Keşfet

Yeni gelen çömez

Diremoglu

Yeni Üye
Ad Soyad
Enes
Öncelikle herkese merhaba inşallah yakında aranıza yeni bir çömez olarak katılıyorum :)

Bazı sorun ve sorularım var bana yardımcı olacağınızı düşünüyorum.

Liseden beri bir akvaryum kurmaya heveslendim ama o ilk adımı hiç bir zaman atamadım inşallah bu sene o ilk adımı atıp yaz aylarında ilk akvaryumumu kuruyorum.

bulunduğum şehirde deniz akvaryumu sahibi kimseyi bulamadım hatta petshopların bir kısmı deniz akvaryumundan habersiz haliyle tanklarda hep sumpsız internetten sumplı tanklara baktığımda fiyatları gerçekten çok aşırı derece de pahallı ama normal bi tankı 100-200 lira arasında bulabiliyorum benim sormak istediğim şey ben sumpu kendim bir camcıda yaptırıp onu tanka kendim eklersem sağlıklı olur mu?

Bu yaz düğünüm var maalesef düğün yüzünden çok fazla masrafa giremiyorum ama yine ertelersem bir daha hiç bir zaman kuramayacağım gibi geliyor. Lütfen rica ediyorum bana tatlı su ile başla demeyin benim bu işe başlama amacım o mercanların akvaryumda yarattığı görseli kendi evimde görmek istememden kaynaklanıyor

bulunduğunuz şehirde tuzlu su akvaryumcusu olmaması canlı temini açısından zor olur. onun dışında nano bir akvaryum kurup şelale filtre ve ps ile yürütebilirsiniz. iki palyaço ve soft mercan ile çok maliyet altına girmeden keyfini çıkarabilirsiniz.

Anladığım kadarıyla düşük maliyetlerle bu hobiye başlamak istiyorsunuz ve bulunduğunuz yerde deniz akvaryumu ile uğraşan kimse yok.Hevesinizi baltalamak gibi olmasın ama Camcı ile falan taşırma kutusu sump olayına girmek baştan söyleyeyim pişmanlıktır. maliyetiniz düşük değil daha yüksek olur. mecburen kargo ile alışveriş yapmak zorunda kalacaksınız ki bu da canınızı oldukça sıkabilir(hem canlı hem de ekipman alışverişinde) ve yine maliyeti yükseltir. Size önerim,eğer sizin için maliyet önemli bir kalem ise , hiç öyle büyük hatta orta ölçekli tank işine girmeyin. beş tane cam alın kendiniz yapıştırıp küçük bir akvaryum yapın(maksimum 50 litre), küçük bir şelale filtre belki yine küçük bir askı ps ile iki tane yerli palyaço ve biraz soft mercan alıp bakın, daha büyük işlere ortamınız daha uygun olunca girin. bu hobiyle on yıldır uğraşan biri olarak olarak yazıyorum bunları.

Abiler hocalar maalesef 1 saat önce bir tank aldım yazdıklarını biraz geç gördüm ama o ilk adımı atmak istiyordum bu sefer içimde heves olarak kalmasını istemiyordum birde gogol hocam şöyle bir avantajım var bütün malzemerimi hemen almayacak maalesef yavaş yavaş acele etmeden alıcam ekipmanlarımı dediğim gibi artık sumpi kendim bir şekilde ayarlayacam siz değerli hocalarım bu süreçte bana en iyi şekilde yardımcı olacağınızı umuyorum birde akvaryumu Allahın izni ile kurduğumda internetten canlı alabileceğim yerler konusunda bana yardıcı olursanız çok sevinirim Resif Bölgesini daha erlen keşfetmiş olsaydım eminim çok daha erkan başlardım

Kardeşim hayırlı olsun, bu hobide inşallah herşey gönlünce olur. şu lafı hiç unutma” tecrübe bedava alınamayacak kadar pahalı bir yatırımdır”.

Aldığınız akvaryumun resmını koyun artık alınmış bısekılde çözüm yapılır bence samp la uğraşmayın askı ps şerle kurulum yapa bılırsınız hayırlısı olsun

Taşırma kutusu kullanarak alttan sumplı bir sistem yapabilirsiniz. yada götürün camcıya 2 delik açtırın alttan sump yapın 2. dedeiğim daha masrafsız ben sonradan sump yapmaya karar verdiğim için bu tarz bir ürün almıştım.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri