Keşfet

YENİ BAŞLANGIÇ

34hakan44

Yeni Üye
Ad Soyad
hakan çoban
Merhabalar uzun yıllar uğraş verdiğim tropheus tankından sonra deniz akvaryumuna geçiş yapmaya karar verdim.. Boyu hs-60 modeli bir tank alıp başladım.. bir kaç sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim. (konuyu yanlış yerede açmış olabilirim acemiliğime verin lütfen )

Tank içerisinde su kum ve kaya mevcut ;

Filtre sistemi (sump) , dalga motoru açık durumda; Isıtıcı , protein skimmer, uv filtre ve aydınlatmayı çalıştırmama gerek var mı şu durumda ? 

Kaya seçimi olarak canlı kaya kullandım (tuzlu su tankından alındı) herhangi bir bakteri kültürü kullanmadım, diyatom süresi ne kadar olur ?

Bakteri için bi kaç tatlı su balığı alıp tanka koy bakteri oluşsun diyenler var, yapılması doğrumudur ?

Diyatom oturduktan sonra hangi tür temizlik canlısı koymam gerekiyor conch snail hermit gibi şeyler mi ? bu canlıları İstanbul da temin edebileceğim yer var mıdır ?

Şimdiden teşekkürler. Sağlıklı hobiler.

Ekli dosyayı görüntüle 51778

Moderatör tarafında düzenlendi:
hayırlı olsun

sump ve filtrasyonsuz sadece skimmer ile diatom sürecini bekleyin, canlı kaya koyduysanız ayrıca bakteri kültürüne gerek yok

ışıklar yansın, arada bir yemleme yapın, tatlı su balığı önerisi çok fantastik geldi bana hiç bir anlam veremedim

kaya miktarınız az gibi görünüyor, tuzluluğunuzu da ölçün günde 8 saat ışıkları ayarlayıp diatomu bekleyin bu aşamada

sıfır tank kurulumu konularını bol bol okuyun

hayırlı olsun

sump ve filtrasyonsuz sadece skimmer ile diatom sürecini bekleyin, canlı kaya koyduysanız ayrıca bakteri kültürüne gerek yok

ışıklar yansın, arada bir yemleme yapın, tatlı su balığı önerisi çok fantastik geldi bana hiç bir anlam veremedim

kaya miktarınız az gibi görünüyor, tuzluluğunuzu da ölçün günde 8 saat ışıkları ayarlayıp diatomu bekleyin bu aşamada

sıfır tank kurulumu konularını bol bol okuyun
TEŞEKKÜR EDERİM OZMİN.. DÜZELTMELERİ AKŞAM YAPAYIM BU DURUMDA.. UV FİLTRE İÇİN NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ AKTİFMİ OLMALI ? İYİ GÜNLER

uv için de erken, su oturduktan sonra gerekirse uv kullanırsınız

Konu görüntüleyen kullanıcılar