Keşfet

Yellow Tang Beyaz Benek

ahmet_adana

Yeni Üye
Ad Soyad
Ahmet KURUM
Merhabalar yaklasik 1,5 aydir tankmda olan yellow tang im 2 gundur asiri derecede beyaz benek oldu.Tankda 1 fox face 5adet chromis var..Chromisleri ekleyeli bir hafta kadar oldu fox ise yaklasik 3 aydr tankta.Durumu cok kotu ama yem yemesinde hic bir sikinti yok.Herturlu yemi obur bi sekilde yiyor uzun suredir hicbir skntisi yoktu.Sizce neyden kaynaklidir.İsiyi 30 a cektm mercan yok tankmda.Oraya buraya kayalara surtunuyor ve chromislere yaklasip uzerine surunmesini istior chromisler tang a surtunuyor saka gbi.Sizce ne yapmaliyim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

08669be326c37e746ca58acc3a8535f2.jpg

438296901b76ebf2fd2e59ed6da982a3.jpg

Bence bir dr karides atabilirsiniz , isigi biraz azaltip akintiyi fazlalastirabilirsiniz , ben bu sekilde beyaz benek sorununu asmistim

Mercan yok tankınızda herhalde , tuz oranini 1016 ya çekin kademeli olarak 6 hafta 1016 da kalsın .

Tuzluluğu 1,016'ya çekmek ve ısıyı yükseltmek pek etkilemez. Burada yapılmaya çalışılan balığın yaşayabileceği fakat parazitlerin yaşayamayacağı koşulu yaratmaktır fakat beyaz benek paraziti 30 derece sıcaklıkta ve 1,016 yoğunlukta rahatlıkla yaşamını sürdürür. Beyaz benek paraziti ancak 1,009 tuzlu su yoğunluğunda ölmeye başlar, bunun için de mutlaka bir karantina akvaryumu gerekir. 1,5 aylık bir akvaryumda 2 adet büyük balık ve 5 adet küçük balık olması doğru değil, çok hızlı ekleme yapmışsınız. Yellow tang ve foxface gibi balıklar oturmuş bir akvaryuma ihtiyaç duyarlar.

Işığı azaltın Isıyı 30 sereceye çıkartın tuzluluğu ise 1016 -1019 arası bir araya cekin balığın kuru yemine sarımsak dövüceğinde sarımsağın suyunu çıkartıp damlatın ve verin ben bu şekilde 1 haftada beyaz benekten kurtuldum. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri