Keşfet

Xenia Mercan larıma ne oluyor

Akvaryumunuz  fazla temizdir olasılıkla :) , Xenia özellikle nitratı fazla olan akvaryumlarda daha hızlı büyüyor...

Diger mercanlarda problem varmi

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Akvaryumu mümkün oldukça temiz tutmaya çalışıyorum.Diğer mercanlardan sadec sert mercanlar da problem oldu,

Diyer mercanlarınızda problem yoksa su deyerlerinizde sıkıntı olabir, yeni aldığınız bir canlı devamlı didikliyor olabilir, iyot seviyesi de ozellkikle etkiliyor olabilir, canlıyı rahatsız eden bir parazıt  musallat olmus olablir :(   Her ihtimale karsı dip yapıp su deyiştirmekde fayda var.

Nitrat 5 lerin altına düşerse mutlu olmazlar, 1 in altına düşerse ölürler...

Nitrat çok düşük bu güne kadar gayet güzel gidiyordu,yeni canlı girmedim,dip çekimi 1 ay önce yapıp su değişimleri yapılıyor ,sanırım fazla temiz akvaryum .

Mercan besini verirseniz yasatiriniz, toz yemler deneyebilirsiniz aquaforest, fauna marin vs.. bu markalarin plankton bazli toz lps yemleri var kullanabileceginiz.

Bu güne kadar hiç mercan yemi kullanmadım açıkçası,plankton bazli toz lps yemleri nasıl verilir bilmem(kusura bakmayın bu konuda bilgim az)

bende de bu mercanlardan var acaba bunlarda tüp kurdu yada diğer mercanlar gibi beslenmiyormu

Xenia nitratla beslenir.akvaryumda nitrat azsa bu şekilde büzülürler ve daha sonra kaybolurlar.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri