Keşfet

yellow tang ve yellow butterfly fish aynı tankta olurmu?

Milka00

Yeni Üye
Ad Soyad
Mesut
Tüm forum üyelerine selamlar. B7 benim bu forumda yazdığım daha doğrusu bir forumda yazdığım ilk mesaj. 

3ay lık 128 ltboyu hs60 tuzlu su akvaryumum var, içinde 2 adet palyaço,1adet anemon ,1adet m boy yellow tang, 2 karides ,2 adet cromis var. 

Dün akvaryuma s boy yellow butterfly fish aldım fakat yellow tang sürekli butterfly fish i kovalıyor ve kuyruk darbeleri vuruyor. Gece butterfly fish i akvaryumdan çıkarıp karantina tankına almak zorunda kaldım. Geri vermek gibi bir şansımda yok. Bu iki balığı nasıl bir birine alıştıra bilirim lütfen bana bir akıl verin. 

Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyayı görüntüle 43070

Yellow tangi karantinaya alin. Bir kac gun dursun. Sonra kaya dizaynini degistirip osiklar kapaliyken tanka tekrar koyun

Kerem beye katılıyorum, yellow tangi ayırın, bu arada longnose akvaryuma alışsın, biraz toparlansın, kendine yer edinsin, biraz beslensin, yellow tangi geri koyarsınız...

karantinaya nereye ayırıyorsunuz?

sump falan mı?

eğer karantina tankı koşullar iyi ise uzun tutun, bu arada longnose biraz yeme falan alışsın...

koşullar iyi ise yellow tange birşey olmaz...

15lt lik küçük bir tankım var karantina tankı olarak kullandığım. Cama cam içerisinde iç filtre ve ısıtıcı var zaman zaman hava taşı ile hava veriyorum.

Aslında ana tankı bağlı olsa çok güzel olurdu...

ısı ok, hava ok, ama amonyak sorun olabilir...

iç filtrenin içini zeolit (amonyağa karşı) doldurun...

ısı sabit, hava varsa ve amonyağı yok eden birşey ile bir süre sağlıklı ortam oluşabilir balık için...

iç filtre içine başka koymanız gereken bir şey yok, en önemlisi amonyak, bu da zeolit taşı toplar...

iyi bir marka zeolit alıp koyun içine...ana tankta zeolitin işini Kaya'larınızda ve kumda yaşayan bakteriler yapıyor...

havayı da sürekli verin mümkünse, çünkü hava pH I dengeler...

deniz akvaryumunda hava taşı, hava tahtası şeklinde oluyor...ince hava verir...

su değişimini de ana tanktan yapın, karantinanın suyunu çöpe, ana tanktan suyu karantinaya alacak şekilde...

Butterfly için de yem olarak dondurulmuş mysis shrimp öneririm, gelir gelmez kuru yem yeme ihtimali çok düşük...

hatta akvaryumda Kaya'larda canlı minik Podlar (minik karides) varsa bunlarla beslenip yaşama ihtimali daha yüksek ...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevaplar için çok tesekkür ederim. Birazdan zeolit almaya gidicem inşallah bilabilirim.  Gelişmeleri buradan paylaşırım. Hayırlı günler.

Konu görüntüleyen kullanıcılar