Keşfet

Yeni Akvaryum

josee1925

Yeni Üye
Ad Soyad
Erhan
Merhabalar

Yaklaşık 20 gün önce tuzlu su akvaryumu kurmak için yola çıktım.

Camda ve kayaların üstündeki yosunumsu oluşumlar normaldir diye düşünüyorum.

Fakat camı nasıl ve ne aralıklarla temizlemeliyim yardımcı olursanız sevinirim
de71fb769258b8612b93b63732d5d9fe.jpg
3d45a71c0700d16f0732e2a94af9eda7.jpg

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhabalar
Yaklaşık 20 gün önce tuzlu su akvaryumu kurmak için yola çıktım.
Camda ve kayaların üstündeki yosunumsu oluşumlar normaldir diye düşünüyorum.
Fakat camı nasıl ve ne aralıklarla temizlemeliyim yardımcı olursanız sevinirim
de71fb769258b8612b93b63732d5d9fe.jpg
3d45a71c0700d16f0732e2a94af9eda7.jpg

Güncel

Merhaba hayırlı olsun. Camlardaki yosunlanma başlangıçta normaldir. Suyun oturma sürecinde pek suya elle müdahale önerilmemektedir. Şu an tankta görsel olarak bir şey olmadığı için ne kadar az silerseniz o kadar iyi. Ancak bu durum göreceli. Şahıs ne kadar rahatsız olursa o kadar aralıklarla siler. Değişen bir durum yani. Açıkcası bu size kalmış. Bunları silmek veya silmemek tankın gidişatını değiştirecek bir durum değildir.

Merhaba hayırlı olsun. Camlardaki yosunlanma başlangıçta normaldir. Suyun oturma sürecinde pek suya elle müdahale önerilmemektedir. Şu an tankta görsel olarak bir şey olmadığı için ne kadar az silerseniz o kadar iyi. Ancak bu durum göreceli. Şahıs ne kadar rahatsız olursa o kadar aralıklarla siler. Değişen bir durum yani. Açıkcası bu size kalmış. Bunları silmek veya silmemek tankın gidişatını değiştirecek bir durum değildir.
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim
Peki artık balık ekleyebilir miyim?
Ve bu yosunlanma zamanla geçer mi

Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim
Peki artık balık ekleyebilir miyim?
Ve bu yosunlanma zamanla geçer mi

Canlı eklenmeden kahverengi alg in tamamen bitmesi beklenir genelde. Camlarda geçmese de kayalarda ve kumda geçmeli en azından. Bu dönemde amonyak patlaması yaşar akvaryum ve balıklar, canlılar zehirlenir. O yüzden eklenmesi önerilmez. Zamanla geçecek. Zaten şu an son seviyeye gelmiş gibi duruyor. Bundan sonra kayaları ve kumu gözlemleyip bittiğinde veya bitmesine yakın ekleyebilirsin.

Canlı eklenmeden kahverengi alg in tamamen bitmesi beklenir genelde. Camlarda geçmese de kayalarda ve kumda geçmeli en azından. Bu dönemde amonyak patlaması yaşar akvaryum ve balıklar, canlılar zehirlenir. O yüzden eklenmesi önerilmez. Zamanla geçecek. Zaten şu an son seviyeye gelmiş gibi duruyor. Bundan sonra kayaları ve kumu gözlemleyip bittiğinde veya bitmesine yakın ekleyebilirsin.
Yeni başlayan ve çok şey bilmeyen birisi olarak sabırlı bir şekilde yardımlarınız için çok teşekkür ederim [emoji120]

Yeni başlayan ve çok şey bilmeyen birisi olarak sabırlı bir şekilde yardımlarınız için çok teşekkür ederim
emoji120.png

Estağfurullah. Alıntı yaparak cevap verdiğiniz sürece bildirim geldiği için cevap veririm. Ekstra olarak şu bilgileri vereyim, yeni başlayanlar bu işe anemon-palyaço ilişkisinden özenerek başladığından sizin de yapacağınız alışverişlerinizde bunları tercih edeceğinizi var sayıyorum. Yerli değil ithal ve mümkünse hobici işi canlılar almanızı öneririm. Tatlı suda F0 olarak adlandırdığımız anaç canlıları tercih edin. Yoksa zararınız çok olur. Böyle canlılar alırsanız kabahati kendinizde aramayın. İthal alışveriş yaparsanız belki ilk alımda sizi zorlar ama sonrasında ciddi rahat edersiniz. Artı olarak canlıyı kendiniz seçerek bir pet-shoptan alsanız bile ilaçsız sudan alın. Suyun rengi doğal olsun. Sarı-mavi-yeşil sulardan almayın.

Estağfurullah. Alıntı yaparak cevap verdiğiniz sürece bildirim geldiği için cevap veririm. Ekstra olarak şu bilgileri vereyim, yeni başlayanlar bu işe anemon-palyaço ilişkisinden özenerek başladığından sizin de yapacağınız alışverişlerinizde bunları tercih edeceğinizi var sayıyorum. Yerli değil ithal ve mümkünse hobici işi canlılar almanızı öneririm. Tatlı suda F0 olarak adlandırdığımız anaç canlıları tercih edin. Yoksa zararınız çok olur. Böyle canlılar alırsanız kabahati kendinizde aramayın. İthal alışveriş yaparsanız belki ilk alımda sizi zorlar ama sonrasında ciddi rahat edersiniz. Artı olarak canlıyı kendiniz seçerek bir pet-shoptan alsanız bile ilaçsız sudan alın. Suyun rengi doğal olsun. Sarı-mavi-yeşil sulardan almayın.
Kayaların üstündeki kırmızı noktalar balıklara herhangi bir zarar verir mi?
9b4e8b428fc19dbd257420c5770a5332.jpg

Kayaların üstündeki kırmızı noktalar balıklara herhangi bir zarar verir mi? 
bu tür zararlı algler daha çok mercanlara zarar verir. su oturdukça düzelecektir ama ro su kullanın ve çok yemlememeye dikkat edin.

3 aylık olduğu için akvaryum yerli üretim alırsanız muhtemelen pamukçuk olur ve toparlayamaz balıklar.

xenia star polip gibi kolay ve ucuz mercanlar girebilirsiniz ilk olarak yabancı forumlarda balıktan önce mercan girişi yapan örnek çok var. bizde hep yeni akvaryuma ilk balık girilir sonra palyaçolarım neden ölüyor diye başlık açılır.

ayrıca suda hiç alıntı yok, dalga motoru edinin

Konu görüntüleyen kullanıcılar