Keşfet

Yellow tang neşter scalpel her neyse :)

tristan

Yeni Üye
Ad Soyad
Kutlu
Yellow tangimin tek tarafında neşteri yok. Ya doğuştan ya kavga esnasında kaybetmiş olabilir. Yurtdışından buraya gelirken birbirlerine zarar vermesin diye hain insan evlatları tarafından da kesiliyormuş diye duyum aldım ama o sanırım daha büyük balıklar için yapılıyordur :(

Şimdi merakım bu yeniden çıkma ihtimali var mı? Tek tarafında var diğer tarafta yok ...

Yellow tangler kuyruk tabanında omurgaya sahiplerdir. Bu yapıdan dolayı Surgeonfish familyasında adlandırılırlar. Kuyruğun iki tarafında dediğiniz gibi scalpellera bıçaklara sahiptir. Ama iki scalpelindr icine girdiği yuvaları vardır. Balık kuyruğunu büktükçe bu daha çok dışarı doğru çıkar. Bu scalpellar yırtıcılardan savunma amaçlı ve yemlenirken yırtıcıların uzak durmasına yarar. Sizin balığınızda bu omurganın yeniden çıkcağını sanmıyorum doğuştan diğer tarafdakinin daha kücük olduğunu düşünüyorum. Resim yüklerseniz daha net cevap verebiliriz.

Ayrıyetten Yellow tangleri ele alınması hiç bir zaman doğru değildir Eğer balığı elinize alırsanız scalpeller kesicektir o kısmı ve bundan dolayı cildin renk kaybına ve şişmesine neden olabileceği için enfeksiyon riski olur dikkatli olmak gerek. Merak edip elinize alıp scalpellera bakmamınızı tavsiye ediyorum. ☺️

Konu görüntüleyen kullanıcılar