Keşfet

Yemleme

Xhavien

Yeni Üye
Ad Soyad
Burak
Arkadaşlar bu konu hakkında çok farklı görüşler var.

Kimine göre azar azar yem verilmeli açlıktan balık ölmez yönündeyken kimine göre de balıklar yemlere ilgi göstermeyene kadar yada ağzından tükürene kadar verilmeli.

Ben 2. Grupta sayılırım ama 2 gündür az yem veriyordum. ( yem atma makinası orta derecede çalışıyordu ) eve geldiğimde coraline algin başladığını gördüm tesadüf mü bilmiyorum.

Ancak balıklar deli gibi yem aranıyordu. Verdiköe yiyecek gibilerdi. Tankım 240lt. 1 foxface 1 yellow tang 1 naso tang 2 clown 2 cromis 1 candycane 1 sixline 1 boxer karides ve 1 alg eater gobyden oluşuyor ki alg eater zaten yem yemiyor.

Ne yapmalıyım kararsız kaldım. Açlıktan birbirlerine sarmalarını istemiyorum tatlı suda bunu çok yaşıyordum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Balıkların beslenme ihtiyaçları balığın türüne ve akvaryumunuza göre değişir fakat çoğu resif balığı doğada gün boyu beslendiği için balık ilgi göstermeye kadar beslemek pek doğal değil. Gün içerisinde az miktarda fakat sık beslenme en ideali. Tang ve blenny gibi otçul balıklar kayaların üzerinde oluşan yosunlarla da öğünlerini takviye ederler, akvaryumda yeteri kadar canlı kaya ve yosun oluşumu olması bu türler için önemli. Bunun yanında nori gibi deniz yosunları da ekleyebilirsiniz. Palyaço ve özellikle chromis gibi planktivor (plankton ile beslenen) balıkları ise günde en az birkaç defa protein ağırlıklı besinlerle beslenmeli. 

Besleme yaparken tanktaki mercan tür ve popülasyonuna da göz önünde bulundurarak yemem yapılması tavsiye edilir  aşırı yemleme su değerlerini bozdugundan özellikle sps ler buna tepki gösterir  yemleme yaparken balıkların sağlığı kadar mercanların da sağlığını düşünüp balans ayarını yapmak gerekir 

Jbl otomatik yemleme kullanıyorum. Günde 4 defa yem atabiliyor. 1 ile 8 derecesi var. Ben günde 2 defa 7 şiddetinde atıyorum

Besleme yaparken tanktaki mercan tür ve popülasyonuna da göz önünde bulundurarak yemem yapılması tavsiye edilir  aşırı yemleme su değerlerini bozdugundan özellikle sps ler buna tepki gösterir  yemleme yaparken balıkların sağlığı kadar mercanların da sağlığını düşünüp balans ayarını yapmak gerekir 
İşte sorum bu :) o ayar ne olmalı

Bikaç gündür vicdansızlık yapıyorum az mı çok mu bilmiyorum ama daha yiyeceklerini bildiğim halde dozajı aşmıyorum.

Konu görüntüleyen kullanıcılar