Keşfet

Yeni akvaryum kurulumu

bitlimitil

Yeni Üye
100x55x55 cm ölçülerinde akvaryum kurmak istiyorum. Daha önceden hiçbir tecrübem yok. Birkaç balık ve birkaç mercanla sade bir başlangıç yapmak niyetindeyim. Olmazsa olmaz malzemeleri, mümkünse modelleriyle birlikte yazarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. (Resim temsilidir)

Ekli dosyayı görüntüle 60204

öncelikle iyi kurulumlar dilerim. öncelikle ölçülerinize uygun bir protein skimmer,aydınlatma(t5 led veya metal halide),dalga motoru,(akvaryumunuzun sumpunun olduğunu farzederek) ,devirdaimi sağlayacak bir kafa motoru,yine akvaryum ölçülerinize uygun bir dalga motoru ve ısıtıcı almalısınız. forumdaki kurulum başlıklarını okuyarak hem ekipmanlar hakkında hem de oluşabilecek olası problemlerden haberdar olabilirsiniz. bu ekipmanlar kendi içlerinde çok farklı fiyat skalalarında olduğu için her bir parçaya ayıracağınız bütçeyi belirlemeniz forumdan tavsiye almanızı kolaylaştıracaktır. ben de çok yeniyim deniz akvaryumunda.yeni bir tank kurmaya başladım ama bu ve diğer resif akvaryumu forumlarında bütün kurulumları incelediğimi söyleyebilirim. size de aynını tavsiye ederim

Konu görüntüleyen kullanıcılar