Keşfet

Yardım edene bol dua :) prodibio kullanımı?

sefasalson90

Yeni Üye
Ad Soyad
Melih Esenkal
Merhaba Hobici arkadaşlarım öncelikle ismim Melih Kütahya'dan aranıza katıldım.
Eski 60 litre bi tuzlu su maceramaki tankımı bozup
100 litre bi nano kurdum bugün.
Herseyi sıfırdan alıp kurdum.  Birtek (CANLI KUM KULLANDIM)
EcoTech Marine - Radion XR15w Pro aydınlatma

Bir arkadaştan 12 kilo fiji kayası aldım ölü.

Tunze 9002 ps

RW4 dalga motoru

100 W ISITICI

Aldım 

RedSea tuz ile bugün kurulumu yaptım.
Eski akvaryumumda. 2 palyaco ve 5 tane conch u kovaya koydum ... eski tankımdaki bi miktar canlı kayayıda kovaya koydum..
SORULARIM.
1.) Yeni sistemde bakteri kültürü kullanıcam mı? ( sonucta eski tankımdaki balıkları eklemem gerek yeni tanka???)
2.) Prodibio start up? almalı mıyım? hemen kullansam sorunsuz sekilde balıkları yeni tanka ekleyebilir miyim?
3.) Prodibio start up kullandığımda baska biodigest flan kullanmam gerekli mi? 
4.)Prodibio Start up - biodigest - ve bioptim ? bunlar nedir hangilerini alıcam? tam olarak 
5.)Prodibio start up nasıl kullanılır?
6.)Sürekli kullanmam gerekli mi?
kafam cok karıstı dostlarım.
yardımcı olana simdiden cok teşekkür ederim.
Allah yardımcınız olsun 

1.) Yeni sistemde bakteri kültürü kullanıcam mı? ( sonucta eski tankımdaki balıkları eklemem gerek yeni tanka???)

kum sanırım eski kumunuz. Birtek canlı kum kullandım dediniz. Eğer öyleyse Sadece bakteri kültürü girin. (Biodigest ve Bioptim)2.) Prodibio start up? almalı mıyım? hemen kullansam sorunsuz sekilde balıkları yeni tanka ekleyebilir miyim?

Startup aslında amonyak ve nitrit değerlerini indirgemek için kullanılır. Balık eklemeniz sıkıntılı olabilir. temizlik ekibi ekleyiniz.3.) Prodibio start up kullandığımda baska biodigest flan kullanmam gerekli mi? 

Startup u bence unutun. gereksiz masraf. Yerine biodigest ve bioptim kullanın.4.)Prodibio Start up - biodigest - ve bioptim ? bunlar nedir hangilerini alıcam? tam olarak 

Dediğim gibi Startup yeni kurulan akvaryumlar d bi nevi döngünün ilk adımı ve amonyak ile nitrit bağlar.

(Kısaca) Biodigest - Bakteri,   Bioptim - Bakteri besini5.)Prodibio start up nasıl kullanılır?6.)Sürekli kullanmam gerekli mi?

Biodigest ve Bioptimi sürekli kullanmanı öneririm.

2 su değişiminde 1 her birinden de 1rer tüp kırıp atman sistemin için iyi olur.

kum sanırım eski kumunuz. Birtek canlı kum kullandım dediniz. Eğer öyleyse Sadece bakteri kültürü girin. (Biodigest ve Bioptim)2.) Prodibio start up? almalı mıyım? hemen kullansam sorunsuz sekilde balıkları yeni tanka ekleyebilir miyim?

Startup aslında amonyak ve nitrit değerlerini indirgemek için kullanılır. Balık eklemeniz sıkıntılı olabilir. temizlik ekibi ekleyiniz.3.) Prodibio start up kullandığımda baska biodigest flan kullanmam gerekli mi? 

Startup u bence unutun. gereksiz masraf. Yerine biodigest ve bioptim kullanın.4.)Prodibio Start up - biodigest - ve bioptim ? bunlar nedir hangilerini alıcam? tam olarak 

Dediğim gibi Startup yeni kurulan akvaryumlar d bi nevi döngünün ilk adımı ve amonyak ile nitrit bağlar.

(Kısaca) Biodigest - Bakteri,   Bioptim - Bakteri besini5.)Prodibio start up nasıl kullanılır?6.)Sürekli kullanmam gerekli mi?

Biodigest ve Bioptimi sürekli kullanmanı öneririm.

2 su değişiminde 1 her birinden de 1rer tüp kırıp atman sistemin için iyi olur.
teşekkür ederim dostum

Melih bey öncelikle aynı konuyu farklı bölümlerde açmayın lütfen 

daha kafa karıştırıcı yorumlara sebebiyet vermekte 

bilginize

konuyu daha önce ki bölümde cevapladım hatta bir kaç arkadaşımızda ortak olarak aynı cevap üzerinden konuya yorum getirdi

buradan konuya bakınca kullandığınız canlı kum eski tanktan alınmış bir kum ve orada canlı diye bu tanka eklendiyse sorun var

siz canlı kum diye satılan poşetli marka bir canlı kum mu kullandınız yoksa eski  kumunuzu mu kullandınız

burada ki ayrıntı çok önemli

Melih bey öncelikle aynı konuyu farklı bölümlerde açmayın lütfen 

daha kafa karıştırıcı yorumlara sebebiyet vermekte 

bilginize

konuyu daha önce ki bölümde cevapladım hatta bir kaç arkadaşımızda ortak olarak aynı cevap üzerinden konuya yorum getirdi

buradan konuya bakınca kullandığınız canlı kum eski tanktan alınmış bir kum ve orada canlı diye bu tanka eklendiyse sorun var

siz canlı kum diye satılan poşetli marka bir canlı kum mu kullandınız yoksa eski  kumunuzu mu kullandınız

burada ki ayrıntı çok önemli
caribsea canlı kum aldım 

caribsea canlı kum aldım 
Tamam doğru olanı yapmışsınız

yine de canlıları riske atmamak adına zaman  lazım illa ki çok zaman sıkıntısı varsa şu yolu izleyin deniz akvaryumuna uygun zeolit medyası edinin bunu sumpa koyun

eski kayanızı ve balıkları koyduğunuz sudan da belli bir miktar yeni tanka ekleyin (suda bir promlem yoksa) hatta alt sum olsa  kayalarınızı da sump a ekleyin derdim

suya balıkları alıştırarak ısı ph tuzluluk dengeleyerek ekleyin

yine de risk var balıkları emanet edeceğiniz ver varsa bu süreci uzatın 

Konu görüntüleyen kullanıcılar