Keşfet

Yeni kurulum akvaryum ölçüsü ne olmalı?

bartu08

Yeni Üye
Ad Soyad
bartu
Merhaba5-6 sene önce ufak bir tuzlu su deneyimim oldu fakat çok tecrübeli değilim. Aşağıdaki canlıları beslemek istiyorum. Arkadan sumplı tank ölçüleri ne olmalı ?2 adet yellow watchman goby2 adet palyaço1 adet pistol shrimp5 adet snail3 adet hermit2 adet Dr shrimp1 adet hemerald crab1 adet wrasseEk olarak kolay türlerden bir kaç mercan eklemeyi düşünüyorum.Nano tank olarak düşünüyorum. Canlılar konusunda da fikir verirseniz sevinirim.

alan ne kadarsa o kadar büyük olması lazım ???? ama bence arkadan sumplı bir akvaryum en çok 60cm olmalı gibi geliyor, en küçük akvaryum ise 45 cm lik bir küp olabilir.

Küçük olmasını istiyorum, aslında bu canlılar için minimum ne kadar bir yaşam alanı gerekli diye sormak istedim

Çok bilgim yok ama,balıklar özellikle gobyler genellikle bölgeci balıklardır yanlışım varsa daha tecrübeli kişiler bildirsin.Yani bu tür balıkların bakımı çift halinde olması daha doğru olur ve bu saydıklarınızın hepsini tek bir nano tankta bakmak zor olabilir arkadan sumplı olması da alan konusunda bir nebze kısıtlıyor elbette.Dediğim gibi bu sayıda bölgeci balıkların küçük tankta bakılması alan yetersizliğinden dolayı sıkıntı teşkil edebilir şahsi görüşüm.Tankın ne kadar büyük olursa o kadar iyi olcağını düşünüyorum

Merhaba5-6 sene önce ufak bir tuzlu su deneyimim oldu fakat çok tecrübeli değilim. Aşağıdaki canlıları beslemek istiyorum. Arkadan sumplı tank ölçüleri ne olmalı ?2 adet yellow watchman goby2 adet palyaço1 adet pistol shrimp5 adet snail3 adet hermit2 adet Dr shrimp1 adet hemerald crab1 adet wrasseEk olarak kolay türlerden bir kaç mercan eklemeyi düşünüyorum.Nano tank olarak düşünüyorum. Canlılar konusunda da fikir verirseniz sevinirim.
Alttan sump daha iyidir ama bu canlılara...

En az 80 litrelik tankta rahat bırakılabilir benim tavsiyem 60x50x45 ölçüde tank kurmanız ve kaya yükünü fazla koyma yönünde olur 130 litreye denk gelir arkadan sump olduğunda tankın müdahale için 13 - 17cm yada alacağınız PS ile uyumlu olması sizin için daha iyi olacaktır özel yaptırılacaksa tabi... birde sump sistemi geçiş yerlerinin bölmesine kaya konulacak boşluk yapılırsa sizin için daha sağlıklı bir tank olur. Pleksi kısmi su akışının en üstünde olmasına ve taşman geçiş içinde fazladan delik actirmakta fayda var delillerinin tıkanması durumu açısından ????️

Konu görüntüleyen kullanıcılar