Keşfet

Yeni Kurulacak Tuzlu Su Akvaryumu İçin Öneriler

Haks

Yeni Üye
Öncelikler herkese merhaba değerli forumcular,

eski bir tatlı su akvaryumcusu olarak, oğlumun nemo hayranı olması sebebiyle bir tuzlu su akvaryumu kurmaya karar verdim. Forumda bir çok konuyu araştırdım ve bilgi sahibi de oldum kafamda oluşturduğum sistemi aşağıya yazmak istiyorum ve sizlerin engin bilgi ve fikirlerinden de yardım almak isterim.

3-4 adet S veya M boy ithal Palyaço ve 4-5 çeşit resif - mercan (soft) koymayı düşünüyorum.

40*45*H45 6mm arkadan sumplı Ultra Clear Rodajlı Cam'dan akvaryum düşünüyorum (80 litre civarı bir tank)
Ps için Hydor Slim Skin 250 PS düşünüyorum sebebi ise sessiz ve ince yapısından dolayı (öneilere açığım)
Kafa motoru için Aquawing AQ904 Sump Motoru 45W 2000L/H
Dalga Motoru Jebao Rw4 Dalga Motoru
Isıtıcı SOBO 300 WATT
Aydınlatma için iyi bir aydınlatma olması gerektiğini çok iyi biliyorum hmm mercanlar hem de balıklar için o yüzden bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
15kg'ya yakın KÜRLENMİŞ CANLI KAYA
kum olarak ise ince mercan kumu ve mercan kırığı düşünüyorum.

Yardımlarınıza ve önerilerinize açığım ayrıca eksiğim almam gereken başka bir şey var mı belirtirseniz sevinirim...
şimdiden çok teşekkürler,

Merhaba, öncelikle hoş geldiniz. Herşey gönlünüzce olur inşallah.

Kafa motorunun W değeri ve debisi biraz daha düşük olan bir marka model kullanılabilir düşüncesindeyim, yazın ısınma sorunu bir tık düşmüş olur. 

Aydınlatma konusunda yerli üretim Nano Led Armatür var, kullanan arkadaşlar memnun, o değerlendirilebilir düşüncesindeyim.

Kumu ince olan değilde 1-3 mm arası düşünün, uçuşma vs durumlarını ortadan kaldırmak için.

Palyaço besliyecekseniz, anemon bakmayı planlayın, ilk olarak bubble anemon alınabilir. Yoksa  Palyaçolar başka mercanları ev edinir ve mercanınız bundan hiç memnun kalmaz. Anemonlar az akıntı tercih eder. Aydınlatma olarak Aquareef pro 3 nano led yeterli olacaktır. Kum için 3mm mercan kırığı veya aynı boyutlarda canlı kum tavsiye ederim. Kaya olarak sıfır kutulu almak bana daha mantıklı geliyor. Zaten kurulumdan1 ay sonra kayalarınız canlanmış olacaktır. Kürlenmiş kayadan tankınıza birçok sorun veya parazit de bulaşabilir güvenilir biryerden alın. 

Sadece anemonlar ve Palyaçolar la kurulum yapılmış çok güzel nano tanklar var sosyal medyadan araştırıp bakmanızı tavsiye ederim

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri