Keşfet

Yeni Kurulum 120*60*55 Tank (yardım)

firatkemal

Yeni Üye
Ad Soyad
Fırat Kemal ÖZTÜRK
Arkadaşlar Merhaba

Çok şükür akvaryumumuz bugün itibari ile kuruldu. Yarın RO cihazımız geliyor. Öncelikle tank hakkında bazı temel bilgilerden bahsetmek istiyorum.

Ana Tank :  388 lt

sump :  188 lt

ps : royal exclusiv bubble king 200

aydınlatma : 8*54 w T5 gün simülasyonlu

kafa motoru : nevajet 4500

rw 8 iki adet dalga motoru arıyorum bugün yarın çözmüş olurum.

Dediğim gibi inşallah yarın suyu arıtmaya başlayacağım, aquaforest reef salt 22 kg  dan iki adet sipariş verdim. onlarda yarın elimde olacak inşallah. Size öncelikli olarak sormak istediğim. Arıtmaya uzun bir hortum bağla akvaryumu doldur ısıyı ayarla ondan sonra tuzu katarsın diye önerdi bir kaç arkadaşımız. Sizce de böylemi yapmalıyım yoksa ayrı varillerde karıp biraz beklettikten sonra peydelpey mi ekleyeyim suyu. şuan altta canlı kum serili olduğu için sonradan eklenen tuz acaba düzgün karışır mı sistem çalışırken. Siz en başta su ve tuz olayını nasıl yapmıştınız. birde mevcut tuzun oranını nasıl ayarlamalıyım. forumda 7,5 litre için bir kupa diyor. Elimde 3 farklı boy kupa var :D  daha net bir oran verebilecek olan var  mı acaba. 

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür  ederim. Bizler acemiyiz yeni başlıyoruz. Siz deneyimli hobicilerin tavsiyesine çok ihtiyacımız var. 

Ekli dosyayı görüntüle 53727

öncelikle hayırlı olsun kurulumunuz,,,,,,,,ro ile suyu dolurup ,ısıyı ayarlayın,,sonra kısım kısım tuz ekleyin,,tank hacmine göre  tabiki..dalga motorlarını açınki tuz iyi karışsın,,kafa motorunu sonra devreye alın yani tuz karışınca,,,.fakat canlı kum en son eklenir,siz şunda paketi açıp canlı kumu koyunca onun esprisi kalmadı malesef ,canlı kaya ekleme şansınız varsa çok iyiolur,,özellikle endonezya,fiji super olur,tekrar hayırlı olsun..başarılar ...

not: tuz ölçer:refraktometre ile tuzluluğu ölçünüz....

Moderatör tarafında düzenlendi:
Canlı kum başka bir tanktan geldi. Yıkandı temizlendi. Kumu ser sıkıntı olmaz dediler hep :)  kayalarım ithal mevcut Fiji 1 kaç kilo var gerisi caripsea dedikleri kayadan sanırım 25 kilo kadar denemek için dizmiştim tank boşken resimi aşağıdaki gibi. Kayalarda başka tanktan çıkmaydı. Bazıları nemli bazıları kuruydu. Tuz iyice karıştıktan sonra koyacağım inşallah onlarıda. alttaki kum kalın üstteki daha ince iki farklı katman. Sistemi en üst seviyede ps hariç çalıştırıp yavaş yavaş tuzu Sump tan ekliyeceğim o zaman. Kaya az derseniz bir 10 kilo daha ilave edebilirim. Ama o zamanda çok sıkış tıkış gibi görünmüştü bana.Ekli dosyayı görüntüle 53728

Merhaba. Hayırlı olsun kurulumuzun. Bol tuzlu günler sizi bekliyor ???? Tuz oranını litre başına 33-35 gr tuz hesabı ile yapabilirsiniz. Adnan bey'in de bahsettiği gibi canlı kum olayının pek esprisi kalmamış. RO su ile dolum yaptıktan sonra kabaca kaç kilogram tuz gidecek hesaplamasını yapıp bunu azar azar 4-5 seferde ekleyerek hem stabil bir erime hem de ara ara tuz ölçer ile ölçerek 1024-1025 değerinin kontrolünü de sağlamış olursunuz. Su dolumundan sonra ısıtıcıyı devreye almanız daha hızlı tuz erimesine fayda sağlayacaktır. Kayalar yeterli görünüyor fakat nemli kayaların kısa sürede aktarımı yada muhafazası iyi oldu mu?    

Konu görüntüleyen kullanıcılar