Keşfet

Wrasse balıkları

icaydogan

Yeni Üye
Ad Soyad
İsmail
Hayırlı Akşamlar,

Akvaryumumda mevcut 2 percula bulunmakta. Ölçü : 65x50x45h

Wrasse balıkarını araştırıyorum ve tankıma eklemek istiyorum.

Sixline , yellow ve green wrasse balıklarından 1 veya 2 tanesini tankıma eklemek istiyorum. Bu ölçülerde problem yaşarmıyım , farklı wrasseler anlaşabilirmi? Birde kuru yeme alıştırmak kolay olurmu? Diğer goby, blenny balıklarına göre daha çok ilgimi çekiyorlar. Damsel ile ilgili de fikir almıştım ve vazgeçtim. Başka balık tavsiyelerinize de  açığım tabiki.

Merhaba bende bu aralar wrasse türlerinden bakıyorum. Sixline biraz agresif balık akvaryum çok büyük değil ise diğer türlere problem yapabilir. Yellow wrasse sakin ve yararlı bir balık bende var kuru yem sorunu yok. Flasher wrasse var renkleri çok hoş birazda anladığım kadarı ile şans işi bu balıklar kimi akvaryumda kavga ediyorlar kiminde etmiyorlar. Çoğunda yem sorunu olmuyor.

SM-C111 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bende xl yellow ve s boy sixline var kendi aralarında hiç kavga etmiyorlar ancak sixline arda cromisler i kovalıyor tank hacmi 550 litre civarı ?

Bence amac fayda ise leopard wrasse uzerine tanimam. Kumun ici, uzeri, kayalar her yerde aktif ve epey obur bir canli. Ayrica orange back de tavsiye ederim.

Bence amac fayda ise leopard wrasse uzerine tanimam. Kumun ici, uzeri, kayalar her yerde aktif ve epey obur bir canli. Ayrica orange back de tavsiye ederim.
Utku Bey amaç biraz fayda birazda görsel beğeni. Yazdığınız türleri de arastiracagim hacim olarak sıkıntı olmazsa. Green wrasse ile ilgili bilginiz var midir fayda ve agresiflik olarak?

Merhaba bende bu aralar wrasse türlerinden bakıyorum. Sixline biraz agresif balık akvaryum çok büyük değil ise diğer türlere problem yapabilir. Yellow wrasse sakin ve yararlı bir balık bende var kuru yem sorunu yok. Flasher wrasse var renkleri çok hoş birazda anladığım kadarı ile şans işi bu balıklar kimi akvaryumda kavga ediyorlar kiminde etmiyorlar. Çoğunda yem sorunu olmuyor.

SM-C111 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba 

Sixline icin biraz agresif olduğunu okumuştum hatta mümkünse tanka eklenecek son balık olsun şeklinde tavsiye eden de var. Yellow için dediğiniz gibi. Yalnız green için pek bilgim yok. Sizin tank hacminiz ne kadar birazda galiba hacimle ilgili kavga etmeleri.

Bende xl yellow ve s boy sixline var kendi aralarında hiç kavga etmiyorlar ancak sixline arda cromisler i kovalıyor tank hacmi 550 litre civarı ?
Maşallah benim tanka göre kat kat fazla ?

Yellow ve green ayni familya. Birini secmeniz lazim. Ikisi de parazitleri ve zararlu canlilari yer. Sixline ve yellow ayni anda atarsaniz muhtemelen sorun olmayacaktir. Bu ikili sikca tercih ediliyor.

Yellow ve green ayni familya. Birini secmeniz lazim. Ikisi de parazitleri ve zararlu canlilari yer. Sixline ve yellow ayni anda atarsaniz muhtemelen sorun olmayacaktir. Bu ikili sikca tercih ediliyor.
Eksik olmayın. Allah razı olsun.

Wrasse'lerin çoğu harem balığıdır. Eğer akvaryumunuz büyükse, 3 adet yavru aldığınızda en güçlüsü erkeğe dönüşür. 3 adet yellow wrasse düşünebilirsiniz.

Wrasse'lerin çoğu harem balığıdır. Eğer akvaryumunuz büyükse, 3 adet yavru aldığınızda en güçlüsü erkeğe dönüşür. 3 adet yellow wrasse düşünebilirsiniz.
Teşekkürler tavsiyeniz için. Tankim 65x50x45h ölçülerinde. Bu ölçüler icin 3 adet fazla mi yoksa yeterli olurmu bilemedim. Şu an 2 tane percula var. Sanırım eklersem başka balık girişi yapamayabilirim.

3 tane yellow wrasse biraz fazla olabilir 150 litre için. Onun yerine eğer balıkların girip çıkabileceği yeteri kadar kayalık alan varsa royal gramma düşünebilirsiniz 2 ya da 3 adet.

Wrasse türlerinin bazıları agresif turlerdir  birkaç adet alırsanız didişebilirler  bence aynı tür bir kaç adet alacaksaniz Anthias türleri öneririm 

Selim Bey ve Aşkın Bey tavsiye ettiğiniz Anthias ve royal gramma türleri görsel olarak çok güzeller. Ancak kuru yem alma , agresiflik vs. gibi konuları araştıracağım. Belki aynı türden 2-3 adet değilde birer adet wrasse , anthias ve royal gramma da ekleyebilrim. Tabi uyum ve hacim sorunu olmazsa. Sürü halinde beslenen örnek tankları gördüm çok beğendim ama benim tank hacmim kısıtlı maalesef. 

Şayet kolay türlerden bir grup yapmayı düşünürsen half &half yada blue green chromis olabilir yem sorunu da olmaz  6 yada tankın kapasitesine göre 10 adet te alabilirsiniz ayrıca bu sekilde çok fazla para da ödememiş olursunuz 

Merhaba bence o hacme 2 clown yanina 3 tane chromis yeterde fazla bile

Liveaquaria dan balik turlerinin kac galon suya ihtiyaci olduguna bakabilirsiniz

Bakilmaz degil bakilir ama huzurlu bir akvaryum degil de sıkış tepiş bir tank olur
Filtrasyon nitrat fosfat sorunlari olur

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merhaba bence o hacme 2 clown yanina 3 tane chromis yeterde fazla bile

Liveaquaria dan balik turlerinin kac galon suya ihtiyaci olduguna bakabilirsiniz

Bakilmaz degil bakilir ama huzurlu bir akvaryum degil de sıkış tepiş bir tank olur
Filtrasyon nitrat fosfat sorunlari olur

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Teşekkür ederim. Bende şu an  balıklar için minimum tank hacmi nedir ona bakıyordum. Tankı fazla balıkla doldurup hem su sorunlarıyla uğraşmak istemiyorum hemde dediğiniz gibi balıklar için sıkış tıkış huzursuz bir ortam olsun istemiyorum.Adedi bu kriterlere göre belirleyeceğim.

Konu görüntüleyen kullanıcılar