Keşfet

Yardım!!

bjk3483

Yeni Üye
Ad Soyad
güray
Arkadaslar herkeze öncelikle sağlıklı hobiler.

Sorum şu sisteme sump eklemesi yapacağım ve eski akvaryumun camı delik olmadığı için aynı boyutta yeni bir akvaryuma aktaracağım.Sistem 100 lt sump 50 lt olacak. Suyu ve canlıları kovalara aldıktan sonra kalan kumu direkmi koymalıyım yıkasam sorun olurmu?Birde akvaryuma ekleyeceğim 50 lt sump için 50lt yeni su ilavesi yapmam oturmuş sisteme zarar verirmi?

Merhabalar

tank değişimi veya aktarımın altın kuralı bana göre eski kumu kullanmamaktır

2 adet plastik 50 lik kova alın bunun bir kısmına kayaları koyun ve eski suyunuzu da bu kayaları koyduğunuz kovaya koyun bir hava motoru ile suyu oksijen açısından besleyin.

arta kalan su olursa da onu ayrı bir kovada yine hava motoru desteği ile bekletin 

yeni suyunuzu eski suyunuzun tuzluluk ve sıcaklığı ile aynı olacak şekilde en azından 12 saat önceden tuz+su karışımınız hazırlayın

tabanda yeni sıfır argonit kum(ro suda çok iyi yıkanmış olmak kaydı ile)veya daha iyi olacağını düşündüğüm canlı kum ile hazırlayıp önce eski tanktan kalan su  sonra kayaların içinde bekleyen su ve kayaları hemen koyup yeni hazırladığınız suyu ekleyip hazır bakteri kültürü ile suyunuzu eksilen bakteri açısından tamamlayın ısı , tuzluluk ph ve kh kontrolünden sonra canlıları yenide (özelikle balıklar)ı bir bir miktar suya alıştırıp ekleyin sistemi aktif hale alın

hatta sump a  bir miktar zeolit ekleyebilirsiniz 2-3 günlüğüne

böylelikle sorunları minimum a indireceğinizi düşünüyorum

saygılarımla

keyifli hobiler

Ilgi alakaniz icin tesekkurler.

Konu görüntüleyen kullanıcılar