Keşfet

yeni kurulum 85x55x45

ahmetyal

Yeni Üye
3 sene ara verdikten sonra yeni bir tank yapmaya karar verdim

Tank 2. el alındı 85x55x45 ölçülerinde, sump yenilendi

G4 Pro Armatür rms ayakları ve reeflink ile kullanılıyor

Double Cone 180 skimmer

Aquaforest Reef Salt ve Bio S ile start up yapıldı ve su konduktan yaklaşık 1 hafta sonra diatom başladı ve herhalde bitmek üzere kayalar önce kahverengi sonrada yeşil oldu şimdi normal rengine dönüyor, Mobil su artıma alındı ve tabi ki TDS 0 su ile başlandı

Su tamamlama ve Ps geciktirici

Medya reaktörü içerisine ağır metalleri engelleyici seachemin bir ürününü koydum çünkü biraz acele ettik ve kayaları temizlemeden koydum ancak kayalar koyarken kuruydu hala içerisinde bir kaç tane tüp kurdunun canlı kalması çok enteresan

temizlik ekibi kum yıldızı conch snailler hermit yengecinin keyfi yerinde ilk onlar girildi

2 palyaço denendikten sonra 3 tane tang balığını aynı anda koydum ilk gün dövüştükten sonra 3-4 gündür birbirlerine bulaşmıyorlar

Su değerleri şu anda kötü gidiyor tuzluluk 1.025 sıcaklık 25.4-26.0 arası kH 5 kalsiyum 350 nitrat 20 biraz oturmasını beklemek gerekiyor sanırım

eskiden giesemann hybrid kullanmış biri olarak halen radeona alışamadım ama belki biraz modifiye yaptırıp 4 adet T5 ekleyebilirim 

suyu koymaya başlayalı 16 gün oldu

varsa tavsiyelerinizi beklerim

Ekli dosyayı görüntüle 60278

Ekli dosyayı görüntüle 60279

Ekli dosyayı görüntüle 60280

Ekli dosyayı görüntüle 60281

Ekli dosyayı görüntüle 60282

Ekli dosyayı görüntüle 60283

Ekli dosyayı görüntüle 60284

Ekli dosyayı görüntüle 60285

Ekli dosyayı görüntüle 60286

harika olmuş . 

Dalga ve kafa motoru ile kum olarak ne kullandınız . 

marka ve miktar alabilir miyim rica etsem

Moderatör tarafında düzenlendi:
harika olmuş . 

Dalga ve kafa motoru ile kum olarak ne kullandınız . 

marka ve miktar alabilir miyim rica etsem
teşekkür ederim

kum 3 paket aldım ama marka hatırlamıyorum ince taneli ama çok tavsiye etmiyorum dalga motorları uçuşturuyor 3kg/paket kullandım sanırım

dalga motorları 2. el aldığım tankla beraber geldi 1 adet rw4 1 adet sw4

Hayırlı olsun akvaryumunuz çok güzel olmuş. Ancak tanglar için çok acele etmişsiniz. Su degerlerinizin kötü olmasının  sebebi bu olabilir. Normalde akvaryum insan gecişinin en az oldugu yere konulması tavsiye olunur balıkların sürekli stres yaşamaması icin, stres esnasinda saklanacakları kayalarda olmadıgı için stres kaynaklı hastaliklar görebilirsiniz ama inş. Olmaz.

Tekar hayırlı olsun.

Çok sade ve güzel bir akvaryum olmuş. Elinize sağlık umarım sağlıklı devam eder canlılarınız

Eline sağlık Ahmet abi çok güzel görünüyor kıskandım bende bu kadar güzel değildi allah uzun ömürlü olmasını nasip etsin inşallah 

Teknik nedenlerden dolay tankı boşaltmak zorunda kaldım, yeni bir tankla devam edeceğim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Konu görüntüleyen kullanıcılar