34hakan44
Yeni Üye
- Ad Soyad
- hakan çoban
Merhabalar uzun yıllar uğraş verdiğim tropheus tankından sonra deniz akvaryumuna geçiş yapmaya karar verdim.. Boyu hs-60 modeli bir tank alıp başladım.. bir kaç sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim. (konuyu yanlış yerede açmış olabilirim acemiliğime verin lütfen )
Tank içerisinde su kum ve kaya mevcut ;
Filtre sistemi (sump) , dalga motoru açık durumda; Isıtıcı , protein skimmer, uv filtre ve aydınlatmayı çalıştırmama gerek var mı şu durumda ?
Kaya seçimi olarak canlı kaya kullandım (tuzlu su tankından alındı) herhangi bir bakteri kültürü kullanmadım, diyatom süresi ne kadar olur ?
Bakteri için bi kaç tatlı su balığı alıp tanka koy bakteri oluşsun diyenler var, yapılması doğrumudur ?
Diyatom oturduktan sonra hangi tür temizlik canlısı koymam gerekiyor conch snail hermit gibi şeyler mi ? bu canlıları İstanbul da temin edebileceğim yer var mıdır ?
Şimdiden teşekkürler. Sağlıklı hobiler.
Ekli dosyayı görüntüle 51778
Tank içerisinde su kum ve kaya mevcut ;
Filtre sistemi (sump) , dalga motoru açık durumda; Isıtıcı , protein skimmer, uv filtre ve aydınlatmayı çalıştırmama gerek var mı şu durumda ?
Kaya seçimi olarak canlı kaya kullandım (tuzlu su tankından alındı) herhangi bir bakteri kültürü kullanmadım, diyatom süresi ne kadar olur ?
Bakteri için bi kaç tatlı su balığı alıp tanka koy bakteri oluşsun diyenler var, yapılması doğrumudur ?
Diyatom oturduktan sonra hangi tür temizlik canlısı koymam gerekiyor conch snail hermit gibi şeyler mi ? bu canlıları İstanbul da temin edebileceğim yer var mıdır ?
Şimdiden teşekkürler. Sağlıklı hobiler.
Ekli dosyayı görüntüle 51778
Moderatör tarafında düzenlendi: