Keşfet

Yeni Akvaryum Kurulumu

ataozturk

Yeni Üye
Ad Soyad
Ata
Merhaba arkadaşlar,bir kaç haftaya kadar deniz akvaryumumu kurmaya başlayacağım.Sizlere bir kaç soru sormak istiyorum:

Akvaryum ölçüleri 80x60x50h,malzemeler ise:

Ps-Bubble Magus Hero 7(parçalar curve 7 nin aynısı)

Kafa Motoru-Eheim Compact 3000 ya da eheim compact on 3000 ikisinin farkı nedir hangisi daha iyi olduğunu blmediğim için sizlere sormak istedim

Dalga motoru-Hsbao ew 38 düşünüyorum fazla  mı büyük olur ya da kısık ayarda kullansam bir sıkıntı olur  mu?

Akvaryumu mercan ağırlıklı yapmayı düşünüyorum aydınlatma için karar veremedim ancak t5 florosan düşünüyorum olur mu?

akvaryumu ilk başlarda kurarken nelere dikkat etmem gerekir,ilk başlarda balık konulmayacağını biliyorum ancak mercan hakkında bir fikrim yok konulur mu konulmaz mı diye...

Merhaba,

Çok balık yükü yapmayacaksan iadeal bir ps ( tabii servet ödeyip KİNG serisi alamıyorsan ben gibi )

Eheim ve Hsbao hiç kullanmadım. Almadıysan fiyat performans jebao al derim ( 1,5 yıldır canavar gibi çalışıyorlar bende )

Bende ilk başta Florasan ile başlamıştım ( elektrik faturası farkını görünce iyi bir LED candır diyorum ) Akvaryumum lps ağırlıklı...

15 gün hiçbirşey koymayarak diatomu beklemek en mantıklısı ACELE etmemek en güzeli. Yavaş yavaş diatomdan sonra mercan da balık da girersin.

Hayırlı olsun.

Merhaba,

Çok balık yükü yapmayacaksan iadeal bir ps ( tabii servet ödeyip KİNG serisi alamıyorsan ben gibi )

Eheim ve Hsbao hiç kullanmadım. Almadıysan fiyat performans jebao al derim ( 1,5 yıldır canavar gibi çalışıyorlar bende )

Bende ilk başta Florasan ile başlamıştım ( elektrik faturası farkını görünce iyi bir LED candır diyorum ) Akvaryumum lps ağırlıklı...

15 gün hiçbirşey koymayarak diatomu beklemek en mantıklısı ACELE etmemek en güzeli. Yavaş yavaş diatomdan sonra mercan da balık da girersin.

Hayırlı olsun.
Ps yi aldım,hsbao da aynı şekilde jebao ya benzer bir marka ben de jebao alacaktım fakat bana da hsbao önerdiler ikisi fiyat olarak aşağı yukarı aynı.

led hakkında detaylı bir bilgim yok bu iş için hangi ledleri kullanmalıyım ve kaç tane olması gerekir yardımcı olursanız sevinirim

JEBAO'dan uzak durun Hocam, 2 senede çöp oluyor blok arızasından. Ben de şimdi dalga motoru arıyorum bana da HSBAO önerdiler.

Merhaba,

Hayırlı olsun.

Bende t5 kullanıyorum ancak birkaç ay sonra elimdeki giesmannı satarsam aquareef alma durumum var.
Elektrik bu ay 392₺ geldi. Ne kdr fark ettirir sence ? 8 saat yanıyor ışıklar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bende t5 kullanıyorum ancak birkaç ay sonra elimdeki giesmannı satarsam aquareef alma durumum var.
Elektrik bu ay 392₺ geldi. Ne kdr fark ettirir sence ? 8 saat yanıyor ışıklar

Çok fark ettirmez malesef ben 8x54 gesmann kullanıyordum değiştirip 2 tane radion g3 pro aldım fatura gene aynı geliyor nerdeyse :)

6x 39 watt t5 kullanırken aquareef pro3 + ya geçtim faturam 80 tl azaldı
Hocam aqua reef kullanmadığım için bilemiyorum ama düz mantık olarak şöyle hesap yapıyorum;

*  aquareef pro3 plus toplam güç 285 watt 

*  6x39 T5 aydınlatma toplam güç 234 watt

Dolayısıyla T5 daha az enerji harcıyor gibi görünüyor :)  faturanızın azalması değil artış göstermesi gerekiyor sanki.

6x 39 watt t5 kullanırken aquareef pro3 + ya geçtim faturam 80 tl azaldı
Peki performans olarak bi yorum yapıcak kadar deneyimleyebildiniz mi?
Değer mi? Açıkçası yıllarca flo almamak bile tercih meselesi benim için.

kolay tür sps ve acrolar(staghorn) bile gayet sağlık büyüyor. mercanların görselliği olarak t5 e göre daha üstün su daha az ısınıyor. yıllık flo değişim maliyetinide üstüne eklerseniz 2 yılda kendini amorti eder

Konu görüntüleyen kullanıcılar