T5 önerim,
ati coral plus x2
ati blue plus x1
giesemann pure actinic veya pacificsun wide uv x1
ps, ufak tunzelerden veya reef octopus bakılabilir...
kaya, kg olarak yazılmış ama kayaya göre ağırlık değişiyor, ben olsam o hacimde toplamı, voleybol veya futbol topu hacmine denk gelecek kadar Kayalar kullanırdım, daha fazlası çok doldurur tankı...
reaktör demek, kanister filtre gibi, içinden su geçen bir oda...
normal medya için(fosfat tutucu, aktif karbon vs) haznesi yeterli ebatta iç filtre bile kullaılabilir...örneğin 100gr fosfat tutucu için,
bir çay bardağı malzemeyi alacak ufak bir 200-300lt/s lik motorlu iç filtre iş görür...kanister filtre de olur ama sump dışına hortum vs çıkıyor, açıp kapaması daha zor...iç filtre daha basit fosfat medya vs için...reaktörsüz yapamayacağınız şey biopellet kullanımı,
onu da ileride gerekirse alırsınız ama 150lt akvaryumda gerekeceğini düşünmüyorum hiçbir zaman...
akvaryumu, yener ustaya veya Süleyman ustaya yaptırabilirsiniz, hepimizin tavsiye edeceği ustalardır...
arada kaynamış gibi göründü ama, su tamamlama ve elementlerin (kalsiyum, karbonat, magnezyum) sabit dozlanması nano tanklarda çok önemli...yani eğer sadece 1-2 leather coral ve balık bakacaksanız, su tamamlayıcı ünite,
eğer lps türü mercanlar düşünüyorsanız dozaj pompası öneririm...
4 kanal dozaj ünitesinin 1 kanalı ile su tamamlatabilirsiniz bu arada 2 aleti de almak şart değil, sadece yaz kış arası ayarlar biraz değişir...yazın saatte 70ml dozluyorsa mesela, kışın 50-55ml ye düşer buharlaşan su miktarı mesela...
Kumu fazla kalın kullanmayın derim, 1 paket 9kg lık kum yetebilir, olmadı 2...
tuzu iyi bir marka, 7 veya 10kg lık kova yetebilir şimdilik...
redsea coral Pro, tropic Marin Pro coral, kent Marin , son zamanlarda çok sükse yapan Aqua forest reef tuzu modellerinden biri işinizi fazlasıyla görür...