Keşfet

Yeni ilk Tuzlu Su Akvaryumu kurulumum

Demirtepe

Yeni Üye
Ad Soyad
D.Demirtepe
Arkadaşlar Merhaba ; 

50x60x50 boyutlarında sumplı toplam 180 lt deniz akvaryumu kuruyorum. 12kg kuru kaya ve 1 parmak kalınlığında mercan kırığı kumu koydum. Dalga motoru , protein skimmeri , 300w ısıtıcıyı yerleştirdim.Ro Su ve resimde görülen tuzdan 6 kg koydum.şuan tuzlululuk oranım : 1.025 2 hafta böyle çalıştırıp arkadaşımın akvaryumundan 60 lt su ve canlı kaya alacağım.Acaba  resimdeki bacteria ve su düzenleyiciğini kullanmalımıyım aranızda kullanan arkadaşlar var mı yardımlarınızı bekliyorum..

Ekli dosyayı görüntüle 39800

Ekli dosyayı görüntüle 39799

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sea salt Caledonıa tuzlar balık akvaryumları ıcın kullanılmaktadır deger bakımından reef tuzlara gore braz daha düşük element yapısına sahıptır. Bakteria FEEDER bakteri besını olarak geçer. Üzerindeki kullanım mıktarına göre düzenli kullanmanız gerekir. bakteri kültürü start up Prodıbıo veya baska bır bakteri kültürü ile başlamanız tavsıyemdır 

Cevabınız için teşekkürler zafer bey ben şimdi bu tuz ile deniz akvaryumu kuramam mı ?

Sea salt Caledonıa tuzlar balık akvaryumları ıcın kullanılmaktadır deger bakımından reef tuzlara gore braz daha düşük element yapısına sahıptır. Bakteria FEEDER bakteri besını olarak geçer. Üzerindeki kullanım mıktarına göre düzenli kullanmanız gerekir. bakteri kültürü start up Prodıbıo veya baska bır bakteri kültürü ile başlamanız tavsıyemdır 
Yani mercan koysam bu tuzdan dolayı sıkıntı yaşarmıyım ?

Konu görüntüleyen kullanıcılar