Harun Samuk
Yeni Üye
- Ad Soyad
- Harun
Merhaba arkadaşlar uzun süre ardından 4. tankla merhaba diyorum
60x50x45 akvaryum ali bey yapımı (sump yok)
Aquareef nano x led armatür
tunze 9002 pc
jebao rw4 dalga motoru
mini iç motor karbon,fostat kullanmak için
250w ısıtı
digital ısı termometre
seramik kaya
su arıtma r/o cihazı
karışık bir kum
Şimdilik hızlı bir şekilde gidiyor arkadaşlar.
Kaya' yaklaşık 1 ay başka bir akvaryumda kaldı, akvaryuma koyduğumda yaklaşık 5 adet tüp kurdu oluşmuş güzel
Suyun %50 sini o tanktan aldım, gerisi damacana su büyük hata
kum, kaya eski akvaryumdan çıkma
Kum, kaya ve suyu aynıda anda koydum tabi büyük bir titizlikle su bulanmasın diye örnek yabancı bir siteden esinlenerek güzel oldu sıfır bulanıklık oldu
İlk 25 gün boş çalıştı 1 kere yem attım.
2 gonç ve 1 snail ekledim onlardan 1 hafta sonra
1 blue tang, 1 yellow tang ve 4 adet standart paylanço ekledim
Kayalarda sakal yosun oluştu ve cyanio oluştu tecrübelerime dayanak fosfat değerinin yüksek olduğunu anladım çünkü damacana su yüzünden çünkü 1 ayda buharlaşan su yüzenden 15lt daha damacana su kullandım.
1 hafta sonra lither, zeina, starpolip ve kırmızı maşrumlar ekledim
su değişimi hiç yapmamıştım suyun rengi çok kötü oldu artık bazı şeylere başlamam gerektiğini anlayarak
fosfat tutucu 250ml ve yaklaşık 500gr karbon aldım ve ekledim.
Ertesi gün inanılmaz derecede su berrak oldu sanki su yok gibi ve cyanio yok oldu.
1 hafta sonra sakal yosunlar sonunda gitti ama şuan halen seramik kaya üzerinde yosunlar mevcut
yaklaşık red sea tuzu ile 30lt su değişimi yaptım.
suda buzamana kadar tek test yaptıgım şey oda emanet aldıgım tuz ölçer ile tuzluluğu ölçmek 1025 idi.
ve halen bir tuz ölçerim yok uygun bir fiyata hobiciden aramaktayım. çünkü geri verdim.
1 hafta sonra karbon çıkardım fosfat tututucu ise toplam 3 hafta tutucam.
Herşeyi devam ettirirken tabiki tecrübelerime dayanak testleri yapmadım. yeni kurucak arkadaşlara kesinlikle tavsiye etmem.
test kitlerine ihtiyacım var malesef
uv cihazıda eklemek istiyorum onuda hobici arkadaşlardan aramaktayım.
Şimdilik aklıma gelenleri paylaştım.
60x50x45 akvaryum ali bey yapımı (sump yok)
Aquareef nano x led armatür
tunze 9002 pc
jebao rw4 dalga motoru
mini iç motor karbon,fostat kullanmak için
250w ısıtı
digital ısı termometre
seramik kaya
su arıtma r/o cihazı
karışık bir kum
Şimdilik hızlı bir şekilde gidiyor arkadaşlar.
Kaya' yaklaşık 1 ay başka bir akvaryumda kaldı, akvaryuma koyduğumda yaklaşık 5 adet tüp kurdu oluşmuş güzel
Suyun %50 sini o tanktan aldım, gerisi damacana su büyük hata
kum, kaya eski akvaryumdan çıkma
Kum, kaya ve suyu aynıda anda koydum tabi büyük bir titizlikle su bulanmasın diye örnek yabancı bir siteden esinlenerek güzel oldu sıfır bulanıklık oldu
İlk 25 gün boş çalıştı 1 kere yem attım.
2 gonç ve 1 snail ekledim onlardan 1 hafta sonra
1 blue tang, 1 yellow tang ve 4 adet standart paylanço ekledim
Kayalarda sakal yosun oluştu ve cyanio oluştu tecrübelerime dayanak fosfat değerinin yüksek olduğunu anladım çünkü damacana su yüzünden çünkü 1 ayda buharlaşan su yüzenden 15lt daha damacana su kullandım.
1 hafta sonra lither, zeina, starpolip ve kırmızı maşrumlar ekledim
su değişimi hiç yapmamıştım suyun rengi çok kötü oldu artık bazı şeylere başlamam gerektiğini anlayarak
fosfat tutucu 250ml ve yaklaşık 500gr karbon aldım ve ekledim.
Ertesi gün inanılmaz derecede su berrak oldu sanki su yok gibi ve cyanio yok oldu.
1 hafta sonra sakal yosunlar sonunda gitti ama şuan halen seramik kaya üzerinde yosunlar mevcut
yaklaşık red sea tuzu ile 30lt su değişimi yaptım.
suda buzamana kadar tek test yaptıgım şey oda emanet aldıgım tuz ölçer ile tuzluluğu ölçmek 1025 idi.
ve halen bir tuz ölçerim yok uygun bir fiyata hobiciden aramaktayım. çünkü geri verdim.
1 hafta sonra karbon çıkardım fosfat tututucu ise toplam 3 hafta tutucam.
Herşeyi devam ettirirken tabiki tecrübelerime dayanak testleri yapmadım. yeni kurucak arkadaşlara kesinlikle tavsiye etmem.
test kitlerine ihtiyacım var malesef
uv cihazıda eklemek istiyorum onuda hobici arkadaşlardan aramaktayım.
Şimdilik aklıma gelenleri paylaştım.