Keşfet

Yeni bir başlangıç ve ekipman seçimi

cgrcsr

Yeni Üye
Ad Soyad
M.Çağrı
Arkadaşlar daha önce 100/50/60 ve 50/50/50 nano tankım ile aranızdaydım. 2 sene önce hobiye ara vermiştim ve şimdi tekrar dönmeye karar verdim.

Evdeki yerimin max. 80/60/45 gibi ölçülere müsade ediyor. Max ölçüler bunlar olacaktır. Ölçüler ve taşırma sistemi konusunda tavsiye bekliyorum. 

Dalga motoru olarak rw4 ve aqlink s1 almayı düşünüyorum,Fishstreetten 80 dolara geliyor. Alternatif önerilerinize açığım.

Kafa motoru olarak daha önceden kalan newjet 1700 ü kullanmayı düşünüyorum fakat sessizlik önceliğim olduğu için ses sorunu olursa değiştirme yoluna gideceğim. Şimdiden kafa motoru tavsiyelerinizi bekliyorum. Jebao DC motorlar hakkında bilgiye ihtiyacım var özeliikle.

Aydınlatma olarak Aquareef x50 yi tercih ettim.

PS olarakta reef royal DC160 kullanacağım.

TUZ: Özellikle tavsiye beklediğim malzeme. Daha önce red sea coral pro dan memnun kaldım fakat saltmix ve preiss le ilgili sorunlar yaşadım.

Kaya konusunda daha önceden kalan seramik kayaları kullanacağım. 

Kum olarak elimde daha önce kullandığım reeflowers kum var fakat yeni bir kuma geçebilirim. Önerilerinize açığım.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ölçü 80*80*45 mümkünse daha şık, olmadı 80*70*45 yine şık olur...

armatüre yorum yapamam kullanmadım, 75*75*50h tankta giesemann infinity  metal + t5 kullanıyorum memnunum...

rw4 kullanmadım, mp10 ve 6040 kullanıyorum, rw alsam 4 alırdım ufak ve Göze batmaz, gerekirse 4 tane ama 4 alırdım...

tuz, redsea Pro, reef crystals, Tropic Marin , D&D ocean bunlardan hep memnun kaldım...

Kayada, caribsea veya natures oceans daha iyi, yine de içine temiz canlı Kaya çok faydalı oluyor aşılama açısından...

kum, natures oceans Samoa pink çok memnunum, caribsea ince modelleri de iyiydi(0,5-1mm).... Başta hafif uçma oluyor ama sonra oturuyor, caribsea sugarsize da kullanmıştım o kum hep beyazdı hiç kirlenmiyordu, tanecikler çok ufak olduğundan Çarşaf gibi yüzey oluyordu, tortu tutmuyordu, tortular kumun üstünde kalıyor sonra taşırmaya gidiyordu...

Ben de sistemimi yeni kurdum. Jebao DCT 3000 kullanıyorum ve en kısık 2. seviyede . aslını söylemek gerekirse evin içinde bi uğultu hakim. Bu titreşimden kesinlikle değil. Altında biyolojik sünger koydum fakat ses hiç kesilmedi. Ben de Red dragon 2,5 model kafa motorunu merak ediyorum. Sıfır ses olduğunu düşünüyorum ama kullanan birinden yorum gelmesi lazım

Ölçü 80*80*45 mümkünse daha şık, olmadı 80*70*45 yine şık olur...

armatüre yorum yapamam kullanmadım, 75*75*50h tankta giesemann infinity  metal + t5 kullanıyorum memnunum...

rw4 kullanmadım, mp10 ve 6040 kullanıyorum, rw alsam 4 alırdım ufak ve Göze batmaz, gerekirse 4 tane ama 4 alırdım...

tuz, redsea Pro, reef crystals, Tropic Marin , D&D ocean bunlardan hep memnun kaldım...

Kayada, caribsea veya natures oceans daha iyi, yine de içine temiz canlı Kaya çok faydalı oluyor aşılama açısından...

kum, natures oceans Samoa pink çok memnunum, caribsea ince modelleri de iyiydi(0,5-1mm).... Başta hafif uçma oluyor ama sonra oturuyor, caribsea sugarsize da kullanmıştım o kum hep beyazdı hiç kirlenmiyordu, tanecikler çok ufak olduğundan Çarşaf gibi yüzey oluyordu, tortu tutmuyordu, tortular kumun üstünde kalıyor sonra taşırmaya gidiyordu...
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim,  ölçü konusunda 80/70/50h olacak büyük ihtimalle. 

Tuz olarak reeflowers aldım.

Dalga motoru olarak kararsızım,  wp4 yetersiz gelebilir mi yoksa rw8 mi almalıyım. Dalga motorlarının yarattığı görüntü kirliliğini sevmiyorum pek. Cp25 alıp dalga motoru konusunu sonlandirsam mi diye düşünüyorum ama hiç kullanan ve yorum yok. 

Kafa motoNewjet 1700 yetmez gibi o yüzden o konuda bi upgtade düşünüyorum. Jebao dts4000 var aklımda. 

Armatür şimdilik kullanmaya devam edeceğim fakat fırsat bulduğumda bir x50 yada benzeri led ekleyeceğim.

Kum konusunda kafam karışık ama çok para vermek istemiyorum. Ufak taneli hep beyaz kalan kumlar hoşuma gidiyor ama ucusma sorunu var ve uygun fiyatlı değiller.

Çağrı kardeşim;

İlk olarak hayırlı olsun inş.

*Rw8 o tanka fazla gelir. Rw4 ideal. Yalnız derinlik 70 olacağından 2 adet rw4 gerekebilir.

*Reeflowers tuz kullanmadım ama Feza ustam çok memnun. Ben reefcrystal kullanıyorum, memnunum. İmkan varsa red sea coral pro ile kurulum yapıp su değişimlerini kent marka ve reefcrystal ile dönüşümlü yaparsan tadından yenmez.

*Newjetten şaşma bence. 1700 ufak gelir 2300 ideal.

*armatür t5 olsunda çamurdan olsun :)

*Aragonit kum pahalı evet alabilirsen nature ocean, carebsea yada red sea pink al. Ama bütçeyi aşarsa 1-1,5 mm gibi mercan kırığı çok iyi iş görür. Elindeki reeflowers kumu kullanma yeter.

Sent my iPhone using Tapatalk

Çağrı kardeşim;

İlk olarak hayırlı olsun inş.

*Rw8 o tanka fazla gelir. Rw4 ideal. Yalnız derinlik 70 olacağından 2 adet rw4 gerekebilir.

*Reeflowers tuz kullanmadım ama Feza ustam çok memnun. Ben reefcrystal kullanıyorum, memnunum. İmkan varsa red sea coral pro ile kurulum yapıp su değişimlerini kent marka ve reefcrystal ile dönüşümlü yaparsan tadından yenmez.

*Newjetten şaşma bence. 1700 ufak gelir 2300 ideal.

*armatür t5 olsunda çamurdan olsun :)

*Aragonit kum pahalı evet alabilirsen nature ocean, carebsea yada red sea pink al. Ama bütçeyi aşarsa 1-1,5 mm gibi mercan kırığı çok iyi iş görür. Elindeki reeflowers kumu kullanma yeter.

Sent my iPhone using Tapatalk
Kutlu abi yorumun için teşekkür ederim.

Akvaryum 80*70*50 kağıt sistem olacak siparişini verdim.

Dalga motoru olarak forumdan 2. el bir vortech mp40 aldım sürpriz bi şekilde.

Tuz olarak reeflowers ile başladım.Ama redsea coral pro ile devam edebilirim.

Kafa motoru olarakta jebao 3000 kullanacağım sanırım.

Armatür olarak x50 nin yetmeyeceğini düşünerek aquareef pro 2 cree tercih ettim.

Kum olarak eski kumu kullanmayı düşünüyordum ama neden reeflowers kullanma dedin?

Sonuç olarak tavsiyelerinin hepsine ters düşmüşüm :) kum hariç

Çok hızlı eksiliyor bildiğiniz eriyor 2 kurulumda kullandım kimse yanlış anlamasın ama kum değilde mermer talaşı gibi birşey diğer marka ların 0-1 mm kumlarıyla çok fark var , Natures ocean bio aktiv live sand 1#  numara kumu tavsiye ederim , 3 paket veya 4 paket 80-70 tabanda 2,5-3 cm kalınlık yapıyor yanlış hatırlamıyorsam bi kere alın ömür boyu kullanın , ömür boyu bir kurulumdan bahseden ben :)  

Çok hızlı eksiliyor bildiğiniz eriyor 2 kurulumda kullandım kimse yanlış anlamasın ama kum değilde mermer talaşı gibi birşey diğer marka ların 0-1 mm kumlarıyla çok fark var , Natures ocean bio aktiv live sand 1#  numara kumu tavsiye ederim , 3 paket veya 4 paket 80-70 tabanda 2,5-3 cm kalınlık yapıyor yanlış hatırlamıyorsam bi kere alın ömür boyu kullanın , ömür boyu bir kurulumdan bahseden ben :)  
Kaç KG lik paketlerden 3-4 adet almak gerekir? 9 luk mu?

Bu arada Armatür olarak aquareef pro2 cree modeline geçtim. Önceki aldığım aquareef x50 boşa çıktı. Kurulumdan sonra pro2 cree yeterli gelirse x50 yi satacağım.

Kaya olarak önceki seramikleri kullanacağım fakat ekstra kaya almam gerekiyor. Aşılama için fiji kayası yada bir miktar daha seramik alabilirim.

Şu an kaya ve kum seçimi yapmam gerekiyor. Uçuşmayacak ve kararmayacak kum arıyorum.

Tüm ekipmanları topladım. İnşallah bu akşam tankı teslim alıyorum ve kurulum başlıyor. 

Kurulumun hayırlı olsun adaş.

Bende yeni bir kurulum arifesindeyim, akvaryum bekliyorum bende.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merhaba kurulum hayırlı olsun. Ben dct4000 kullandım iki yıl fakat uğultusu çok fazla. Ben yeni kurulumda düşünmüyorum bu motoru. Tavsiyem başka markalara bakmanız eğer ses konusunda titiz iseniz.

Metin Avcıoğlu

Merhaba kurulum hayırlı olsun. Ben dct4000 kullandım iki yıl fakat uğultusu çok fazla. Ben yeni kurulumda düşünmüyorum bu motoru. Tavsiyem başka markalara bakmanız eğer ses konusunda titiz iseniz.

Metin Avcıoğlu
Ürünü aldım bile. Bakalım eğer ses söz konusu olursa değiştirme yoluna gidebilirim. Tüm ekipmanları kurmadan hangisinin sesinin rahatsız edeceğini bilmek zor. Fakat ben vortech mp40 tan korkuyorum:) Tek avuntum kısıkta kullanacağım için belki rahatsız etmez. Kurulumu tamamladıktan sonra bakacağız duruma.

Aliexpressten sipariş ettiğim 10 adet biodigest gelmiş. Hatta 1 adet fazladan yollamışlar uyguna geldi.
Dün akşam R/O cihazımı bağlayıp TDS testi yaptım sonuç 0.

Ekipman olarak herşeyi tamamladım. Geriye sadece bir kaç parça kaya eklemesi , testlerin temini  ve dozaj pompası kaldı.

Kayalar dışında acil ihtiyacım kalmadı.

Artık tankın gelişi ve su dolumu kaldı geriye.

kayayı bir daha düşünün,

caribsea ve natures oceans da zor canlanıyor evet ama canlandıktan sonra çok balık yükü taşıyor...

korallenwelt pek öyle gerçek kaya gibi bakteri barındıramıyor, öyle balık yükü falan taşıması zor...

dekoratif daha çok, avantajı tortu tutmaz, içinde zararlı canlılar gelmez ama tam bir bakteri yatağı sayılmaz...

caribsea ve natures oceans da aynı şekilde içinde zararlı canlı gelmez biraz tortu tutar ama tam bakteri yatağı denebilir...yük taşır...

testlerde de fosfat nyos, nitrat tropic marin, gerisi salifert mantıklı...salifert den fosfat ve nitrat performansı beklemeyin...

dalga motoru mp40 çok olur o boyuta, ilave rw4 de olacakmış, mp10 qd tam olur...

benzer ölçüde mp10 wes kullanıyorum yetiyor artıyor, çok da kaya ve mercan var yine de full akıntı sağlıyor, 

tunze fazla geliyor o yüzden kısık, hafiften wavebox gibi çalıştırıyorum...

aydınlatmayı led yapın ama kısmen t5 ilavesi de tasarlayın, en başta mercanlar büyüyene kadar, sonra ileride sırf led de devam etseniz olur...

dünyada örneği çok, t5 kurup, mercanları büyütüp oturtup lede geçen süper tanklar var...

kayayı bir daha düşünün,

caribsea ve natures oceans da zor canlanıyor evet ama canlandıktan sonra çok balık yükü taşıyor...

korallenwelt pek öyle gerçek kaya gibi bakteri barındıramıyor, öyle balık yükü falan taşıması zor...

dekoratif daha çok, avantajı tortu tutmaz, içinde zararlı canlılar gelmez ama tam bir bakteri yatağı sayılmaz...

caribsea ve natures oceans da aynı şekilde içinde zararlı canlı gelmez biraz tortu tutar ama tam bakteri yatağı denebilir...yük taşır...

testlerde de fosfat nyos, nitrat tropic marin, gerisi salifert mantıklı...salifert den fosfat ve nitrat performansı beklemeyin...

dalga motoru mp40 çok olur o boyuta, ilave rw4 de olacakmış, mp10 qd tam olur...

benzer ölçüde mp10 wes kullanıyorum yetiyor artıyor, çok da kaya ve mercan var yine de full akıntı sağlıyor, 

tunze fazla geliyor o yüzden kısık, hafiften wavebox gibi çalıştırıyorum...

aydınlatmayı led yapın ama kısmen t5 ilavesi de tasarlayın, en başta mercanlar büyüyene kadar, sonra ileride sırf led de devam etseniz olur...

dünyada örneği çok, t5 kurup, mercanları büyütüp oturtup lede geçen süper tanklar var...
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Korallenwelt kayalar eski kurulumumdan elimde halihazırda kalan kayalar olduğu için ve estetik durduğu için kullanmak istiyorum. 
Ayrıca kullanacağım kayaları bahsettiğiniz markaların kayaları , canlı kaya veya çok pahalı olmazsa ise fiji kullanmak istiyorum ama en mantıklısı bahsettiğiniz iki marka fiyatları da uygun gibi sadece alacağım bir paket bana fazla gelir.

T5 konusu da aklımda belki DIY ek yapabilirim ilerde mercan gelişiminden memnun kalmazsam ve aydınlatma yetersiz gelirse.

Akıntı motoru olarak mp40 fazla gelirse ne yapacağımı bilmiyorum açıkcası vortech dışındaki markalar akvaryum içerisinde oldukça kaba gözüküyor hoşuma gitmiyor. Kullanmaya başladıktan sonra duruma göre karar vereceğim.

Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Korallenwelt kayalar eski kurulumumdan elimde halihazırda kalan kayalar olduğu için ve estetik durduğu için kullanmak istiyorum. 
Ayrıca kullanacağım kayaları bahsettiğiniz markaların kayaları , canlı kaya veya çok pahalı olmazsa ise fiji kullanmak istiyorum ama en mantıklısı bahsettiğiniz iki marka fiyatları da uygun gibi sadece alacağım bir paket bana fazla gelir.

T5 konusu da aklımda belki DIY ek yapabilirim ilerde mercan gelişiminden memnun kalmazsam ve aydınlatma yetersiz gelirse.

Akıntı motoru olarak mp40 fazla gelirse ne yapacağımı bilmiyorum açıkcası vortech dışındaki markalar akvaryum içerisinde oldukça kaba gözüküyor hoşuma gitmiyor. Kullanmaya başladıktan sonra duruma göre karar vereceğim.
Mp10 tam gelir dedim ama (bendeki %80 çalışıyor hatta), cam kalınlığı ne? 12mm ise mp10 olmaz zaten...mp40 olmak zorunda kısık kullanmak şartıyla veya değiştirip diğer alternatiflere bakılabilir...

tank içi görüntü açısından en beğendiğim ufak motorlar rw4 ,mp10 ve tunze 6040...

daha büyük gerekiyorsa (kapasite açısından) mp40 veya göz önünde olmayan bir yere takılabiliyorsa gyre xf130

tank içinde motorlar görmeyi ben de pek sevmiyorum...

Mp10 tam gelir dedim ama (bendeki %80 çalışıyor hatta), cam kalınlığı ne? 12mm ise mp10 olmaz zaten...mp40 olmak zorunda kısık kullanmak şartıyla veya değiştirip diğer alternatiflere bakılabilir...

tank içi görüntü açısından en beğendiğim ufak motorlar rw4 ,mp10 ve tunze 6040...

daha büyük gerekiyorsa (kapasite açısından) mp40 veya göz önünde olmayan bir yere takılabiliyorsa gyre xf130

tank içinde motorlar görmeyi ben de pek sevmiyorum...
Cam kalınlığı 10mm , mp40 çok gelirse sanırım ya mp10 yada gyre çakması cp25 alırım. 

Mp10 qd (quite drive) tercih edin sıfır olacaksa daha sessiz...

gyre de görüntü olarak küçük değil...

ben olsam o ebatta tanka ,

mp 10 + rw4 

2*rw4

tunze 6040 +rw4 

tek mp 10 + ufak bir sabit akıntı motor (6020 veya 6015) veya geri dönüşten faydalanma

gibi ebat olarak ufak motor seçenekleri üzerinde dururdum...

sonra göze batıyor...

benim de eski tankım 150 cm idi, tunze 6100 ve 6095 vardı,

75cm tanka geçince büyük tunzeleri sattım, sonra 6095 ve 6055 i de sattım,

mp10 sessiz değil ama göze batmıyor, qd olursa ses daha az zaten...

6040 da kolay gizleniyor 

rw4 de ufak kasalı

bunun dışındakiler bence 120 cm den büyük tanklarda düşünürüm, tek bir gyre mi yoksa mp40 veya tunze 6095 gibi seçenekler biraz daha büyük tanklarda sırıtmaz diye düşünüyorum...

rw serisinin 4 ten büyüğü bana avantajlı gelmiyor, fiyat olarak olabilir, ebat olarak diğerlerinden farkı kalmıyor 6055-6095 , hydor koralia vs...

Mp10 qd (quite drive) tercih edin sıfır olacaksa daha sessiz...

gyre de görüntü olarak küçük değil...

ben olsam o ebatta tanka ,

mp 10 + rw4 

2*rw4

tunze 6040 +rw4 

tek mp 10 + ufak bir sabit akıntı motor (6020 veya 6015) veya geri dönüşten faydalanma

gibi ebat olarak ufak motor seçenekleri üzerinde dururdum...

sonra göze batıyor...

benim de eski tankım 150 cm idi, tunze 6100 ve 6095 vardı,

75cm tanka geçince büyük tunzeleri sattım, sonra 6095 ve 6055 i de sattım,

mp10 sessiz değil ama göze batmıyor, qd olursa ses daha az zaten...

6040 da kolay gizleniyor 

rw4 de ufak kasalı

bunun dışındakiler bence 120 cm den büyük tanklarda düşünürüm, tek bir gyre mi yoksa mp40 veya tunze 6095 gibi seçenekler biraz daha büyük tanklarda sırıtmaz diye düşünüyorum...

rw serisinin 4 ten büyüğü bana avantajlı gelmiyor, fiyat olarak olabilir, ebat olarak diğerlerinden farkı kalmıyor 6055-6095 , hydor koralia vs...
Şimdilik Mp40 ile şansımı deneyip gereksiz masraftan kaçınmaya çalışacağım. Kum kalınlığım uçuşmayı engelleyecek seviyede. 
Olmazsa rw4 x 2 en iyisi olacak.

Konu görüntüleyen kullanıcılar