Keşfet

Water blaster 1000 veya Eheim compact?sizce hangisi?

Marineros

Yeni Üye
Ad Soyad
Caner
Arkadaşlar herkese iyi pazarlar.tankımın sump içerisindeki kafa motorunu değiştireceğim.yalnız elimde ister istemez iki adet sıfır motor oldu.birisi Eheim compact diğeri de water blaster 1000.şimdi tavsiyelerinize göre bunlardan birini açıp kullanacağım.diğerini hiç bozmadan sıfır fiyatına geri satmam lazım. Water blaster saatte 1400 litre çevirirken eheim ise 1800-2000 civarı çeviriyor.Eheim de ek olarak mekanik olarak vana yardımıyla debi de ayarlanabiliyor. 

Şimdi sizce bu cihazlardan hangisi sessiz çalışır?

Akvaryum sump hariç 264 sumpla beraber 300 litre civarında.

Görüşleriniz için teşekkürler.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Caner bey merhaba,

Akvaryumunuz yaklaşık 300 litre dediğiniz için bu litreye genellikle Max  3000 litre kapasiteli kafa motorları tavsiye ederiz.Suyu ne kadar fazla dolastirirsak o kadar faydası olur(tabiki skimmerin kapasitesi de önemli)

Burada dikkat etmeniz kapasite miktarları ve elektrik sarfiyatlari

Merhabalar.şu an mevcut olan 3000 lt/s ama Çin malı olduğu için debi ve ses konusunda randımansız olduğu görüşüne vardım.

Ama sanırım kararımı Eheim compact yönünde kullanacağım.iyi izlenimler vermiş.

Elimdeki skimmer 300lt/s.onu da yakın zamanda değiştireceğim fakat şu an tankta neredeyse pek bir şey yok.

Görüşleriniz için teşekkür ederim.

Caner Bey,

Hobiyi uzun soluklu düşünüyorsanız motorlarınız mademki sıfır ve elden çıkarma olanağına sahipsiniz bence ikisini de satın ve 3000m3/h+ bir kafa motoru edinin. Ayrıca PS olarak şimdilik Curve 5 yada muadili iş görür. İleride akvaryum yükünüzü arttırmak istiyorsanız Curve 7 daha uygun sanki.

Cihaz alırken iyi düşünmek lazım. Ucuza kaçalım derken pahalıya mal oluyor (sadece para olarak değil kast ettiğim vakitte gidiyor).

İyi hobiler.

Aslında ses konusunda biraz sorunum var.kafa motorları biraz sıkıntılı sanırım.yan komşum bir-iki defa duvara vurdu.o derece bir uğultu söz konusu.şu an en hassas olduğum kısım burası.bir defa gece tüm sistemi kapatmak zorunda kaldım.

Ps konusunu ise yaz sonu düşünüyorum.çünkü işim gereği yazları yoğunlaşamıyorum. :) Eylül ayında hem canlı hem de donanım yüklemesine devam etmeyi düşünüyorum.

Teşekkür ederim.

Caner Bey,

Ben kullanmadım ama yeğenim Eheim compact kullanıyor çok sessiz olduğunuz söylüyor. Silikon hortumda kullanın bence

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri