Keşfet

Yardım edene bol dua :) prodibio kullanımı?

sefasalson90

Yeni Üye
Ad Soyad
Melih Esenkal
Merhaba Hobici arkadaşlarım öncelikle ismim Melih Kütahya'dan aranıza katıldım.
Eski 60 litre bi tuzlu su maceramaki tankımı bozup
100 litre bi nano kurdum bugün.
Herseyi sıfırdan alıp kurdum.  Birtek (CANLI KUM KULLANDIM)
EcoTech Marine - Radion XR15w Pro aydınlatma

Bir arkadaştan 12 kilo fiji kayası aldım ölü.

Tunze 9002 ps

RW4 dalga motoru

100 W ISITICI

Aldım 

RedSea tuz ile bugün kurulumu yaptım.
Eski akvaryumumda. 2 palyaco ve 5 tane conch u kovaya koydum ... eski tankımdaki bi miktar canlı kayayıda kovaya koydum..
SORULARIM.
1.) Yeni sistemde bakteri kültürü kullanıcam mı? ( sonucta eski tankımdaki balıkları eklemem gerek yeni tanka???)
2.) Prodibio start up? almalı mıyım? hemen kullansam sorunsuz sekilde balıkları yeni tanka ekleyebilir miyim?
3.) Prodibio start up kullandığımda baska biodigest flan kullanmam gerekli mi? 
4.)Prodibio Start up - biodigest - ve bioptim ? bunlar nedir hangilerini alıcam? tam olarak 
5.)Prodibio start up nasıl kullanılır?
6.)Sürekli kullanmam gerekli mi?
kafam cok karıstı dostlarım.
yardımcı olana simdiden cok teşekkür ederim.
Allah yardımcınız olsun 

Selamlar 

anladığım eski 60 lt nanodan ne kaya ne su hiç birşey eklemediniz sanırım birtek elimizde canlı kum var

durum böyle ise bu tamamen yeni kurulum olmuş oluyor ve ne eklerseniz ekleyin beklemek gerekiyor

canlı kum süreci biraz daha kısaltıyor o kadar

böylece işinizi garantiye almış olursunuz

hakan beye katılıyorum eğer eski akvaryumdan su veya canlı kaya aşılamayacaksanız yeni kurulum gibi düşünebilirsiniz. eski akvaryumunuzdan su aşılayarak siatom sürecini hızlandırabilirsiniz. prodibiodan daha faydalı olacağını söyleyebilirim. yeni kurulumunuz hayırlı olsun. uzun ömürlü bir kurulum olur inşallah.

60 lt deki suyu canlı kayaları 100 lt nanoya aktarırsanız sıkıntı problem olmaz beklemenize ve bakteri kültürüne de gerek kalmaz 

Bu durumda bakteri kültürü kullanabilirsiniz. Yalnız biseyin altını çizmek isterim. Start up çok yöneltilen bir ürün değil. Sebebi ise onda yanlış hatırlamıyorsam stop ammo var. Amontak başta çıkar sonra kendisi iner. 

Size biodigest ve bioptim gerekiyor. Bunları edinseniz daha iyi olur. Çok ihtiyacınız Yok ise tekli satanlar var oradan alabilirsiniz. Yaklaşık 15 güne diatom gelir. 

Sonra atın canlıları. 

60 lt deki suyu canlı kayaları 100 lt nanoya aktarırsanız sıkıntı problem olmaz beklemenize ve bakteri kültürüne de gerek kalmaz 
cok kkötü halde kayalar :S kullanmak istemioyrm

Bu durumda bakteri kültürü kullanabilirsiniz. Yalnız biseyin altını çizmek isterim. Start up çok yöneltilen bir ürün değil. Sebebi ise onda yanlış hatırlamıyorsam stop ammo var. Amontak başta çıkar sonra kendisi iner. 

Size biodigest ve bioptim gerekiyor. Bunları edinseniz daha iyi olur. Çok ihtiyacınız Yok ise tekli satanlar var oradan alabilirsiniz. Yaklaşık 15 güne diatom gelir. 

Sonra atın canlıları. 
start up önermiyor musun?

Kayanin nesi kotu olabilirki:s yosun filan varsa kendi suyunda  fircalayin... görüntüsü kotuyse sumpa koyun veya yeni kayalarinizi canli kayalarin uzerine koyun :)  bana gore tanklarda en önemli şey canlı kaya tankın kalbi :)  

Kayanin nesi kotu olabilirki:s yosun filan varsa kendi suyunda  fircalayin... görüntüsü kotuyse sumpa koyun veya yeni kayalarinizi canli kayalarin uzerine koyun :)  bana gore tanklarda en önemli şey canlı kaya tankın kalbi :)  
Cok yosun ve cyano var :S sogudum kayadan 

Tmm fircala sumpa koy :)  yada normal sureci bekliceksin canlilari emnt birine vermelisin o zman :)  

Hic o tur seyler kullanmadim deniyimim yok o yuzden malesef

Hic o tur seyler kullanmadim deniyimim yok o yuzden malesef
TM  TSK EDERİM :)

Selamlar 

anladığım eski 60 lt nanodan ne kaya ne su hiç birşey eklemediniz sanırım birtek elimizde canlı kum var

durum böyle ise bu tamamen yeni kurulum olmuş oluyor ve ne eklerseniz ekleyin beklemek gerekiyor

canlı kum süreci biraz daha kısaltıyor o kadar

böylece işinizi garantiye almış olursunuz
biodigrest? start up? kullansam?

Konu görüntüleyen kullanıcılar