Keşfet

Yeni başlangıç için yardım

Trivela

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba, yeni bir kurulum yapmak istiyorum ama daha tank ölçülerinde karar veremedim. 90x40x35h yada 60x40x35h içten sump olarak düşünüyorum. fakat içten sump akvaryumun geniş tarafındamı yoksa kısa kenarında mı olması gerekir. ? bu ölçüler için aydınlatma, ps kafa motoru ve dalga motoru için hangi kapasitelerde almam gerekiyor. canlı olarak bakımı kolay canlılar düşünüyorum fazla maceraya girmeyeceğim açıkçası. Ya da linkteki akvaryumu alsam deniz akvaryumu için yeterli midir.? sıkıntı yaşarmıyım bu ölçülerde.

Derinliğiniz 40 zaten az oyuzden arkaya yapmanınız tavsiye etmem görselliği kötü olabilir ya yan sump secin yada derinliğinizi arttırın şahsi fikrim derinlik boyun en az 3/5 kadar olmalı birde akvaryumu yaptırmadan önce ps nizi belirleyip ölcüsünü ona göre yaptırın 12 cm altına sakın inmeyin mümkünse daha fazla

Geçen sene 60x60x50  arkadan 15cm sumplı 10mm extra clear  akvaryumu 400 e yaptırmıştım. Bir kaç yerden fiyatta alın bence ve en az 60x60x45 olmasında yarar var.sumpda 15 cm arkadan birde sumpda 15 cm genişlikte su tamamlama bıraktırırsanız daha kullanışlı olur 

Konu görüntüleyen kullanıcılar