Keşfet

Yeni akvaryum yaptırırken dikkat edilmesi gerekenler

berk111

Yeni Üye
Ad Soyad
Berk
Herkese merhaba. 

Hem biraz büyütmek hemde mobilyaliya  dönüş yapmak icin yeni bir akvaryum yaptırıcam. Tahmini 70x50x50h şeklinde olacak. Alttan sumplu olacak. Fakat bu sump meselesi önemli bence. Bu gibi bir dolabın içine nasıl bi sump uygun olur ? 3 bölmeli mi olsun yoksa daha az veya daha çok mu ? 

Ozellikle sessiz olması icin uyulması gereken prensipler nelerdir. 

Ustten taşırmalı yapılıyor sanırım birçok akvaryum. Suan kullandığım hem alttan hem üstten çeken sistem. Böyle olmasının bir avantajı var mi ? 

Sumpta küçük de olsa bir refigium olsun istiyorum aslında. 

Birde filtre çorabı veya elyaf icin bir kısım konulmalı mi sizce ? Bu suan çok büyük ikilemler yaratmış birçok yerde sizin fikirlerinizi de almak isterim  ama nanoda en zorlandığım noktalardan birisi elyaf ve diğer filtre malzemelerinin konulacağı yer olmamasıydı  kısa süreli 1-2 günlük de olsa bazen gerekebiliyor  

Bir ızgara gibi bölüme elyaf vs yerleştirilebilir belki. 

Birde bildiğim kadarıyla dolaplara yalıtımı herkes kendisi yapıyor ama önerisi olan var mi her konuda ? 

Birde dolabın 1 metre Hatta biraz daha yüksek olmasını istiyorum sizce bir sıkıntısı olur mu ? Örneğin 120cm dolap yüksekliği ? ... 

tesekkurler herkese. 

Benim şahsi fikirlerime göre,

Sırasıyla sump 5 bölmeli olmalı (giriş,filtre çorabı + skimmer,reaktör + pompa + refugium + temiz su )

su sesi duymamak için 2 li veya 3 lü geri dönüş sifon borusu çekmen gerekli.

Hem alttan hem üstten taşırmanın ekstra bi faydası olmaz. 

Bence resif akvaryumlarında filtre çorabı olmalı.

Dolaba içinde hava sirkülasyonunu azaltacak veya sıcaklığı arttıracak. yalıtım süngeri vs koyma. 0 Sesli resif akvaryumu ben hiç görmedim. Azcık ses hep olur. 

Dolap Yüksekliği 85 - 90 cm olsun.

Saygılar.

GEri dönüş icin 2 li veya 3 lu demişsiniz. İkisinde de ses olmaz mi yoksa 3 daha mi garanti olur acaba  ? 

Zira durso olacak zaten. Sanırım durso hem 2 li hemde 3 lu olabiliyor. 

Bunun disinda bir önerisi olan Yok mu ? 

Tatli su kısmı kaç lt olmalı vs... 

onca insan okuyor hepsinde akvaryum var Emin’im fikri olanlar olacaktır. 

Yardimlasmak güzeldir :)  

GEri dönüş icin 2 li veya 3 lu demişsiniz. İkisinde de ses olmaz mi yoksa 3 daha mi garanti olur acaba  ? 

Zira durso olacak zaten. Sanırım durso hem 2 li hemde 3 lu olabiliyor. 

Bunun disinda bir önerisi olan Yok mu ? 

Tatli su kısmı kaç lt olmalı vs... 

onca insan okuyor hepsinde akvaryum var Emin’im fikri olanlar olacaktır. 

Yardimlasmak güzeldir :)  
Hayır 2 sinde de ses olmaz. 3 lü sistemin farkı extra borunun tıkanma ve taşma güvenliği olmasıdır.

Hayır 2 sinde de ses olmaz. 3 lü sistemin farkı extra borunun tıkanma ve taşma güvenliği olmasıdır.
DOlabin destekli olması konusundaki dusunceniz nedir ? 

60/50/50 icin tek lake mobilya yeterli olur mu  yoksa yine 4 köşe bir destek gerekir mi ? 

Profesyonel olarak yapanlarda destek kullanmayanlar da var. 

DOlabin destekli olması konusundaki dusunceniz nedir ? 

60/50/50 icin tek lake mobilya yeterli olur mu  yoksa yine 4 köşe bir destek gerekir mi ? 

Profesyonel olarak yapanlarda destek kullanmayanlar da var. 
60 x 50 x50 ölçüleri için destek yapmasanız da olur.
şu an 18mm kalınlıkta a kalite mdf den yapılmış desteksiz mobilyası üzerinde 60x40x45 ölçülerde bir tank kendim kullanıyorum.

İci suyla dolduğu zaman hiçbir destek olmadan normal kıyafet mobilyası gibi bir mobilya titreme vs göstermeden taşıyabiliyor mu ? 

60 x 50 x50 ölçüleri için destek yapmasanız da olur.
şu an 18mm kalınlıkta a kalite mdf den yapılmış desteksiz mobilyası üzerinde 60x40x45 ölçülerde bir tank kendim kullanıyorum.

Konu görüntüleyen kullanıcılar