Keşfet

Yeni kurulum için Yardım

omrckr01

Yeni Üye
150x70x60 gibi bir akvaryum kurmayı düşünüyorum Altan sump lı olarak genel olarak sps ve balık öncelikli olarak bakımı kolay olması şartı ile elimde ps olarak curve 29 var kafa motorum ve dalga motorumda var öncelikli olarak sorularım

Kum olarak tavsiyeniz nedir

Kaya olarak ne kadar kaya koymalıyım

Deniz suyu Temin edebileceğim bir konumum var temiz olarak temin edebilirim olur mu ?

Böyle bir sistem için sump sistemi nasıl olamalı gruptaki bilgili kişilerin yorumlarını ve desteklerini bekliyorum.Herkese güzel keyifli hobiler .

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

150x70x60 gibi bir akvaryum kurmayı düşünüyorum Altan sump lı olarak genel olarak sps ve balık öncelikli olarak bakımı kolay olması şartı ile elimde ps olarak curve 29 var kafa motorum ve dalga motorumda var öncelikli olarak sorularım

Kum olarak tavsiyeniz nedir

Kaya olarak ne kadar kaya koymalıyım

Deniz suyu Temin edebileceğim bir konumum var temiz olarak temin edebilirim olur mu ?

Böyle bir sistem için sump sistemi nasıl olamalı gruptaki bilgili kişilerin yorumlarını ve desteklerini bekliyorum.Herkese güzel keyifli hobiler .

Kum en iyisi special grade olur. 19 kg mi vardı siz ondan alacaksınız sanırım. hatta 2 adeet

Kaya en az 20 kilo gider bu tanka gibi....

deniz suyu çok önerilmiyor genelde ama bilemiyorum.

Deniz suyunun önerilmeme sebebi nedir peki ?

Temiz deniz suyu bulmak zor. Eğer Saros körfezinden Erikli Mecidiye tarafından alacaksanız bir mukabil olur. Sonra tuzunu ayarlamaya çalışırsınız

Mersin de boğsak koyu var ordan almayı planlıyorum çok temiz ve yaşayışın çok olmadığı bi yer malum kış ayına giriyoruz çoğu yer boş umarım olumlu olur diğer konularda çok yardımcı olacak yok sanırım ?

Bahsettiğiniz yeri bilmiyorum
Benim söylediğim yer ise doğal koy.
Dünya da Kendi kendini temizleyebilen 3 yerden biridir. Orada çeşitli balıklar da görülür. Temizliğinden şüphem olmadığı için söyledim. Ama tercihim kendim ayarlasam daha iyi ve kontrollü olur.
Siz madem doğal olsun diyorsanız, açıktan alın. Sonra tuzu ölçün. Olmadı gerekeni yine tuz ilave ederek tamamlarsınız. Canlı kaya kullanabilirsiniz. Mesela ben 150 litre tankta 20-25 kg arası canlı kaya, seramik ve Fiji kayalarını karışık kullanıyorum. Güzel bir dizayn ile koya bildiğiniz kadar kaya koyun zararı olmaz. Ama dalga motorlarını öyle ayarlayın ki, akıntının değmediği yer kalmasın. Dizayn çok önemli.

Çok teşekkür ederim bilgiler için kayaları temin ettiğim zaman tekrar bi paylaşım yaparım

Nerede akvaryum Mersin de mi

Hayır ama getirme şansım var 500l lik bir küre vanalı bidon var onunla getirecem içi temiz kullanılmamış Ro su cihazı var ekleme yapabilirim çok tuzlu olursa ölçüm yaptıkça seyreltebilriim.

Yer neresi

Adana ya götüreceğim

İstanbul’da değilsiniz o zaman. Yani bir eksiğiniz varda Temin etmeniz daha kolay olur diyecektim. İnşallah herşey umduğunuz gibi olur.

Eksik çok Adana’da bu işi yapan da çok az o yüzden genelde internetten alışveriş yapacağım gibi duruyor

Konu görüntüleyen kullanıcılar