerde balık yeni ise yem yememe sorunu olabiliyor ben genelde bu dönemi az karides, spiruluna tozu ve sarımsak ile yaptığım yem ile atlatıyorumum. Tek zararı şudur oda ana tankta Oktay hocamında dediği gibi arsız bir bitkidir. 

Doğrudur. Ancak kaya ve camlardaki yosunları yiyordu. Dedim eğer yem yemiyorsa yardımcı besin olarak üzüm alg alayım. Ana tank köşesine koydum. Hem yosun, hem üzüm yemeye başladı. Akvaryum da bolca canlı kaya mevcut. Ama üzüm alg lerden 2 veya 3 gün sonra öldü. Kuru yem de yiyordu ama az. Çünkü kaya ve camlara takılıyordu. Naso tang ise S boy du.
Tankım 50x50x50 alttan sumplu.
Işığım gen3 30 rx
Ps c3 b. Magus.

Ayrıca akvaryum daki en büyük balık Naso idi
Sonrasında
1 Midas var.
1 kırmızı, 1 mavi wrasse
2 küçük palyaço
2 kum goby
1 fire goby
Bunların hepsi s boy. Yani en büyüğü Midas 4 cm
Naso 5-6 cm
Diğerleri 3 cm i geçmez.

Merhaba,üzüm Alg yosunu benden temin ettiğiniz için yazma gereği hissettim. Tel de belirtmiş olduğunuz gibi zaten yem sıkıntısı olan bir balıktı, yanlış hatırlamıyorsam tank hacminiz küçüktü. Bendeki purple ve blue tangler her gün afiyetle yiyorlar. Ben de hem büyük tankın refigium ünitesinde hem de pico tankta mevcut. Şu ana kadar bir Balığa zararına rastlamadım Ve duymadım. Daha önce Naso tang de besledim ve afiyetle yediğine tanık oldum. Sıkıntının bununla alakalı olduğunu hiç sanmıyorum. Goby ise zaten saklanan bir cins, ben de bazen iki gün ortadan kaybolup sonra tekrar belirdiği oluyor. Sıkıntıyı başka şeylerde aramak uygun olacaktır. İçiniz Alg konusunda müsterih olsun.. hayırlı akşamlar saygılar 

Teşekkür ederim üstadım. Yanlış anlaşılma olmasın. Sorun sizde değil. Bende. Çünkü bilmediğim bir konu. Hobici arkadaşlara danışıyorum. Maalesef internette de yeteri bilgi yok. Kum Goby çiftti şimdi tek. Ne ölüsü var ne dirisi. Kaya içine mi girdi o zaman. Bilemedim. Neyse sizi kırdıysam özür dilerim.

Tekrar merhaba sıkıntı Yok hocam yazma amacım içinizi Alg konusunda rahatlatmaktı, az da olsa bildiğimi paylaşmaktı. Size tavsiyem konuşurken de demiştim burada da diğer arkadaşlar yazmışlar sumpa al algleri basit bir günışığı bile koysan yeterli olur, ana tank ile ters zamanlı çalıştır.  Zaten yazmış olduğun diğer balıklardan onu tüketen olmaz o sebeple büyümesini ve yayılmasını kontrol altında tutmak adına sumpa almanı tavsiye ederim. Sağlıklı hobiler dilerim..

Teşekkür ederim. Sarı, mavi ve naso tang ilave edeceğim. O sebeple almak istedim. Neyse bilgiden zarar gelmez

O ölçülerde akvaryuma tang koymayın bence hem paranıza hem canlıya yazık olur anladığım kadarı ile yeni tank acele etmeyin suyunuz iyice otursun bir başka ilana yazmışsınız ganiopara için orda arkadaşda sormuş zaten akvaryum bilgilerini büyük ihtimalle de size satmaz çünkü o canlıda zordur iyice araştırıp canlı almanız hem hobiden soğumaniza engel olur hem paranız cebinizde kalır. 

Doğru diyorsunuz, bende biraz tez canlılık var.
En azından bu şekilde sadece basit mercan ve eldeki balıklarla ekim ve kasım ayına dek devam etmek mantıklı olur.
Akvaryum 50x50x50
Kule taşırma alttan sumplu
Od buble magus s3
Akvaryum da bolca canlı kaya ve 1-2 kg Fiji kayası var
Işık ecotech xr30 g3
2 adet hydor dalga motoru
Otomatik su tamamlama

Balıklar en büyüğü 3 cm olmak üzere
1çift orijinal palyaço
1 kum goby
1 biçilir benly
Deniz yıldızı
2 adet kırmızı ve mavi wrasse
5 conch
10 kum snail
1 adet de Midas var onun boyu 5 cm var
Ama Midas gidici gibi
Sumpa koydum az evvel.
Mercan zoa var 3-4 parça
Xenia var 7-8 adet bir arada
Mavi golive var
Bir kaç kafa da polip mercan var.
Yük fazla gibi duruyor
Her hafta da bir mor kaplı adını hatırlamadığım Reef tuz ile ro sudan değişim yapıyordum.
Geçen hafta 1er ampul biodegest ve bioptim kırdıktıktan sonra
2 haftaya çıkartarak bu hafta sonu yapmadım
ÖnümüzDeki hafta su değişimi yapacağım.
Böylece ayda bir 1’er ampul kırıcam
2 hafta da bir de su değiştireceğim

Bu şartlar altında nasıl gitmeliyim devamı olarak.
Akvaryuma 1 adet yıldız balık almak istiyorum
Flama angel
Sarı ve mavi tang gibi
Daha da balık almayacağım
Ama işte acelecilik mevcut maalesef.
Takınacağım tavır için bilginize açığım

Fosforlu polipli mercanlar almak
Madakaskar ve star polip gibi
Kenya vs ile mercan işini de bitirmek ve süreklilik ile devam etmek istiyorum.

nitrat,fostfat testleri var mı bilmiyorum sizde ama onları  bir kontrol edin, yükünüz fazla değil ama canlıları zamanla azar azar girmekte fayda var.Nitrat düşük ise bakteri ve bakteri besini girmenize gerek yok su değişimlerinde fazladan maliyet bence ,haftalık su değişimlerini aksatmayın, en önemli nokta ise alacağınız canlıyı iyice araştırın sisteminize uygun ise alın.

Koruma amaçlı kullanıyorum. Elimde 11 adet var daha ayda bir giricem bitene dek.
Ben bir hata yaptım ışık konusunda. Akşam saat 20:30dan sabah 04:00 e dek yakıyordum.
Bu sebeple yosun oluyordu hafiften.
Bu geceden itibaren değiştirdim programı
Gündüz 04:30 dan
Gece 01:00’e kadar yaptım. Belki de anası hiç uyumadığı için öldü.

Anası=Naso

Armatürün gün simülasyonu yokmu [emoji848]onu niye kullanmıyor sunuz

Koruma amaçlı kullanıyorum. Elimde 11 adet var daha ayda bir giricem bitene dek.
Ben bir hata yaptım ışık konusunda. Akşam saat 20:30dan sabah 04:00 e dek yakıyordum.
Bu sebeple yosun oluyordu hafiften.
Bu geceden itibaren değiştirdim programı
Gündüz 04:30 dan
Gece 01:00’e kadar yaptım. Belki de anası hiç uyumadığı için öldü.

Anası=Naso

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Acemiyim.
İnternetten üzerinden bilgisayara bağla
Sonra tamamı İngilizce ve çeviri mümkün değil
Ancak zaman ayarlayıp bir şekilde yapıyorum.
Varsa bana videolu çekip yardımcı olacak biri yapayım. Yoksa tek başıma mümkün değil.

Ortadaki ve soldaki tuşa ikisini bir anda bastın zaman aynı anda gündüz yanıyordu sağdaki ve ortadaki ikisini aynı anda bastığın zaman gece yanıyordu g3 pro

4d0c514ce540e79fee2825e62b6a86ec.jpg

d3f1bc64c07183b616ee476cadfacb1b.jpg

481f4806ed51da980807d72492e6af09.jpg

Armatör e kablo ile bilgisayara bağladım
Saat 16:30 başlangıç
01:00 bitiş olarak ayarladım

Standart naturel seçeneklerini seçtim dün gece

Karakurt' Alıntı:
4d0c514ce540e79fee2825e62b6a86ec.jpg

d3f1bc64c07183b616ee476cadfacb1b.jpg

481f4806ed51da980807d72492e6af09.jpg

Armatör e kablo ile bilgisayara bağladım
Saat 16:30 başlangıç
01:00 bitiş olarak ayarladım

Standart naturel seçeneklerini seçtim dün gece

Ama bir baktım saat 22:00 de kapandı
Sonra armatörün ortasındaki tuşa bastım
Açma kapama tuşuna ve bugün saat 16:30 da otomatik yandı
Şimdi akşam kendisi 01:00 de kapanırsa yapmış olduğum ayar tamamlanmış olacak.
Gece gündüzü bilmiyorum ama
Seçimlerde bir ışık simülasyonuna dokunup
Ayrıca %10 parçalı bulut
%10 şimşekli hava
Seçeneği de ayarlanıp ayarı naturel seçeneği ile tamamladım.
Onu da artık ne kadar doğru ne kadar yanlış yaptım zaman gösterecek.

Konu görüntüleyen kullanıcılar