Keşfet

Yandan sumplı sistem mi yoksa alttan supmlı sistem mi

wolkan1984

Yeni Üye
Ad Soyad
volkan
yaklaşık 250 litrelik bir akvaryuma geçmeyi düşünüyorum yandan sumplı (akvaryumla birleşik ) bir model mi yoksa alttan sumplı (akvaryumdan ayrı) bir model mi tercih etmeliyim yaklaşık 1 m uzunluğunda bir akvaryum planlıyorum deneyimli arkadaşlar yol gösterirse çok mutlu olurum  :)

Alt sump uygundur. 100*50*50 lik bir tank alt sumpla oldukça güzel olur.

Alttan sump sistemli akvaryum daha sağlıklı ve daha güzel olur.

Teşekkürler

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

100x70x50 yandan sumplu akvaryumumu 3 yıl hiç sorunsuz yürüttüm. Düğünüm nedeniyle bozmak zorunda kaldım.

Yandan sumplı da olur velakin çoğu kişi hacimden kazanmak için alttan sump kullanıyor bir bölümünü sump a ayırmak yerine alttan yapın tankınız daha büyük gözüksün litrajınız artsın.

Alttan

Sent my iPhone using Tapatalk

para varsa alttan, yoksa yandan

Bende arkadan sumplı var ve çok pişmanım açıkçası. Müdahale edemiyorum ve modifiye edemiyorum. Ayrıca çok ses yapıyor, bütün ekipmanlar odanın içinde çalışıyor.

Bu hacimde yandan sump daha ergonomik olur, borulama sisteminden kurtulursunuz, daha az watt lı sump motoru yeterli olur, altta eğilmenize gerek kalmaz, zaten hacim arttırma derdiniz olsa akvaryumu büyütürsünüz, ama ps. ve motoru en sessiz olanlardan seçmeniz lazım, sizin hacma ufak ps yeter zaten, alacağınız ps ye göre yandan sump yaptırabilirsiniz...

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri