Keşfet

Yeni kurulum ilk soru :) suda yüzen partiküller?

alper

Yeni Üye
Ad Soyad
alper
Merhabalar,

Akvaryumu açalı 10 gün kadar oldu, suda ufak partiküller dolaşıyor. zamanla PS toplar dedim fakat toz gibi devamlı dönüp duruyorlar. Kayalarda podlar dolaşı duruyor.

Akvaryum: 70x70x100h

balık: yok

test: hala yok :55ac42e9a1fa5_EmojiSmiley-21: (hiçbirşeye değil de şu testlere çok üşeniyorum. almam lazım biliyorum ama test konusunda araştırma yapmadım, tatlı sudan kalma zaten akvaryumun hal dili ile konuştuğunu tecrübe edenlerdenim. Lakin tuzlu suda iş hallenmeden çözmek lazım farkındayım)

mercan: birkaç ufak mushroom, trompet coral , frogspawn coral, ufacık bir stylophora parçası,

diğer canlılar: volkcano deniz yıldızı, 2 conch, 1 turbo snail, 3-5 ufak salyangozlardan

Ps curve9

ışıklandırma 400w MH günde 5 saat

kum whitex coralx 50kg

tuz:red sea coral pro salt

Tuzluluk: 1025

ısı: 24,5-25,5

kaya caribsea 32kg sıfırlanmış, 36kg 3 aylık akvaryumdan çıkma hafif yosunlu canlı,

YDNkmk.jpg

*kayalar cama dayanmıyor. öyle gözüküyor ama değil

P0rMqQ.jpg

Sorunu geçici olarak kullandığım sumptan gelen Micro buble sanıyordum ama ps ve bütün motorları kapatınca gördüm ki bunlar partikülmüş.

Bir de camdaki minicik beyaz canlılar zararlı mıdır, biryerde okumuştum onların ne olduğu hakkında bilgi vardı ama unuttum. 18w UV filtrem var kullanmıyorum, kullanmalı mıyım?

yE34ly.jpg

Ek: ozon cihazım da var akvaryumda yük yok diye onu da kullanmıyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
dusundum de akvaryum daha yeni, icine 70kg kaya koydum, herhalde diyorum kayalardan cikan tortular olsa gerek. Ama bu cevap da beni tatmin etmiyor. ps toplamasi gerekmez miydi sonucta. Gerci ps guzel kopuk topluyor ama bilemedim...

Ozon cihazını kesinlikle ve özellikle yeni akvaryumlarda kullanmamalısınız

Ozon cihazını kesinlikle ve özellikle yeni akvaryumlarda kullanmamalısınız
Ben de öyle düşünmüştüm :) Yine tatlı sudan kalma tecrübe ile bir akvaryuma ne kadar müdehale edilirse sorun o kadar içinden çıkılmaz hal alıyor. Hele ki suyun oturma aşamasında müdehale etmeyi hiç istemiyorum. Lakin tuzlu su tecrübem de olmadığı için işler yolunda mı gidiyor bilemedim.

Forumdan Gökhan Bey (gokhanguull) sağolsun sump akvaryum su çıkışına çorap önerdi. Tıkanmaması için çorabı uzun tutacağım ve hergün temizleyeceğim. 1 hafta da böyle deneyelim bakalım faydası olur diye düşünüyorum.

Konu görüntüleyen kullanıcılar