Keşfet

Yellow wraasse mi sixline wrasse mi ?

berk111

Yeni Üye
Ad Soyad
Berk
Herkese merhaba. 70 litre tankımda. 1 purple firefish, 2 adet de Percula var. 

Bir sixline eklemek istiyorum. Bunlardan hangisini eklemeliyim. Sixline güzel balık ama ; başka balıkları oldurecek kadar agresif olduğu soyleniyor bazı yerlerde. Bende daha kardinal , goby gibi balıklar eklemek istiyorum bubdab sonra. ; bu durumda sixline alsam arkasından balık koymak zor mu olur acaba ? 

Diger bir soru ise. Yellow wrasse konusuna herkesin yazmış olan herkes baligin saklandığını söylüyor. Saklanan balık hiç sevmiyorum ürkek olmamalı ve gezici bir tur olması icin ekliyorum. 

Ne önerirsiniz. 

Ayrıca sormak istediğim bisey daha var. Wrasseler hareketli oldukları icin bölgeci balık değil de 2 wrasse eklemek istersem. Olur mu ? 

Olur ise önce hangisi eklenmesi doğrudur. 

Bu arada söz konusu balıklardan küçüğü sixline wrasse. 

Baya bir küçük gelmiş bu seferki kafadan kuyruğa 1 tl kadar bisey. 

Onerilerinizi bekliyorum. 

Tesekkurler şimdiden :)  

Merhaba, 70 lt lik tankınıza zaten fazla balık ekleme şansınız yok. Yellow wrasse ilk akvaryuma konulduğunda çekingen olabilir ama hareketli ve ortalıkta dolaşan bir balıktır. Bence yellow wrasse in dışında eklemek için sadece başka bir goby türü düşünün

sixline fazlaca bölgeci ve agresifdir (geneli)

sonradan eklenecek diğer goby.wares.drognet vb diğer balıklara pek şans tanımaz sataşır durur hatta karideslerin antenlerine bile gıcık olup saldırma eğilimi göstermektedir

yani bende ki öyle :)  zaten ülkede karides yokluğunda bende kalan karideslere arada söyle bir pike yapınca aklım çıkıyor 

yellow wrasse aynı görevi yapan daha uysal bir tercih olabilir ama Mustafa beyin de deyindiği gibi nano tanklara goby bleny gibi balıklar yaşam kalitesi açısından daha konforlu ve eğlenceli olabilmektedir

sixline fazlaca bölgeci ve agresifdir (geneli)
sonradan eklenecek diğer goby.wares.drognet vb diğer balıklara pek şans tanımaz sataşır durur hatta karideslerin antenlerine bile gıcık olup saldırma eğilimi göstermektedir
yani bende ki öyle [emoji4] zaten ülkede karides yokluğunda bende kalan karideslere arada söyle bir pike yapınca aklım çıkıyor 
yellow wrasse aynı görevi yapan daha uysal bir tercih olabilir ama Mustafa beyin de deyindiği gibi nano tanklara goby bleny gibi balıklar yaşam kalitesi açısından daha konforlu ve eğlenceli olabilmektedir

Bende her ikiside mevcut sixline biraz ufak. Alinmali ve enson seçim olmalı ilk önce sixline koyduğunuzda sonuçları pek iyi olmuyor malesef yellow wressde birkaç gün saklanır agresif değildir fakat akvaryumdan atlaması meşhurdur ..birkaç defa suyun dışında denk geldim :) k.hobiler

HTC Desire EYE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aslında konuyu açalı bayağı olmuş ama eğer hala balık eklemediyseniz , bende yellow wrasse tavsiye ederim. Ortalıkta kıpır kıpır gezinen hoş bir balıktır , ışıklar kapanınca veya kapanmaya yakın sadece mavi tonlara geçişte kuma girer ertesi gün , gün ışığında tekrar çıkar devam eder. Sixline ile ilgili yukarıda belirtilenler doğrudur , ayrıca her iki wrasse için de tanktan atlama ihtimali mevcut.(Biraz agresif bir sixline ım vardı , ta ki tanktan atlayana kadar.. ) Sonrasında bicolor blenny ekleyebilirsiniz belki , o da eğlenceli bir balıktır.

Tesekkurler cevaplar icin. 

Oldukca küçük bir yellow almıştım. 1 hafta çok sağlıkla dolaştı fakat ; yeme pek gelmiyordu. Öyle olunca ne yazıkki 10 gün sonra falan öldü. 

Tankta da amonyaktan şüpheleniyorum suanda 3-4 gün sonra testi yapabileceğim. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar