Keşfet

Yeni kurulum.Diatom,cyano dyno.

firat82

Yeni Üye
Tankımı kuralı 1 hafta oldu.Reeflowers hazır su kullandım.Hergün bakteri kültürü girdim.Diatom başladı diye düşündüm fakat canlı kayamın üstünde kabarcıklar ve sakal gibi uzayan şeyler cyano yada dyno dan şüphelendirdi.Kumların üstündede vardı.Conch snail hepsini temizledi sağolsun.Sizce hangisi bu kahverengilik.Endişelenmelimiyim normal bir durummu.

Canlılar:Conch snail,soytarı,gren polip zoa,dragon eye zoa(çok az var)

Tuzluluk 1025

Isı 27 derece

Diğer değerlerimi ölçecek imkanım yok su an.

Bubble qq1,dalga motoru,canlı kaya,mavi beyaz kırmızı power led günde 10 saat kadar çalışıyor.3 günde bir su değişimi ozmos su%10

Ekli dosyayı görüntüle 51780

hayırlı olsun tankınız, bir haftada canlı girmek riskli iştir, hazır su bile olsa kayalarda ve kumda bakteri oturmamış olabilir ve azot döngüsü tam oluşmadığı için nitratı bolluğundan böyle tatsızlıklar yaşanabilir

dino algae gibi duruyor, akıntı artırıp ışıkları azaltın, nitratı ve fosfatı tüketecek döngü oluşunca kaybolacaktır

zaten yeni akvaryumunuz mercan az olduğu için çok da büyük problem değil

önünü alamazsanız ona göre çözümler de var

bana daha çok diatom gibi geldi...

yani döngü başlamasıyla ilgili...

cyano daha çok kumda oluşuyor...

Bencede diatom aydınlatma süresini azaltın canlı girişi için çok acele etmişsiniz.

fotonun küçük hali diatom gibi ama açıp zoomlayınca kabarcıklar net görünüyor

1. HAFtada bu diatomdur. Verilerinizi gözlemleyin. Önce zirve yapacak sonra dip görecek. Dibi görmeden su değişimi yapmak süreç yavaşlatır. Kimyaya göre hareket etmelisiniz. Daha heryeri saracak  kimileri çok hafif atlatilabilir  dese de %90 birçok yeri sarıyor. 

Benve testlerinizi yapın bir bakalım. 

Bakin bu veriler kabaca verilmiştir  

İLK SU DEGİSİMİ GOSYERİLMİS  Farkindaydaniz neredeyse 45 gün değişiklik olmamış  bu 15 de olur 25 de 55 de tahminidir. Ama deneyler sonucu oluşturulmuş tablodur  test verilerini kaydederseniz gerçekten bu eğrileri elde ederseniz  

nitrit 0 a inmeden hele ki amonyak 0 olmadan canlı koyarsanız olumu yakın olabilir dikkatli olun  

Ekli dosyayı görüntüle 50087

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri