Keşfet

Xenia açmama sorunu

bjk3483

Yeni Üye
Ad Soyad
güray
Arkadaşlar iyi günler;

Gayet sağlık durumda olan xenia mercanlarım pumping yapmamaya başladı ve bazılarıda sönmüş.

Diğer mercanlar gayet iyi durumdalar polipler,kenya tree,star polip lerde durum iyiyken xenialara birden ne olmuş olabilir?

Düzenli su değişimi yapıyorum sizce ne yapmalıyım?

Alakanız için şimdiden teşekkürler.

Akvaryumda herhangi bir değişiklik yaptınız mı hareketleri durmadan hemen önce? Xenia'ların neden açıp kapama hareketini yaptığı tam olarak bilinmiyor, fakat hareket etmemeleri sağlıksız oldukları anlamına gelmiyor. Bazı akvaryumlarda hiç açıp kapama hareketi yapamamalarına rağmen sağlıklı bir şekilde yayılıyorlar.

Bazı hobiciler iyot seviyesi düştüğünde ya da akıntı arttığında hareket etmelerinin yavaşladığını ya da durabildiğini söylüyor fakat hiç belli olmuyor. Ölmedikleri sürece kendi haline bırakmak en iyisi.

Selamlar,
Aynı durum benim de başıma geldi,
Akvaryuma 2 sene önce ilk canlı girişim xenia idi 4-5 ay çok hızlı bir şekilde çoğalıp birden bire durumları diğer mercanlarda bir sorun yokken kötüleşmeye başladı kh,ph,nitrat seviyelerinde bir anormallik tespit edemediğim gibi ekipman vs değişimim de olmadı.
O zamanlar konuları yerli yabancı epeyce kurcaladım,özellikle yabancı forumlarda aydı durumu birçok kez yaşanmış ve yazılmış
Xenialar akvaryumlarda belki en yaygın canlılar olmasına rağmen bilinmeyen yönlerinin de çok olduğu belirtiliyor
Nitrat ve iyot yoksunu tanklarda keyifsizleşip öldüğünü iddia eden de var 0 nitratta keyifle baktığını söyleyen de.
Ben iyot tavsiyesi aldığımda canlılar için çok geçti belki işe yarar ancak dozunun dikkatli ayarlanması gerekiyor
Umarım sorun kısa sürede düzelir

D5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

benim xenialar açma kapama yapmayıp çoğalmaya devam ediyorlardı, total coral pro tuz kullanırken soft tankımda

tuzu aquaforest probioticle değiştirince xenialar deli gibi açılıp kapanmaya başladı ama çoğalmaları yavaşladı

daha önce kh yükseltmeyi deneyince açılıp kapanmaya başlamışlardı şu an yeni tuzla kh 7 seviyesine düşmüşken çok hareketliler

garip canlılar...

Aynı konuda benim de ufak bir teçrübem oldu 15 -20 gün önce,hiç bir neden yokken kapanıp pembeliklerini kaybedip gri olmaya ve kaya üzerinde sadece top gibi kalmaya başladılar,bir kısmını iş yerimdeki tanka görürdüm orada yarısı reklenip açılıp kapanmaya başladı bir kısmı hala öyle ,diğer tankta kalanlar su değişiminden sonra canşandılar,renk geldi,izlemeye değer canlılar.

Konu görüntüleyen kullanıcılar