Keşfet

Yeni deniz akvaryumu kurulumu ve yardımlarınız lazım

apocan

Yeni Üye
Ad Soyad
Abdullah Aydoğdu
Merhaba arkadaşlar. sizin tecrübelerinize dayanarak sorularım olacak. yardımcı olacağınızdan eminim ve şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

öncelikle akvaryum seçenekleri var elimde 100*50*50 250 litre yağmur akvaryum 200 litre o da 100 cm sumpsuz. bir de bombeli 100 cm akvaryum var sumpsuz. bombeliyi değiştirecem deniz akvaryumu için

elimde jebo 180 ps var 500 litreye kadar kullanılabilir denildi.

dalga motoru çift başlıklı elimde olanlar bunlar.

Reeflowers Kalsiyum Karbonatlı Kum 25 Kg (1.0 - 1.5mm) Kova

ReeFlowers Natural AquaSand Akvaryum Kumu 25Kg 0.5-1mm

iki kum arasında kaldım. mm olarak 1.0-1.5 mm düşünüyorum.

canlı kaya konusunda dalıştan çıkardığımız kayalar olur mu?

dalıştan çıkardığım 40 kg ye yakın kum ve 50 kg ye yakın kaya var.

olur derseniz dalıştan çıkan malzemeleri kullanmayı ve biran önce kurmayı düşünüyorum. ü

balık olarak palyanço besleyeceğim sadece. en fazla içine 1 tane mavi atarım. başka da düşünmüyorum. sizce yeterli gelir mi?

tuz konusu sıkıntı değil.

Merhaba kardeşim öncelikle foruma hoşgeldin 

İlk olarak denizden öıkaracağın kaya amonyak foafat gibi sorınlar çıkarabilir ilk kurulumda güvendiğin bir hobici dostundan yada esnaftan canlı kaya alabilirsin kumun çok ince olması sıkıntı çıkaracaktır 1.5 mm olanı kullanman daha uygun canlı girişin için acele etme önce forumda ilk kurulum rehberini okuyarak başlaman daha az kayıp daha keyifli sürdürülebilir bir başlangıç olacaktır 

Keyifli hobiler 

Aşkın Önver 

Dalıştan çıkan kum bile daha iyidir. Reeflowers bildiğin çakıl taşı. 

Merhaba kardeşim öncelikle foruma hoşgeldin 

İlk olarak denizden öıkaracağın kaya amonyak foafat gibi sorınlar çıkarabilir ilk kurulumda güvendiğin bir hobici dostundan yada esnaftan canlı kaya alabilirsin kumun çok ince olması sıkıntı çıkaracaktır 1.5 mm olanı kullanman daha uygun canlı girişin için acele etme önce forumda ilk kurulum rehberini okuyarak başlaman daha az kayıp daha keyifli sürdürülebilir bir başlangıç olacaktır 

Keyifli hobiler 

Aşkın Önver 
Hoşbulduk Aşkın kardeşim. formu inceliyorum elimden geldiğince ve okudukça inceledikçe kafam karışmaya başladı. en basiti kimisi reeflowers çok iyi diyor kimisi beş para etmez.  kimisi denizden çıkanları direk kullandım sorun olmadı kimisi sorun yaşadım diyor. kimisi akvaryumcudan canlı kaya aldım sistem oturmadı diyor kimisi canlı kumda sıkıntı yaşadım. anlıcan özellikle kuracağım akvaryumun özelliklerini yazdım. o yüzden

Abdullah bey öncelikle başarılı bir kurulum yapmak istiyorsanız kurulum için çok yavaş hareket etmeniz çok araştırmanız gerekiyor. Bu hobi öyke birşeyki ufak bir tank kurayım içine 2 de palyaço koyar izlerim diye başlayıp sonunu getiremediğiniz bir derya. Bu yüzden ekipman konusunda olabildiğince iyi seçimler yapmanızı tavsiye ederim. Forumda marmara denizinden su alıp tank kuran ve sıkıntısız ilerleyende var. Herşeyini sıfır olarak akvaryumcudan alıp başarılı olamayanda. Burda bir çok faktör var fakat iyi ekipman su değerlerinizin bozulmaması için olabildiğince sizi destekler. İşin özüne gelirsek megane araba olarak iyidir fakat mercedes kullanan için memnuniyet verici olmaz. Reeflower tuz iyidir ama Kent marin in yerini tutmaz. Sadece yazdıklarınızın dışına çıkmayacaksanız denizden çıkanda reefowersta sizin işinizi görür.

Bu arada Aşkın kardeşiniz sizden 20 yaş kadar büyük bilginiz olsun ?

Abdullah bey öncelikle başarılı bir kurulum yapmak istiyorsanız kurulum için çok yavaş hareket etmeniz çok araştırmanız gerekiyor. Bu hobi öyke birşeyki ufak bir tank kurayım içine 2 de palyaço koyar izlerim diye başlayıp sonunu getiremediğiniz bir derya. Bu yüzden ekipman konusunda olabildiğince iyi seçimler yapmanızı tavsiye ederim. Forumda marmara denizinden su alıp tank kuran ve sıkıntısız ilerleyende var. Herşeyini sıfır olarak akvaryumcudan alıp başarılı olamayanda. Burda bir çok faktör var fakat iyi ekipman su değerlerinizin bozulmaması için olabildiğince sizi destekler. İşin özüne gelirsek megane araba olarak iyidir fakat mercedes kullanan için memnuniyet verici olmaz. Reeflower tuz iyidir ama Kent marin in yerini tutmaz. Sadece yazdıklarınızın dışına çıkmayacaksanız denizden çıkanda reefowersta sizin işinizi görür.

Bu arada Aşkın kardeşiniz sizden 20 yaş kadar büyük bilginiz olsun ?
Şu anda elimde jebo 180 hangon skimmer var. Sabo marka çift kafalı dalga motoru da. 100*50*50 düz akvaryum sumpsuz. Eksik kum ve kaya var şimdilik ilk başlarda sıkıntıyı petshopçu abimle kurulumu yapacaz. Kendiside yardımcı olacak. Aşılama su yapacaz ilkinde. Geri kalan öğrendikçe yavaştan hallolacak. Acele etmiyorum ister 3 ay olsun ister 5 ay araştırıp halledecez yavaştan. Bu arada ben 30 yaşındayım aşkın 20 yaş küçük dediğine göre 10 yaşında mı ?

Sadece palyaço bakıcam dediğiniz için yazıyorum yorumumu. Jebo askı ps işinizi görür, çift başlıklı motorda şimdilik size yeter, kaya seçimimde tabana az basacak zemini pislik birikmeyecek şekilde dizayn ederseniz işi çözmüş olursunuz. Palyaçolar kumla oynamayı severler bu yüzden ince kum kullanırsanız sürekli toz bulutu gibi bir görüntü ile karşılaşırsınız. İri taneli size daha uygun gibi. Aşılama için Büyükçekmece ye gelirseniz su değişim zamanı ben size su verebilirim. 

İyi kurulumlar şimdiden.

Not: Yazdıklarımı yanlış okuyup büyük dediğimi küçük anlamayın sakın ? Üye isimlerinin üzerine tıklarsanız kişisel bilgilerini görebilirsiniz.

Sadece palyaço bakıcam dediğiniz için yazıyorum yorumumu. Jebo askı ps işinizi görür, çift başlıklı motorda şimdilik size yeter, kaya seçimimde tabana az basacak zemini pislik birikmeyecek şekilde dizayn ederseniz işi çözmüş olursunuz. Palyaçolar kumla oynamayı severler bu yüzden ince kum kullanırsanız sürekli toz bulutu gibi bir görüntü ile karşılaşırsınız. İri taneli size daha uygun gibi. Aşılama için Büyükçekmece ye gelirseniz su değişim zamanı ben size su verebilirim. 

İyi kurulumlar şimdiden.

Not: Yazdıklarımı yanlış okuyup büyük dediğimi küçük anlamayın sakın ? Üye isimlerinin üzerine tıklarsanız kişisel bilgilerini görebilirsiniz.
sonradan fark ettim oradaki hatayı :D  kum olarak ne yapayım inan kararsız kaldım ve canlı kaya veya kaya muhabbeti ne olacak ciddi anlamda bunlar beni uğraştırmaya başladı. reeflowers kumdan vazgeçtim onun yerine uyguna denk gelecek 25 kilo kum lazım ve en az 30 kilo canlı kaya yada kaya önerir ve fiyat bilgisi verirseniz gerçekten çok yardımcı olursunuz

gezinirken lav kayasının deniz akvaryumunda kullanılabileceğine dair bilgi edindim ve kullananlarda sıkıntı yaşamadığını söylüyor. 40 kilo lav kayası kullansam daha mı iyi olur. maddi açıdan da baya hesaplı denk geliyor yada 30 kilo lav kayası mı yapsam?

Hoşbulduk Aşkın kardeşim. formu inceliyorum elimden geldiğince ve okudukça inceledikçe kafam karışmaya başladı. en basiti kimisi reeflowers çok iyi diyor kimisi beş para etmez.  kimisi denizden çıkanları direk kullandım sorun olmadı kimisi sorun yaşadım diyor. kimisi akvaryumcudan canlı kaya aldım sistem oturmadı diyor kimisi canlı kumda sıkıntı yaşadım. anlıcan özellikle kuracağım akvaryumun özelliklerini yazdım. o yüzden
Bu yüzden forumda değerli bilgiler paylaştık siz forumdaki rehberleri konuları dikkatlice okuyun ilk başlangıçta problem yaşamazsınız 

Konu görüntüleyen kullanıcılar