Keşfet

yellow tang besleme

Atakan3521

Yeni Üye
Ad Soyad
Atakan
Merhaba arkadaşlar, 50*50*50 tankıma bir s-m arası boyutta yellow tang ekledim bunun beslenmesiyle alakalı internette muz, kivi, ıspanak filan verilebilir yazıyor bu besinler gerçekten faydalı olur mu? 

Eğer faydalı ise bunları nasıl vermemiz gerekir. yani bir dilim muzu akvaryumun içine atmak bana pek mantıklı gelmedi :)  yada ıspanak çiğ mi pişirilerek mi ezilerek mi verilmeli? 

Bu konuda deneyim sahibi arkadaşlardan deneyimlerini paylaşmasını rica ederim. 

Merhaba. Ispanağı sıcak su içerisinde birkaç dk bekletip biraz ölmesi sağlanıp sonrasında verilebilir, haşlanmış bezelye tanesinin kabuğu çıkarılıp içi ezildikten sonra verilebilir. Fakat muz kivi gibi meyvelerle ilgili net bişey söyleyemeyeceğim, Chelmon'a muz yediren arkadaşların videoları vardı nette, yorum varmı bakmak gerek.

Saygılar.

Merhaba. Ispanağı sıcak su içerisinde birkaç dk bekletip biraz ölmesi sağlanıp sonrasında verilebilir, haşlanmış bezelye tanesinin kabuğu çıkarılıp içi ezildikten sonra verilebilir. Fakat muz kivi gibi meyvelerle ilgili net bişey söyleyemeyeceğim, Chelmon'a muz yediren arkadaşların videoları vardı nette, yorum varmı bakmak gerek.
Saygılar.
Oktay hocam cevabınız için teşekkürler bezelye ve ıspanağı deneyeceğim. Ispanağı küçük parçalara bölmek gerekir mi yoksa didikleyerek yer mi?

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Neden sebzelerin peşine düştünüz anlamadım...

doğada yedikleri:

nori yosunu,

kelp yosunu 

çeşitli yosunlar

ve bu yosunların üzerinde dolanan börtü böceğin yosunla beraber yenmesi...

akvaryumda:

nori yosunu

krill karides içeren yemler

kelp yosunu içeren yemler...

ıspanak, muz , kiwi bunları biz yiyoruz ...

Konu görüntüleyen kullanıcılar