Keşfet

Yeni Kurulum Nitrat Sorunu

Turgut001

Yeni Üye
Öncelikle Merhaba,

Kurulumu yaklaşık 23 gün önce yaptığım diatomun yeni bittiği (ki öle zannediyorum artık eskiden heryer kahverengi alg idi artık sadece arka camda kaldı oda eskiden kalma)bir deniz akvaryumum var.Kurulumda Prodibio Startup kullandım.Diatom başladıktan sonra kademeli olarak 6 snail 3 gün sonra 15 conch ve 2 palyaço ve bir doktor karidesekledim.Akvaryum 250 litre sump ile birlikte 350 litre su kütlesi var.Fakat Nitrat ile başım dertte(ps curve 7) Nitrat 100 ppm değerlerinde sürekli.Fosfat 0,Amonyak 0,25'ten az,ve kh 10.0..Dün sump'a aktif karbon ekledim.Bu nitrat değeri kurulum yeni olduğundan mı kaynaklı ve ne zamana geçer.Veya nasıl bir yol izlemeliyim.

Ekli dosyayı görüntüle 40541

Ekli dosyayı görüntüle 40542

Ekli dosyayı görüntüle 40543

Merhaba,

Tank,sump ve ekipman bilgilerini tam olarak vermeniz daha sağlıklı  olurdu.

Sumpa koyduğunuz karbon nitratı düşürmeyecektir.Nitratı neyle ölçtünüz, ölçüm sonucu kesinlikle doğru mu acaba?

Eklediğiniz palyaçolar şuan yaşıyorlar mı?

Tankınızda sanırım biyolojik döngü tam olarak başlamamış.

Azot döngüsü de denen bu döngü sayesinde akvaryumda biyolojik bir dönüşüm gerçekleşir.

aerobik ve anaerobik bakteriler sayesinde amonyak--nitrit--nitrat--azot  sırasına göre dönüşerek sistemden uzaklaşır.

Kayalar işte bu nitrifikasyon ve denitrifikasyon yapan bakterilere ev sahipliği yapar.

Bu konuda forumda daha doyurucu bilgiler bulabilirsiniz.

Şu aşamada yapılacak olanlar şöyle,

Kaya dizaynını değiştirin, mümkün olan en az şekilde kuma kaya bassın.

Akıntı motorunu daha efektif bir iç sirkülasyon yakalamak adına konumlandırın.

Düzenli su değişimleri

Bakteri kültürü ilavesi 

Kaya miktarı az ise kaya ilavesi

ps biraz sulu toplatın

Ps yetersiz veya güçsüz kalıyor olabilir( ki canlı yükü de yok şuan)

Kurulum hayırlı olsun, büyük ihtimalle testte sıkıntı var, salifert kullanıyorsanız üstten bakmak gerekiyor, 

Nitrat test tropic Marin bulun,

öyle deneyin...

yeni kurulumda nitrat kötü değil iyi birşey, bakterilerin görevini yaptığını gösterir, nitrata dönmese amonyak olurdu...

100 nitrat aşırı tabi ama kesin ölçün sonra konuşalım...

mevcut nitratı düşürmek için,

su değişimleri olur, bakteri yöntemleri olabilir ama fosfat da varsa, yoksa cyano oluşabilir...

nitratı direk sudan alan bir yöntem yok, su değişimi oransal olarak düşürür...

nitratı sudan fosfatla birlikte alan, votka sirke dozlama var, bakteriyi kültür olarak vermek var, prodibio biodigest veya kz zeobak, fauna Marin , nyos, aquaforest marka bakteri kültürleri var, en etkili prodibio denebilir, diğerlerinden de belli bir verim alınıyor...

Konu görüntüleyen kullanıcılar