Keşfet

YENİ AKVARYUM KURULUMU

cetin35

Yeni Üye
Ad Soyad
Muhammet cetin
100 x 45 x 55h akvaryumumu altındaki mobilyayı guncelleyerek arkasına yine 100 cm sump ilave ettim sump bolmelerini kendim yaptım . Cok az kullanılmış nac5 ps aldım 1200 jbllt kafa motorum var sump ın içine suyun ilk dokuldugu kısma seachem matrix ekliycem  bakteri olarak seachemi tercih ettim uygun bi yere purigen de eklemeyi dusunuyorum 4x39 hopar armaturum kargoda ama t5 seçimi yapamadım hangi marka hangi renkleri seçmeliyim karar veremedim ölü bir mercan kayam var onu sirkye yatırdım yıkadım ustundeki hersey gitti  sanırim artık öldü . İlk once sump un karantina kısmina bakteri ekleyerek bu  kayayi ps ile kurlemeyi dusunuyorum ardından canlı kaya bulmam gerekli izmirde nereden bulabilirim araştıriyorum genel olarak tüm bilgilerime forumu takip ederek ulaştım.  öneri , tavsiye ve yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 60210

Skimmerın bulunduğu bölmedeki su yüksekliğini şaşırtma ile skimmera uygun şekilde ayarlamanız gerekiyor. Fotoğraflardan görebildiğim hali ile skimmer suya gömülecek. Bu şekilde kullanamazsınız.

Evet Skimmerın altına destek koyarak su yüksekliğini ayarlayabilirim diye düşündüm büyük kısımda başlangıçta yeni gelecek kayaları bir miktar kürlemek istiyorum oyuzden su yuksekliği 39 cm civarı kalmasını istiyorum.

Merhaba, İzmir Bornova'da Kemal Bey var, Mavi Tutku Deniz Akvaryum Sistemleri. Kürleme işlemi çok karışık, üzerinde veya içinde kalmış ölü canlı yoksa hareketli bir RO su da bekletmeniz yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Skimmerın bulunduğu bölmedeki su yüksekliğini şaşırtma ile skimmera uygun şekilde ayarlamanız gerekiyor. Fotoğraflardan görebildiğim hali ile skimmer suya gömülecek. Bu şekilde kullanamazsınız.
Skimmer su yuksekliği 20 cm yeterlimidir?

Merhaba, İzmir Bornova'da Kemal Bey var, Mavi Tutku Deniz Akvaryum Sistemleri. Kürleme işlemi çok karışık, üzerinde veya içinde kalmış ölü canlı yoksa hareketli bir RO su da bekletmeniz yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
Hazır deniz suyu satılıyor reeflower sadece sump bolmesinde hazırlayacagim suya onu karıstırıp içine bikac tane canlı kaya eklesem olurmu 

Skimmer su yuksekliği 20 cm yeterlimidir?

Hazır deniz suyu satılıyor reeflower sadece sump bolmesinde hazırlayacagim suya onu karıstırıp içine bikac tane canlı kaya eklesem olurmu 
Olur, kayayı canlı kaya şekline getirmek istiyorsanız akvaryumda zamanla o da istediğiniz gibi olacaktır ama dediğiniz gibi de yapabilirsiniz.. Kürleme için şu konulara bir bakın derim:

Skimmer yüksekliği konusunu bilmiyorum ama internetten baktığımda 9.5 inç le 11 inç arası diyor. 

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar