Keşfet

Yeni kurulum deniz akvaryumu

generalmobilegm9

Yeni Üye
Arkadaşlar yeni kurduğum deniz akvaryumunu taban kumu koymadım bu sorun teşkil eder mi. Yan taraftaki sump içine 15 cmlik derin kum yatağı yaptım. Akvaryum da Doğru veya yanlış yaptığım şeyler ile görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim...

Ekli dosyayı görüntüle 56267

Hayırlı olsun öncelikle. Kumsuz deneyen bir kaç kişi olmustu. YouTube da falan fa bayağı videolar var kumsuz akvaryum olarak. Canlıların sağlığını falan çok olumlu etkilemediğini söylüyorlar genelde. Bu akvaryumlar resif akvaryumu olduğu için yaşayan balıklar kumu arıyorlar çoğunlukla. Zaten bu haliyle bir çok canlıyı besleyemeyeceksiniz. 

Kurulumunuz hayırlı olsun. Bence Deniz akvaryumlarında, tabanda kum bulunmalıdır. Çünkü sistem bir bütün halinde faaliyet göstermekte. Kayasından kumuna kadar herşey canlı birer organizma halini almaktadır. birinin eksik yapılması sonucunda sistemin zayıf kalacağıni düşünüyorum. Ayrıca, sump bölümüne konulan kum(çok kalın olmamakla birlikte), faydalı olmakla birlikte, tabana serilen kuma alternatif değildir. Teşekkürler.

Peki kum olarak ne tavsiye edersiniz
Ben reeflowersın ince kumunu kullandım. Gayet te memnunum. Fiyat olarak ta diğer kumlara göre fiyatı uygun. Burada tercih biraz da sizin, baya bir çeşit ve öneri var bu konuda. Ben hem beyazlığı hemde ucuzlugunu dikkate almıştım, dediğim gibi memnunum. Kolay gelsin

Konu görüntüleyen kullanıcılar