Keşfet

yellow tang gözü şiş

duboisi_

Yeni Üye
Ad Soyad
YUSUF
Tankimda beyaz benek olması yüzünden 1 powder black

3 anthias

1 midas benly 

Kaybettim .

Tankimda kalan baliklarda da benek var tatlı su banyosu yaptırıyorum ama gene bulaşıyor.

Yellow tangimin dün sag gözü sişti banyo sonrasi normal gibiydi ama bu akşam eve geldigimde bu sefer öteki gözü baya şişmiş durumda ne yapabilirim sanki patlayacak gibi .

Işığı kapalı tut, derrceyi 30a çıkar, Hergün su değişimi yap , sarısmaklı yem ver , yada kuru yemi sarımsakla birlikte iyice yedir sonra yemleme yap.
Yani ben öyle yaptım geçenlerde , bendede beyaz benek vardı geçti çok şükür.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Akvaryumun olculeri ve canlilari yazabilirmisin hepsini.

70x50x50 ölçülerinde 

Hafta sonu iki gun ışık kapattim lipofan kullandim 30 dereceye çıkarttım ısıyı sarimsak yağlıvyem veriyorum . yem yemede sıkıntı yok benegi atlatirlar gibi ama gözü kötü derecede şiş vaziyetde

70x50x50 ölçülerinde 
Hafta sonu iki gun ışık kapattim lipofan kullandim 30 dereceye çıkarttım ısıyı sarimsak yağlıvyem veriyorum . yem yemede sıkıntı yok benegi atlatirlar gibi ama gözü kötü derecede şiş vaziyetde
Buyuk ihtimal parazit gozune bulasmistir , sen sarimsakli yemi vermeye devam et. Beyaz benegi atlaysinlar , stres azalsin , sonra gozdeki sislikte gecer insallah.

Gecer muhtemelen benim yellow da gecen ay beyaz benek oldu gozu o kadar kotuydu ki balik solunu goremiyordu su an 1 ay oldu tamamen eskiye dondu, bende yukarda yazan tavsiyeleri uyguladim sadece 2 canli kaybettim hepsi duzeldi, zor bir donem sabirli olun panik yapmayin canlilari sakin strese sokmayin ve tavsiyem bur daha powder eklemeyin:) benim de blue tangdan bulasti...

Sent my iPhone using Tapatalk

bence eski yöntem en güzeli akvaryumdan aldığınız suya metilen mavisi damlatıp balığı 10 yada 15 dk kadar ayrı bir kapta yapılan bu işlem 3 gün yapın normal yemi de sarımsak ezip yeme işleyecek şekilde beklettikten sonra 1 hafta yemleyin (her yemlemede taze olarak hazırlayın sarımsak özünü) hiç bir şeyi kalmaz.

arkadaşlar bende de aynı dert var aynı uygulamaları yapıyorum bakalım sonuç ne olacak :(

Dereceyi yükseltin sarımsaklı yem verin ve günde bir defa kırmızı pul biber verin yerler merak etmeyin.

3 adet angel balığım öldü dün akşam 

Öncelıkle su degerlerınızı olcun.Su degerlerınız kotuyse yaptıgınız uygulamalar bır ıse yaramayacak balıklar zaten ıyılesemeyecektır.new lıfe spectrumun therra a adlı yemını bu donemde kullanabılırsınız.Balıkların dırencını arttırmada etkılıdır.

aynen öyle bu dönemi atlattıktan sonra buna neyin sebep olduğunu da bulmanız gerekiyor,

mesela ben kurulumdan beri damacana su kullanırken eve ozmoz cihazı bağlattım ve su değişimini RO su ile yaptım tabi aniden kh 8.3 den 6.8 e düşünce beyaz benek oldu balıklar..

şu anda damacadan devam kh tekrardan arttı ve balıklarda zaten düzelme eğilimindeydi ve düzeldiler..

tankıma 3 antias eklemiştim enson tangler rahat bırakmıyorlardı bende bir kaç gün ayırayım diye araya bölme çektim 1 günlüğüne ve powder black stres yaptı beyaz benek oldu o yüzden oldu bu olay ve diger balıklara yayıldı . sonuç powder black ,  3 anthias , 1 midas kaybım ve tankımda beyaz benek var oldu :(  .

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar